CHAMPIONS LEAGUE

Έκανε την έκπληξη η Κοπεγχάγη

Έκανε την έκπληξη η Κοπεγχάγη
Άλμπακ

Η Κοπεγχάγη νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0, ενώ η Μπενφίκα επιβλήθηκε εύκολα της Σέλτικ με 3-0

Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (73' Άλμπακ)

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς έγινε στον 6ο όμιλο, όπου η Κοπεγχάγη με γκολ του Μάρκους Άλμπακ στο 73' με κοντινή προβολή νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την υποχρέωσε στην πρώτη βαθμολογική της απώλεια στη φετινή διοργάνωση.

Οι Δανοί πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση, ενώ οι "κόκκινοι διάβολοι" παρέμειναν στους εννέα βαθμούς και στην κορυφή του γκρουπ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κοπεγχάγη (Στίλε Σολμπάκεν): Κρίστιανσεν, Γιάκομπσεν, Χάνγκελαντ, Γκράβγκααρντ, Βεντ, Σιλμπερμπάουερ (71' Κβιστ), Λίντεροτ, Μπο Νόρεγκααρντ, Μπέργκβολντ (68' Μπέργκλουντ), Άλμπακ (89' Τόμασεν), Χάτσκινσον.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Μπράουν, Βίντιτς (46' Φέρντιναντ), Σιλβεστρ, Χάιντζε (80' Εβρά), Φλέτσερ (71' Σκόουλς), Κάρικ, Ο'Σέι, Κ. Ρονάλντο, Ρούνι, Σόλκσιερ

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Κίτρινες κάρτες: Χάνγκελαντ (Κοπεγχάγη), Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Μπενφίκα-Σέλτικ 3-0 (10' αυτ. Κάλντγουελ, 22' Νούνο Γκόμες, 76' Καριάκα)
Ζωντανή στο "κυνήγι" της πρόκρισης στους "16" του θεσμού έμεινε η Μπενφίκα, που επικράτησε της Σέλτικ με 3-0 στο "Ντα Λουζ", ισοφαρίζοντας μάλιστα την ήττα τους στον αγώνα της Γλασκώβης.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, με τον Κώστα Κατσουράνη στη βασική ενδεκάδα, δεν είχε σκοράρει ως τώρα στη διοργάνωση, αλλά ξέσπασε απέναντι στους Σκωτσέζους.

Μοιραίος παίκτης των ηττημένων ο Κάλντγουελ, που άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ στο 10' (προσπάθησε να απομακρύνει τη σέντρα του Νέλσον), ενώ από δικό του λάθος ο Νούνο Γκόμες στο 22' πέτυχε το 2-0.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 76' ο Καριάκα, που είχε μπει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή. Πάντως, η Σέλτικ παραμένει στη δεύτερη θέση και διατηρεί το προβάδισμα για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπενφίκα (Φερνάντο Σάντος): Κιμ, Νέλσον, Λουϊσάο, Ρότσα, Λέο, Κατσουράνης, Πετί (84' Μπέτο), Σιμάο, Νούνο Ασίς, Νούνο Γκόμες (89' Μαντόρας), Μίκολι (67' Καριάκα).

Σέλτικ (Γκόρντον Στράχαν): Μπόρουτς, Τέλφερ, Κάλντγουελ, ΜακΜάνους, Νέιλορ, Νακαμούρα, Σνο (72' Ζουράφσκι), Λένον, Πίρσον, Μαλόνι (65' ΜακΓκίντι), Μίλερ.

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας
Κίτρινες κάρτες: Ρότσα, Λέο (Μπενφίκα), Σνο, Μαλόνι, Πίρσον (Σέλτικ)




























TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ