ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Εκουαδόρ - Βραζιλία 1-1: Οι γηπεδούχοι πήραν τον βαθμό σε ματς με το VAR πρωταγωνιστή

Ο Φέλιξ Τόρες σκοράρει στο παιχνίδι του Εκουαδόρ με τη Βραζιλία
Ο Φέλιξ Τόρες σκοράρει στο παιχνίδι του Εκουαδόρ με τη Βραζιλία SANTIAGO ARCOS/POOL VIA AP

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι μεταξύ Εκουαδόρ και Βραζιλίας για την 15η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Κασεμίρο άνοιξε το σκορ στο 6', για να ισοφαρίσει ο Τόρες στο 75', με το VAR να παίζει καθοριστικό ρόλο.

Δεν είχε νικητή το παιχνίδι μεταξύ του Εκουαδόρ και της Βραζιλίας. Ήταν ένας αγώνας με ένταση, αποφάσεις που ανατράπηκαν απ' το VAR και μία κόκκινη κάρτα για κάθε ομάδα. Το ματς έληξε 1-1, με το Εκουαδόρ να είναι 3ο με 24 πόντους και να κρατάει το προβάδισμα για απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, χωρίς όμως να την έχει εξασφαλίσει ακόμη. Στην κορυφή και αήττητη η Βραζιλία με 36 βαθμούς, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία της στο Κατάρ, συνεπώς ήταν αδιάφορη στο ματς.

Η Βραζιλία άνοιξε το σκορ απέναντι στο Εκουαδόρ μόλις στο 6ο λεπτό. Σε μία φάση διαρκείας, ο Κασεμίρο ήταν εκείνος που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 1-0.

Στο 15ο λεπτό το Εκουαδόρ έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ντομίνγκες αποβλήθηκε στην έπειτα από μία δολοφονική έξοδο πάνω στον Κούνια, τον οποίο χτύπησε στον λαιμό.

Η Βραζιλία επίσης έχασε παίκτη στο 20ο λεπτό, καθώς ο Έμερσον Ρόγιαλ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 31' ο Άλισον είδε επίσης κόκκινη κάρτα, όμως έπειτα από εξέταση της φάσης στο VAR, ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ έφυγε από τη φάση με κίτρινη.

Στο 55' ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Ραφίνια στον Εστουπινιάν. Ωστόσο, τσέκαρε τη φάση στο VAR και άλλαξε την αρχική του απόφαση, με το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά.

Το Εκουαδόρ συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι στο β' μέρος και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πλάτα, ο Φέλιξ Τόρες πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 75ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και κόκκινη στον Άλισον σε έξοδό του. Όμως, αφού τσέκαρε γι' ακόμη μία φορά το VAR πήρε πίσω την απόφασή του. Έτσι, το ματς έληξε 1-1, με τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ να γλιτώνει δύο φορές την κόκκινη.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντομίνγκες, Εστουπινιάν, Χινκάπι, Τόρες, Πρεσιάδο (Ρ. Καϊσέδο 66'), Καϊσέδο (86' Μέντες), Γκρουέζο (66' Α. Πρεσιάδο), Βαλένσια, Φράνκο (18' Γκαλίντες), Πλάτα, Εστράδα (85' Καρσελέν)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Έμερσον, Μιλιτάο, Τιάγκο Σίλβα, Σάντρο, Ραφίνια (63' Άντονι), Φρεντ, Κασεμίρο, Βινίσιους (63' Χεσούς), Κούνια (78' Γκάμπριελ), Κουτίνιο (33' Ντάνι Άλβες)

Η 15η αγωνιστική

Η βαθμολογία του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ