ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έκκληση Νίνη, την Κυριακή η κλήρωση

Έκκληση Νίνη, την Κυριακή η κλήρωση
νινης πανηγυρικο

Μετά την πρόκριση στο "EURO U-19" ο Νίνης ζητάει εμπιστοσύνη στη νέα γενιά Ελλήνων ποδοσφαιριστών

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "SUPERΣΠΟΡ FM 94.6", ο διεθνής άσος υποστήριξε ότι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πίστη στα νεαρά παιδιά, λέγοντας χαρακτηριστικά: " Πιστεύω ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πιστεύουν στα μικρά παιδιά. Εγώ και ο Σωκράτης (Παπασταθόπουλος) και κάποια άλλοι είμαστε τυχεροί.

Αν κοιτάξουμε και στο παρόν αλλά και στο παρελθόν βλέπουμε ότι υπάρχει ταλέντο. Μόνο όμως αν κοιτάξουμε τα μικρά παιδιά και τους δώσουμε μία ευκαιρία θα πάνε ακόμη καλύτερα τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

"Τα δώσαμε όλα"

Σχετικά με την πρόκριση της Εθνικής Νέων στα τελικά, είπε:" Δεν είναι καθόλου εύκολο να παίζεις μία πρόκριση σε ένα παιχνίδια. Δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, ούτε με τις ομάδες τους.

Για την Εθνική τα πράγματα δυσκόλεψαν μετά το αποτέλεσμα με το παιχνίδι με τη Μολδαβία. Στη συνέχεια όμως κοιτάξαμε κάθε παιχνίδι διαφορετικά.

Είχαμε συζητήσεις και με τον προπονητή μας αλλά και μεταξύ μας. Τα δώσαμε όλα στα επόμενα παιχνίδια και τελικά τα καταφέραμε".

Παράλληλα ο Σωτήρης Νίνης στάθηκε και στο καλό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα, αναφέροντας:" Το καλό κλίμα σε μια ομάδα βοηθάει πάρα πολύ. Είναι το Α και το Ω σε αυτή.

Και στην ανδρών έτσι είναι το κλίμα. Είναι μία οικογένεια δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Και εμείς στη νέων έτσι είμαστε. Το κλίμα είναι πολύ καλό και είμαστε μία παρέα στο γήπεδο".

Παράλληλα μίλησε και για τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με την περυσινή ομάδα." Η περυσινή ομάδα με τη φετινή έχει αρκετές διαφορές.

Πέρυσι οι περισσότεροι παίκτες αν όχι όλοι έπαιζαν στην Α’ Εθνικής. Φέτος λίγοι από εμάς δεν παίζουν ούτε στις ομάδες τους. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα δούμε και τον όμιλο που θα πέσουμε. Θα δούμε τι θα γίνει. Στόχος μας να περάσουμε τον όμιλο".

Καταλήγοντας ο άσος του Παναθηναϊκού, δήλωσε :"Για να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση πρέπει να βοηθήσεις και εσύ τον εαυτό του.

Πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα. Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι, δεν μετράει καθόλου, εφόσον αγαπάς αυτό που κάνεις. Εγώ δεν κοιτάω τι έγινε πίσω. Ό,τι έγινε, έγινε. Τώρα κοιτά μόνο τη συνέχεια και ελπίζω να είναι καλή".

Την Κυριακή η κλήρωση

Την Κυριακή(1/6-21:15 Ελλάδος) θα διενεργηθεί στην Πράγα η κλήρωση των αγώνων της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 2008. Τη συμμετοχή στα τελικά (Τσεχία, 14-26 Ιουλίου) εξασφάλισαν, εκτός της ελληνικής ομάδας, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Γερμανία, η κάτοχος του τίτλου, Ισπανία, και φυσικά η διοργανώτρια χώρα.

Το Σάββατο(31/5) θα κριθούν τα υπόλοιπα δύο εισιτήρια πρόκρισης. Τη συμμετοχή στο τουρνουά των οκτώ καλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων διεκδικούν η Ιταλία και η Γαλλία από τον 6ο όμιλο και η Αγγλία με τη Σερβία από τον 1ο όμιλο. Την Ομοσπονδία θα εκπροσωπήσει στην κλήρωση της Κυριακής ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής Εθνικών Ομάδων, Γιώργος Παπαλάνης.

Πανηγυρικό κλίμα

Το κλίμα στην Εθνική Νέων είναι πανηγυρικό και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με τη Ρωσία, Μιχάλης Παυλής που πέτυχε δύο γκολ με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, είπε:" Ηταν μια μεγάλη εμπειρία για όλους μας. Καταφέραμε μια τεράστια επιτυχία με την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Η προσπάθειά μας ήταν δύσκολη, καθώς δεν ξεκινήσαμε καλά με τη Μολδαβία.

Η ήττα μας άγχωσε γιατί γνωρίζαμε ότι για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης έπρεπε να νικήσουμε την Ολλανδία και τη Ρωσία. Πιστέψαμε στις δυνατότητές μας και με τις σπουδαίες εμφανίσεις αποδείξαμε ότι ήμασταν οι καλύτεροι του ομίλου.

Τα δύο γκολ που πέτυχα στο τελευταίο ματς ήταν αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους στην τελική φάση, όμως σίγουρα θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε την επιτυχία του 2007. Η κληρονομιά είναι βαριά, αλλά ξέρουμε καλά ότι διαθέτουμε εξαιρετικό σύνολο, με πλούσιο ταλέντο και ψυχή. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μας, τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και τους φιλάθλους που πίστεψαν στους ποδοσφαιριστές και μας βοήθησαν να φέρουμε την πρόκριση".

Ο συνεργάτης του Αλέξιου Αλεξίου, Γιώργος Κοκολάκης εξάλλου, δήλωσε:"Η ήττα με τη Μολδαβία στην πρεμιέρα έκανε δυσκολότερο το έργο μας. Ποτέ, όμως, δεν πιστέψαμε ότι η ομάδα θα αποκλειστεί. Τα παιδιά διαθέτουν μεγάλη αγωνιστική αξία, ικανότητα και προοπτική. Επίσης, διέκρινα μέσα από τα παιχνίδια του τουρνουά στα πρόσωπά τους τη δίψα για διάκριση.

Επαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο, κυρίως στα δεύτερα ημίχρονα με Ολλανδία και Ρωσία, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους. Είμαι σίγουρος ότι το θέαμα ικανοποίησε τους χιλιάδες φιλάθλους που ήρθαν για να μας συμπαρασταθούν. Είμαστε, πλέον, στις καλύτερες οκτώ ομάδες της Ευρώπης, γεγονός σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αξιοποιούμε τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές, με τη αμέριστη συμπαράσταση της ΕΠΟ. Βάσει της εμπειρίας μου, θεωρώ ότι οι πιθανότητες διάκρισης στο τελικό τουρνουά είναι μεγάλες".

Τέλος ο Νίκος Σαργκάνης, επεσήμανε:" Η Εθνική Νέων στα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει προκριθεί στις τελικές φάσεις τρεις φορές. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται στις μικρές ηλικίες. Η προσπάθεια ξεκινάει από την Εθνική Παίδων, στην οποία επιλέγονται οι καλύτεροι νεαροί ποδοσφαιριστές.

Ο συνδυασμός δουλειάς και αποτελεσμάτων έχει αναδείξει το έργο της Ομοσπονδίας και των προπονητών κι έχει οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Αυτή η Εθνική Νέων έχει τη δυναμική να φτάσει στο σημείο που έφτασε η προηγούμενη. Θεωρώ ότι η δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα είναι καλύτερη και αποτελεσματικότερη ακόμα κι από χώρες με παράδοση στις μικρές ηλικίες".











































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ