ΠΑΟΚ

"Είχαμε πίστη, ο ΠΑΟΚ πρέπει να παλέψει"

"Είχαμε πίστη, ο ΠΑΟΚ πρέπει να παλέψει"

Βλάνταν Ιβιτς και Μπρούνο Τσιρίλο σκιαγράφησαν τον ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Δύο ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν στον προημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα το 2011 μίλησαν στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά" για τις ιδιαιτερότητες του αυριανού (16/4) αγώνα.

Αρχικά, ο Βλάνταν Ιβιτς δήλωσε αναφερόμενος στον προημιτελικό του 2011: " Είχαμε αναδειχθεί ισόπαλοι με τον Ολυμπιακό στα Καραϊσκάκη και παίξαμε στην Τούμπα χωρίς τον κόσμο μας. Καταφέραμε να προκριθούμε, αν και είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς τους φιλάθλους. Πριν από τρία χρόνια, εκείνη η ομάδα του ΠΑΟΚ στην οποία συμμετείχα ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό, θυμάμαι πως είχαμε τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα σε σύνολο επτά αγώνων.

Είχαμε πίστη και τα καταφέραμε. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και αύριο οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός του 2011 ήταν πιο δυνατός σε σύγκριση με τον φετινό. Τότε έπαιζαν οι Μιραλάς, Τζιμπούρ, Μέλμπεργκ και ο Παπαδόπουλος που ήταν πιο νέος. Ο Ολυμπιακός δεν έχει τώρα αυτούς τους παίκτες. Πήραμε την πρόκριση γιατί ήμασταν καλύτεροι και εφαρμόσαμε στην πράξη το πλάνο του πολύ καλού προπονητή μας, του Μάκη Χάβου".

Οσον αφορά για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ αύριο για να προκριθεί, ο Ιβιτς ανέφερε: " Η ομάδα πρέπει να παλέψει και θα το κάνει, θα πω το εξής. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό. Οπως ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία με τη Μάντσεστερ για να περάσει αλλά την έχασε, έτσι και ο ΠΑΟΚ έχει τη μεγάλη ευκαιρία για να αποκλείσει τον αντίπαλο του και πιστεύω πως θα τα καταφέρει".

Για τον Ιβιτς δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα, εκτός από τη νίκη - πρόκριση του "Δικέφαλου". Και τονίζει: " Οτιδήποτε άλλο εκτός από την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου θα είναι αποτυχία. Αυτή είναι η άποψή μου. Αυτό πιστεύω. Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά, η ομάδα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, γιατί μπορεί και να έρθει φυσιολογικά η πρόκριση. Και ο κόσμος να βοηθήσει την ομάδα και να μην παρασυρθεί από τίποτα. Με τη σωστή στήριξη θα έρθει η πρόκριση".

Τσιρίλο: "Οι παίκτες πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι"

Ο Ιταλός ρωτήθηκε πώς πρέπει να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τον αντίπαλο του, αύριο το βράδυ. Και απάντησε: " Σίγουρα πρέπει οι παίκτες του ΠΑΟΚ να είναι συγκεντρωμένοι. Δεν πρέπει να επήρεαστούν από όσα έγιναν στον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση και να περάσει στον τελικό, κάτι που είμαι βέβαιος, πως το θέλουν όλοι στην Τούμπα.

Βλέπετε, αγωνίστηκα τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ και έζησα πολύ έντονες συγκινήσεις που δεν πρόκειται να τις ξεχάσω. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Εφόσον όλοι οι παίκτες παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και στον τρόπο αντιμετώπισης του Ολυμπιακού, τότε θα έρθει η πρόκριση.

Ξέρω πολύ καλά τι είδους παιχνίδι είναι το αυριανό. Ολοι όσοι βρεθούν στο γήπεδο, θα ζήσουν μία πολύ μεγάλη ατμόσφαιρα, όμως οι παίκτες πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και να ξεχάσουν ό,τι έγινε στο Καραϊσκάκη".

- Μιλάς με τους Σαλπιγγίδη, Λίνο, Κλάους που ήσασταν συμπαίκτες;

" Μιλάω συχνά, τους εκτιμώ πολύ, αλλά εδώ και μία εβδομάδα δεν ήθελα να τους ενοχλήσω γιατί ξέρω πως είναι αφοσιωμένοι σε αυτό το παιχνίδι και θέλουν πάρα πολύ την πρόκριση. Τους εύχομαι να τα καταφέρουν και να περάσει ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου".

- Τι πρέπει να προσέξει περισσότερο ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό; Κάποιον παίκτη συγκεκριμένα, όλη την ομάδα, ποια είναι η άποψή σου;

" Ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ καλό γκρουπ. Δεν είναι μόνο ένας παίκτης που ξεχωρίζει. Ολη η ομάδα αποδίδει καλά. Βέβαια το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός δεν πατά καλά στα πόδια του και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Θα το επαναλάβω πως ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα πολύ καλό γκρουπ και αυτό το παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό".

- Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

" Αγωνίζομαι στην ΑΕΚ και είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος. Είμαστε πολύ κοντά στην επιστροφή μας στη δεύτερη εθνική, ενώ του χρόνου ο στόχος είναι να επιστρέψει η ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα. Πιστεύω ότι και τη νέα σεζόν η ΑΕΚ θα κάνει μία ανάλογη πορεία με την αντίστοιχη φετινή".

Ο Τσιρίλο στάθηκε και στο λάθος του Καλογερόπουλου στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων: " Ο διαιτητής του πρώτου αγώνα έκανε τρομερά λάθη. Δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω, πώς είναι δυνατόν από τη στιγμή που απέβαλε τον Στοχ, να μην είχε αποβάλει τους Φουστέρ και Βαλντέζ που έσπρωξαν με τον ίδιο τρόπο τον Αθανασιάδη. Επρεπε να δώσει κίτρινη κάρτα σε κάθε παίκτη που έκανε παράβαση και όχι κόκκινη στον Στοχ και κίτρινη ατον Φουστέρ. Ηταν αδικία".

- Ο Μάνταλος θα είναι διαιτητής αύριο. Είχε σφυρίξει και στον αγώνα ρεβάνς το 2011.

" Αυτό που πρέπει να κάνει ο διαιτητής, είναι να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι.
Και να σφυρίξει δίκαια. Αυτό πρέπει να κάνει
".

- Από τη δική σου ασίστ στο Καραϊσκάκη το 2011 πέτυχε το πολύτιμο γκολ ο Βιεΐρίνια. Τι θυμάσαι από εκείνο το παιχνίδι;

" Ηταν ένα γκολ που δεν μπήκε τυχαία. Το είχαμε δουλέψει στην προπόνηση. Εγώ έκανα τη μακρινή μπαλιά από τα 50 μέτρα και ο Βιεΐρίνια σκόραρε. Εκείνο το γκολ μας έδωσε πλεονέκτημα".

- Θυμάμαι πως μετά το γκολ του Σαλπιγγίδη στον αγώνα ρεβάνς, πήρες τη φανέλα του Κοντρέρας (είχε χάσει τον πατέρα του) και την έδειχνες στην κάμερα...

" Ναι, θέλαμε να συμπαρασταθούμε στον Πάμπλο και εκείνο το γκολ μου έδωσε αυτή την ευκαιρία".

- Θα είσαι παρών αύριο στην Τούμπα;

" Οχι, έχω προπόνηση με την ομάδα μου, την ΑΕΚ, αλλά θα δω το ματς από την τηλεόραση".

- Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ αύριο;

" Εχω αγωνιστεί τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ και κατά τη γνώμη μου, μπορεί να πετύχει ακόμη κι αυτό που ορισμένοι θεωρούν απίθανο να συμβεί. Δεν εννοώ πως θεωρώ απίθανη την πρόκριση του ΠΑΟΚ αύριο, απλά λέω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Και σίγουρα μπορεί να φθάσει στον τελικό. Πρέπει να είναι όλοι συγκεντρωμένοι. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ