FOOTBALL ANALYSIS

Η σεζόν του Ελ Αραμπί δεν γίνεται ούτε στο σινεμά

Ο πανηγυρισμός του Αραμπί κόντρα στην ΑΕΚ
Ο πανηγυρισμός του Αραμπί κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπ και ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει τα ασύλληπτα ποσοστά του Μαροκινού σέντερ φορ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής, επικρατώντας 3-0 της ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης", με μεγάλο πρωταγωνιστή σε ακόμα μία αναμέτρηση τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός "πυροβολεί" ακατάπαυστα τις αντίπαλες εστίες, σημειώνοντας τα δύο απ' τα τρία γκολ της ομάδας του κόντρα στην Ένωση.

ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ (ΣΧΕΔΟΝ) ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΓΚΟΛ ΑΠ' ΤΑ X-GOALS

Ο Αραμπί έφτασε τα 13 γκολ σε 12 αγώνες και 834 λεπτά συμμετοχής, αποτελώντας μακράν ο κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος. Τα επτά τέρματα τα έχει πετύχει με το δεξί πόδι, τα τέσσερα με το αριστερό, ενώ τα δύο με το κεφάλι. Μάλιστα, κόντρα στην ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με μία υπέροχη γυριστή κεφαλιά που δεν επέτρεψε στον Παναγιώτη Τσιντώτα να αντιδράσει.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι φετινές τελικές του Μαροκινού έχουν συνολική “αξία” τα 7.2 xGoals, αλλά η ψυχραιμία του φορ του Ολυμπιακού στην εκτέλεση τις έχει μετατρέψει σε 13 γκολ. Μία πραγματικά εξαιρετική επίδοση που αποδεικνύει και την εκτελεστική δεινότητα, αλλά και ποιότητα του 34χρονου επιθετικού.

Στο widget της Opta οι φετινές τελικές του Μαροκινού και τα expected goals.

ΟΤΑΝ ΒΡΕΙ ΕΣΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΓΚΟΛ

Συνολικά, όπως φαίνεται και στο widget με τα x-Goals, ο Αραμπί έχει 34 τελικές, εκ των οποίων οι 19, δηλαδή το 56% έχουν βρει εστία, ενώ η ευστοχία βρίσκεται στο 38.2%. Έχουμε αναλύσει και σε παλαιότερα κείμενα, με τη βοήθεια της Opta, πως ο Μαροκινός εκτελεί από καλές θέσεις, αυξάνοντας τις πιθανότητες η τελική να μετουσιωθεί σε γκολ.

Το πιο ενδιαφέρον στατιστικό, λοιπόν, είναι πως απ' τις 19 τελικές που έχουν βρει εστία, οι 13 έχουν γίνει σε γκολ. Δηλαδή, το 68.4% των τελικών στην εστία είναι... γκολ, με τους τερματοφύλακας να αδυνατούν δύο στις τρεις φορές να βρουν λύση στα τελειώματα του έμπειρου φορ.

Το γράφημα της Opta με τις τελικές στην εστία του Αραμπί:

Οι 19 τελικές του Ελ Αραμπί στην εστία
Οι 19 τελικές του Ελ Αραμπί στην εστία SPORT24

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά είχε και πάλι σε τρομερή κατάσταση τον Αραμπί. Κι αν συνεχίσει στην ίδια κατάσταση, τότε πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Διότι επιβεβαιώνει σε κάθε παιχνίδι πως δεν παίζει ρόλο μόνο η ευστοχία στις τελικές προσπάθειες, αλλά κι η ποιότητα των τελικών. Το να βρίσκεις τις καλύτερες θέσεις για εκτέλεση. Κι ο Αραμπί τα έχει καταφέρει, μετατρέποντας πολλά παιχνίδια, είτε ντέρμπι ή αγώνες με χαμηλότερης δυναμικότητας αντιπάλους σε άλλη μία μέρα στη δουλειά.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ