PREMIER LEAGUE

Οκτώ Βραζιλιάνοι της Premier League εκτός αγώνων μέχρι την Τρίτη επειδή δεν πήγαν στην Εθνική

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς και ο Άλισον Μπέκερ με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας
Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς και ο Άλισον Μπέκερ με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας © 2018 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Ο "πόλεμος" ανάμεσα στη Βραζιλιανική Ομοσπονδία και την Premier League έχει συνέχεια. Η FIFA απαγορεύει στους αγγλικούς συλλόγους να χρησιμοποιήσουν για πέντε μέρες τους παίκτες που αρνήθηκαν να παραχωρήσουν στη "σελεσάο" για τα παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όταν οι ομάδες της Premier League αποφάσισαν να ανάψουν "κόκκινο" στη συμμετοχή των διεθνών τους, που θα ταξίδευαν σε "κόκκινες χώρες" για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έγινε το πρώτο βήμα για τον "πόλεμο" που ξέσπασε.

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι είναι δύο σύλλογοι που λειτούργησαν ενεργά σε όλο αυτό, ασκώντας μεγάλες πιέσεις. Παράλληλα όμως, είδαν την άλλη πλευρά του νομίσματος. Αυτή που φάνηκε μετά την απόφαση της FIFA να συνταχθεί στο πλευρό της Βραζιλιανικής Ομοσπονδίας.

Η FIFA ενημέρωσε τις ομάδες της Premier League που δεν επέτρεψαν σε Βραζιλιάνους να ταξιδέψουν και να ενταχθούν στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα πως δεν έχουν δικαίωμα να τους χρησιμοποιήσουν για πέντε μέρες, από την Παρασκευή 10 έως (και) την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Όπερ και σημαίνει πως δεν θα είναι διαθέσιμοι για την επανεκκίνηση της Premier League, αλλά κάποιες και για την έναρξη της φάσης των ομίλων του Champions League.

Συγκεκριμένα, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να υπολογίζει σε Φαμπίνιο, Άλισον, και Φιρμίνο (έτσι κι αλλιώς είναι στο στάδιο της αποθεραπείας μετά από τραυματισμό) για το παιχνίδι με τη Λιντς την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου. Αντίστοιχα, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον Ραφίνια, για τον ίδιο λόγο.

Πέραν της Λίβερπουλ και της Λιντς, τα παραδείγματα είναι ακόμη περισσότερα. Η Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να ξεχάσει τον Έντερσον και τον Γκαμπριέλ Ζεζούς για τη μονομαχία με τη Λέστερ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα χάσει τον Φρεντ τόσο για τον αγώνα με τη Νιούκαστλ (11/9) όσο και γι αυτόν με τη Γιούνγκ Μπόιζ (14/9) για το Champions League.

Απώλεια για δύο αγώνες θα έχει κι η Τσέλσι, αφού ο Τιάγκο Σίλβα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής απέναντι σε Άστον Βίλα και Ζενίτ.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος σύλλογος αγνοήσει την εντολή/τιμωρία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία; Κινδυνεύει να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά, ήτοι να βάλει ακόμη μεγαλύτερο μπελά στο κεφάλι του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Έβερτον θα έχει κανονικά τον Ριτσάρλισον στην διάθεσή της, καθώς η Ομοσπονδία της Βραζιλίας "εκτίμησε" το γεγονός πως οι Μπλε τον άφησαν να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΣΕΛΣΙ ΤΟΤΕΝΑΜ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ