PREMIER LEAGUE

Έκανε πίσω η FIFA, κανονικά οι Λατινοαμερικανοί παίκτες στους αγώνες της Premier League παρά την απουσία τους από τα προκριματικά

Ο Άλισον μαζί με τον Ζεσούς σε αγώνα της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι
Ο Άλισον μαζί με τον Ζεσούς σε αγώνα της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι Ⓒ 2020 CLIVE BRUNSKILL/ ASSOCIATED PRESS

Η FIFA δεν έκανε τελικά πράξη την απειλή της και έπειτα από συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες Βραζιλίας, Χιλής, Μεξικό και Παραγουάης αποφάσισε τελικά να αφήσει τους Λατινομερικανούς παίκτες να αγωνιστούν κανονικά με τις ομάδες τους στην Premier League.

Λιγότερο από τρεις ημέρες. Τόσο κράτησε η σκληρή στάση της FIFA προς τις ομάδες της Premier League και την αρχική της απόφαση να θέσει εκτός αγώναν τους Λατινοαμερικάνους παίκτες εκτός αγώνων επειδή οι σύλλογοί τους δεν τους είχαν αφήσει να αγωνιστούν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία σκόπευε να εφαρμόσει την απόφασή της, σύμφωνα με την οποία θα κρατούσε τους παίκτες 5 ημέρες εκτός αγώνων επειδή δεν αγωνίστηκαν με τις εθνικές τους ομάδες, ύστερα από αίτημα της βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας. Έπειτα ωστόσο από συζητήσεις που έκανε η FIFA με τις Ομοσπονδίες της Βραζιλίας, της Χιλής, του Μεξικό και της Παραγουάης, αποφάσισε τελικά να άρει την απόφαση για απαγόρευση συμμετοχής για πέντε ημέρες.

Κάπως έτσι, οι ομάδες θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν κανονικά αυτή την αγωνιστική τους Λατινοαμερικανούς παίκτες τους.

Οι παίκτες οι οποίοι πήραν τελικά άδεια να αγωνιστούν με τους συλλόγους τους είναοι οι εξής:

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαμπίνιο και Φιρμίνιο (Βραζιλία)

Μάντσεστερ Σίτι: Γκάμπριελ Ζεσούς και Έντερσον (Βραζιλία)

Τσέλσι: Τιάγκο Σίλβα (Βραζιλία)

Λιντς: Ραφίνια (Βραζιλία)

Νιουκαστλ: Αλμιρόν (Παραγουάη)

Γουλβς: Χιμένεθ (Μεξικό)

Γουότφορντ: Σιεράλτα (Χιλή)

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΣΕΛΣΙ ΛΙΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ