STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ελευθερία Ρίζου, δικηγόρος ΠΑΕ ΑΕΚ: "Αποκλειστικά αρμόδιος για να κρίνει την αντικανονικότητα του γηπέδου είναι ο διαιτητής"

Ελευθερία Ρίζου, δικηγόρος ΠΑΕ ΑΕΚ: "Αποκλειστικά αρμόδιος για να κρίνει την αντικανονικότητα του γηπέδου είναι ο διαιτητής"
INTIME SPORTS

Στη διάρκεια της τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ στην εκδίκαση της τύχης του αγώνα με τον Ατρόμητο, οι νομικοί της Ένωσης υποστήριξαν πως είναι αβάσιμη η πρόσθετη παρέμβαση από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Την απόρριψη των πρόσθετων παρεμβάσεων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ζήτησε από την έδρα η ΠΑΕ ΑΕΚ, μέσω των νομικών εκπροσώπων της, στη διάρκεια της εκδίκασης της τύχης του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Αρχικά, η Ελευθερία Ρίζου κι εν συνεχεία ο Αλέξης Αλεξίου επιχειρηματολόγησαν επ' αυτού, εξηγώντας πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ελευθερία Ρίζου ανέφερε -μεταξύ άλλων- αρχικά πως "ο κανονισμός λέει ότι δεν επιτρέπονται πρόσθετες παρεμβάσεις. Η υπόθεση είναι καθαρά πειθαρχική όχι κανονιστική. Δεν μπορούν σύμφωνα με το 19 του κανονισμού να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις. Άρα οι παρεμβάσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι τυπικά απαράδεκτες.

Ποια είναι τα έννομα συμφέροντα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που θίγονται; Να μην πάρει η ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς που κλήθηκε να παίξει σε ένα αντικανονικό γήπεδο. Αυτό δεν είναι έννομο συμφέρων αλλά άνομο. Δεν τους βολεύει η ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς που δικαιούται. Πρέπει να απορριφθούν τύποις οι παρεμβάσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Ο κανονισμός λέει ότι δεν επιτρέπονται πρόσθετες παρεμβάσεις. Η υπόθεση είναι καθαρά πειθαρχική όχι κανονιστική. Δεν μπορούν σύμφωνα με το 19 του κανονισμού να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις. Άρα οι παρεμβάσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι τυπικά απαράδεκτες.

Αποκλειστικά αρμόδιος για να κρίνει την αντικανονικότητα του γηπέδου είναι ο διαιτητής. Το αποφάσισε και το καταχώρησε στο φύλλο αγώνα. Η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν εγκαλεί τον εαυτό της αλλά τον διαιτητή και τολμά να του καταλογίσει και δόλο.

Οι αποκλίσεις που βρήκε ο διαιτητής ήταν στο ύψος των τερμάτων. Βρήκε πως το ένα είναι κατά πέντε και τρία εκατοστά και το άλλο κατά δύο. Έχει γίνει λόγος για τον τρόπο μέτρησης των τερμάτων. Σας προσκομίζουμε το άρθρο 4.2 από το οποίο προκύπτει πως ο έλεγχος είναι όταν αυτά τοποθετούνται στο γήπεδο (ο κατασκευαστικός). Ένα εγχειρίδιο για αυτούς που πρέπει να πιστοποιούν πως τα τέρματα είναι σύμφωνα με όσα ορίζει η FIFA.

Το άρθρο λέει να γίνει μέτρηση μια συσκευή λέιζερ ή ράβδος ικανή. Όχι για μια άκαπτη ράβδος όπως άκουσα αρκετά. Λέει μια ράβδος ικανή. Αυτά είναι φαιδρότητες. Θα έχει ο διαιτητής μια ράβδο άκαμπτο οκτώ μέτρων;

Αφού μέτρησε ο διαιτητής και βρήκε κατά 5 και 3 εκατ. χαμηλότερα τα τέρματα δόθηκε ο χρόνος για να διορθωθεί το πρόβλημα. Εδώ δεν είχαν εφεδρικά δοκάρια. Τι είχαν κάνει; Τα είχαν "τσιμεντώσει". Αντί να είναι όπως πρέπει. Είναι εκγληματικό αυτό.

Γιατί πρέπει να παίζει ώστε αν ο τερματοφύλακας η ποδοσφαιριστής χτυπήσει πάνω σε αυτό να "παίζει" για να απορροφήσει τον κραδασμό. Εδώ αν χτυπούσε κάποιος θα πέθαινε.

Τι καιρικές συνθήκες και καθίζηση; Αν υπήρχε καθίζηση πέντε εκατοστών στο Περιστέρι θα είχαν πέσει πολυκατοικίες.

Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ Ατρόμητος αντί να διαμαρτηρηθούν και επειδή ειπώθηκε πως έχουν γίνει αγώνες της Εθνικής, το 2018 έγινε ο τελευταίος αγώνας. Και τι έκαναν; Πήραν τις τσάπες και έσκαψαν το γήπεδο.

Σαν έτοιμοι από καιρό που λέει ο ποιητής. Έκαναν ένα χαντάκι και του είπαν θα μετρήσεις από τον πάτο του χαντακιού".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ