ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1

Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Κέρκυρα και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς με την Ένωση να έχει το προβάδισμα για την πρόκριση, στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας. (VIDEO)

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, άφησαν ΑΕΚ και Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων, με το τελικό ισόπαλο 1-1 να καλύπτει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ με τον Βενέτη στο 59ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ και αφού ξέφυγε από την επιτήρηση του Μπρέσεβιτς.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 68' , όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο νεοεισελθών, Γιάκομπ Γιόχανσον, βρέθηκε στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων μαζί με τον Φάμπιο Ταβάρες. Σουηδός και Βραζιλιάνος έβαλαν μαζί τα πόδια τους, αν και όπως φάνηκε μάλλον πρόκειται για αυτογκόλ από τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων.

Με αυτό το γκολ, η Ένωση αποκτά προβάδισμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ, στις 29 Ιανουαρίου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Καμπούρης (Ευβοίας)

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ζουμπουλάκης, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Σιόντης, Καρδόσο, Ανδρεόπουλος (78' Ναγιάρ), Ρόχας (83' Μαρκόβσκι), Φάμπιο (71' Κόντος), Χαβίτο, Κάικουτ

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος (66' Γιόχανσον), Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας (80' Ντούνης), Αραβίδης, Μπρέσεβιτς (88' Σοϊλέδης)

Γκολ: 59' Βενέτης / 67' Γιόχανσον

Κίτρινες κάρτες: 35' Ανδρεόπουλος, 67' Παρασκευαΐδης, 91' Καρδόσο / 74' Λαμπρόπουλος, 79' Μάνταλος

Κόκκινες κάρτες:

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

Κακός ρυθμός εν τη γενέσει του

Με κίνηση από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Κέρκυρα, με τον Χαβίτο από την πλευρά των γηπεδούχων και τον Αραβίδη από αυτή των φιλοξενούμενων να αναδεικνύονται σε κύριο εκφραστή των προσπαθειών, αντίστοιχα.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του ματς, το σουτ του Αραβίδη - προϊόν αντεπίθεσης - πέρασε λίγο έξω από την εστία της γηπεδούχου Κέρκυρας.

Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Με το ρυθμό να ξεφεύγει με δυσκολία από το μέτριο έως υποτονικό επίπεδο, τα σουτ του Πλατέλλα για την ΑΕΚ στο 9' και του Κάικουτ για τη γηπεδούχο Κέρκυρα τέσσερα λεπτά αργότερα, λειτούργησαν σαν τεστ ετοιμότητας στους δύο τερματοφύλακες.

Απειλή από Χαβίτο

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20αλέπτου, ο Χαβίτο μπήκε στην περιοχή της Ένωσης, μπέρδεψε τους αμυντικούς της αλλά το μόνο που κατάφερε στο τέλος είναι να μπερδευτεί ο ίδιος, αφήνοντάς την ατομική του προσπάθεια, ημιτελή.

Με τις φάσεις να αγνοούνται και τις δύο ομάδες να φοβούνται η μία την άλλη, οι "Φαίακες" εκμεταλλεύτηκαν τις αρρυθμίες στην κιτρινόμαυρη άμυνα, με τον Χαβίτο να στρώνει την μπάλα στον Κάικουτ, ο οποίος προ του Ανέστη αλλά και της πίεσης των φιλοξενούμενων αμυντικών, αστόχησε από πλεονεκτική θέση στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Πολιορκία διαρκείας

Με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ δημιούργησε μία φάση διαρκείας αλλά οι προσπάθειες των Μάνταλου και Ανάκογλου ανακόπηκαν τελευταία στιγμή από τους γηπεδούχους αμυντικούς.

Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Με την έναρξη του δευτέρου και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό, ο Πέτρος Μάνταλος ξέφυγε έξυπνα από την επιτήρηση των αμυντικών της Κέρκυρας, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Ο Βενέτης ανοίγει το σκορ

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενη ιδανικά την ασυνεννοησία των αμυντικών της ΑΕΚ, σε μία στημένη φάση.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον ξεχασμένο από τον Μπρέσεβιτς, Βενέτη, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ανέστη και άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της γηπεδούχου Κέρκυρας.

Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Μετά το γκολ που δέχθηκε, η Ένωση άρχισε να ανεβαίνει και να κυνηγά δυναμικά την ισοφάριση, επιτιθέμενη κυρίως από τις δύο πτέρυγες.

Ισοφάριση για την ΑΕΚ

Η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Πέτρο Μάνταλο και το ένστικτο του Γιάκομπ Γιόχανσον που βρέθηκε στη σωστή θέση, στο σωστό χρόνο, έφεραν στο 68' την ισοφάριση για την ΑΕΚ.

Ο Σουηδός, αποκτηθείς από την Ένωση κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, βρέθηκε να μονομαχεί με τον Φάμπιο Ταβάρες στο κέντρο της άμυνας των Φαιάκων, και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, από τα πόδια του Βραζιλιάνου της Κέρκυρας, όπως φάνηκε από τα replay.

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον γκολκίπερ της Κέρκυρας στο 85', αλλά η κατάληξη της μπάλας δεν ήταν η επιθυμητή για τον ίδιο, όπως και στη φάση του Μπρέσεβιτς λίγα λεπτά νωρίτερα.

Η φάση του αγώνα

Δεν μπορεί να είναι άλλη, παρά αυτή της ισοφάρισης, γιατί μετέβαλε τις συνθήκες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς. Ήταν που ήταν λίγες οι φάσεις, λόγω της κακής ποιότητας του παιχνιδιού, η ισοφάριση έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στην Ένωση, τόσο αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό, σχετικά με τη ρεβάνς της 29ης Ιανουαρίου.

Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, με την αρωγή των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων που δεν υπέπεσαν σε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα, θέτοντάς του διλήμματα. Ήταν ορθός στον πειθαρχικό έλεγχο, φροντίζοντας να ενεργεί με βάση το πνεύμα και όχι το γράμμα του νόμου. Άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί, όταν είχε τη δυνατότητα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Αν και ίσως αδικεί τον Γιάκομπ Γιόχανσον αυτό, δεν μπορεί να παραμεριστεί ότι ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ. Ο Μάνταλος εξελίσσεται σε ηγέτη της ΑΕΚ, είναι αυτός που παίρνει πάντα πρώτος την μπάλα, και δίνει το έναυσμα της (αντ)επίθεσης στους συμπαίκτες του.

Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Οι κινήσεις του Χαβίτο με την μπάλα. Ο Ισπανός χαφ της Κέρκυρας, αναστάτωνε με τις ενέργειές του την άμυνα της ΑΕΚ, αν και αυτές στο σύνολό τους έμειναν ημιτελείς. Κινητικός, πάντα όταν έμπαινε στην περιοχή της Ένωσης, έφερνε μπελάδες στους αμυντικούς της.

Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις για την ΑΕΚ. Ένας από τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές της Ένωσης τον τελευταίο καιρό, μπλοκαρίστηκε καλά από τους Φάιακες, αδυνατούσε να ξεφύγει από την επιτήρησή των και στέρησε από την ομάδα του ένα σημαντικό όπλο, εάν λάβουμε υπόψη την συνεχώς καλή παρουσία του, στα τελευταία παιχνίδια.

Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1
INTIME SPORTS
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ