ΑΕΚ

Είχε Αραμπατζή, Λεονάρντο και Λυμπερόπουλο

Είχε Αραμπατζή, Λεονάρντο και Λυμπερόπουλο
Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος INTIME SPORTS

Έστω και δύσκολα η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Εργοτέλη κεκλεισμένων των θυρών, αλλά για να το καταφέρει στηρίχτηκε σε τρεις ποδοσφαιριστές. Το Sport24.gr αναλύει... (vid)

Για ακόμα ένα ματς οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ επανέλαβαν τα άσχημα στοιχεία των τριών προηγούμενων επίσημων ματς. Ασταθής άμυνα και προβληματική επίθεση. Παρόλα αυτά, στο ματς με τον Εργοτέλη βρέθηκε η λύση και για τα δύο προβλήματα.

Τα αμυντικά κενά κάλυψε επάξια ο Γιάννης Αραμπατζής, ενώ το πρόβλημα της επίθεσης έλυσε στο πρώτο ημίχρονο ο Λεό και στην επανάληψη ο Λύμπε ως αλλαγή.

Ο φύλακας άγγελος

Ο Γιάννης Αραμπατζής αγωνίστηκε χθες ως βασικός και αναδείχτηκε MVP της αναμέτρησης καθώς ήταν αυτός που κράτησε στο παιχνίδι την ΑΕΚ και φυσικά εξουδετέρωσε τα όποια όνειρα των αντιπάλων για ένα γκολ.

Όποτε έπρεπε να επέμβει το έκανε με επιτυχία, με τον Μπούντιμιρ του Εργοτέλη να μην μπορεί να τον νικήσει σε τρία τετ α τετ, ενώ το άδειο ΟΑΚΑ γέμιζε από τις φωνές του Αραμπατζή που έδινε οδηγίες στην άμυνα του, πότε σε ατομικό επίπεδο (βλέπε Καράμπελα) και πότε σε ομαδικό (βλέπε στημένες φάσεις "όλοι έξω").

Σίγουρα μετά από αυτή την εμφάνιση, ο Γιάννης εξασφάλισε την φανέλα βασικού και στο παιχνίδι της Τετάρτης (21/9) με την Ξάνθη και από εκεί και πέρα στο χέρι του είναι να την πάρει και σπίτι του.

Ο μικρός μάγος

Φαίνεται ότι η ΑΕΚ στάθηκε αρκετά τυχερή στο θέμα του Λεονάρντο. "Ο επιμένων νικά" και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο νεαρός βραζιλιάνος νίκησε όλους τους επικριτές του και κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο από τις προηγούμενες δύο χρονιές.

Το γράψαμε και μετά το ματς με την Άντερλεχτ για τον μικρό μάγο, ο οποίος στο αμέσως επόμενο ματς κράτησε και πάλι υψηλά στάνταρ απόδοσης και όλα δείχνουν πως ο Λεονάρντο θα αποτελέσει βασικό κρίκο στην φετινή χρονιά.

Στο ματς με τον Εργοτέλη, ο ίδιος μετέτρεψε την αριστερή πλευρά της Ένωσης, σε μόνιμο κίνδυνο για την εστία του Πίρσον, τόσο με τις ασίστ του όσο και με τις παράτολμες προσπάθειες έχοντας στο ενεργητικό του ένα δοκάρι στο πρώτο μέρος και δύο πλασέ με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Ο αρχηγός

Αρκετοί ήταν αυτοί (Ελληνάρες μπαλαδόφατσες) που αποφάσισαν πως ο Λυμπερόπουλος τελείωσε, μεγάλωσε και δεν κάνει. Μόνο που δεν έχουν καταλάβει πως ο Λύμπε πάντα θέλει 4 με 5 ματς στην αρχή της σεζόν για να αρχίσει να ανεβάζει απόδοση.

Και μάλιστα η χθεσινή του εμφάνιση με τον Εργοτέλη απέδειξε περίτρανα πως ο Λύμπε καλύτερα θα είναι να μην ξεκινάει αλλά να έρχεται από τον πάγκο προκειμένου να "τραβάει" την ΑΕΚ (όταν η κούραση εμφανίζεται) και πάλι ψηλά στην επίθεση.

Ο διεθνής επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 67' στη θέση του Γκούντγιονσεν και ενώ μέχρι εκείνο το λεπτό η ΑΕΚ δεν είχε κάνει φάση! Από το 75' και μετά, ο δικέφαλος ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα και με μπροστάρη τον Λύμπε και άξιο συμπαραστάτη τον Λεό έφερε το ματς στην εστία του Πίρσον.

Μοίρασε ασίστ και είχε στο ενεργητικό του και δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Μάλιστα ως Highlight της παρουσίας του ήταν η φάση 78', όταν ο Λύμπε πέρασε συνολικά τρεις αντιπάλους του για πλάκα, και έσπασε στο κέντρο της περιοχής στον Γκέντσογλου (του οποίου το σουτ κόντραρε σε σώματα).

Ο αρχηγός της Ένωσης απέδειξε πως θέλει λίγα ματς προκειμένου να πιάσει απόδοση και το ιδανικό για την ΑΕΚ θα ήταν ο Λύμπε ερχόμενος από τον πάγκο, να χτυπάει τις κουρασμένες άμυνες. Ένα σούπερ "όπλο" που μπορεί να δίνει εκ νέου πνοή στο επιθετικό παιχνίδι του Χιμένεθ.

ΥΓ: Στην λίστα θα μπορούσε να είναι και ο Γρηγόρης Μάκος, απλά εκτιμήθηκε πως η πορεία του διεθνή μέσου είναι ανοδική από πέρυσι και πλέον κάθε κακή του εμφάνιση θα πρέπει να είναι θέμα προς συζήτηση. Αραμπατζής και Λεό είναι μια ευχάριστη έκπληξη ενώ ο Λύμπε θα αποτελέσει πολύτιμη λύση, ερχόμενος από τον πάγκο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ