UEFA

Εκπρόσωπος UEFA: "Κάθε Ομοσπονδία θα λαμβάνει μέχρι 17 εκατομμύρια ευρώ για 4 χρόνια"

Ο εκπρόσωπος της UEFA, Λούκα Νικόλα
Ο εκπρόσωπος της UEFA, Λούκα Νικόλα EUROKINISSI SPORTS

Ο εκπρόσωπος της UEFA στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, Λούκα Νικόλα, αποκάλυψε ότι από το 2024 οι Ομοσπονδίες θα μπορούν να λαμβάνουν έως 17 εκατομμύρια ευρώ ανά τέσσερα χρόνια.

Μια απόφαση της UEFA αποκάλυψε ο Λούκα Νικόλα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας είπε ότι οι Ομοσπονδίες των χωρών θα μπορούν να λαμβάνουν ένα σημαντικό ποσό ως επιχορήγηση.

Για την ακρίβεια από το 2024 οι Ομοσπονδίες θα μπορούν να λαμβάνουν έως 17 εκατομμύρια ευρώ ανά τετραετία για την προώθηση του ποδοσφαίρου.

"Με απόφαση της UEFA από τις 11 Μαϊου θα υπάρχει χρηματοδότηση από το 2024 με ένα ποσό μέχρι 17 εκατ. ευρώ για κάθε Ομοσπονδία για 4 χρόνια. Φυσικά βασικά θέματα είναι η ανεξαρτησία και η αυτονομία της ΕΠΟ. Είναι ένα βασικό θέμα. Οι συζητήσεις με το Υφυπουργείο Αθλητισμού ήταν δημιουργικές. Εστιάστηκαν σε 5 σημεία για τον αθλητικό Νόμο. Εξηγήσαμε τις θέσεις μας και συμφωνήσαμε να στείλουμε επιστολή με τη θέση μας και το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

TAGS UEFA ΕΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ