STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός 2-1

Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός 2-1
INTIME SPORTS

Η Δόξα Δράμας κάνοντας την ανατροπή πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 2-1 επί του Παναιτωλικού και ελπίζει σε παραμονή. Με δέκα παίκτες τελείωσαν οι Αγρινώτες για ακόμη ένα ματς. Δείτε στο Sport24.gr τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Τις ελπίδες της για την παραμονή στην Super League αναπτέρωσε η Δόξα Δράμας η οποία κάνοντας την ανατροπή νίκησε με 2-1 τον Παναιτωλικό στο Καυτανζόγλειο Στάδιο για την 21η αγωνιστική.

Οι "μαυραετοί" που έφτασαν στους 12 βαθμούς πιάνοντας την Κέρκυρα στον βαθμολογικό πίνακα, πήραν το πολύτιμο "τρίποντο" με γκολ των Λίμα με πέναλτι και του Κυβελίδη. Έτσι η ομάδα του Κατσαβάκη η οποία υποδέχεται την Τετάρτη (15/2) την Κέρκυρα θα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει από την τελευταία θέση με μια νίκη.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός που προηγήθηκε με τον Κούσα για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και πλέον βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς παρά την αλλαγή προπονητή (πρώτη του Λεμονή στο ματς) δεν επέστρεψε στις νίκες.

Στα μείον και πάλι για τους Αγρινιώτες, η αποβολή του Ντολεζάι, η οποία είναι η δωδέκατη συνολικά αποβολή παίκτη για τον Παναιτωλικό.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν αγχωμένα, καθώς ήθελαν τη νίκη, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ, ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξε και η κακοκαιρία.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κατά πολύ καλύτερο από το πρώτο, καθώς οι δύο ομάδες μπήκαν για την νίκη, με τον Παναιτωλικό να έχει αποβολή, δοκάρι και ένα γκολ και την Δόξα δύο γκολ με τα οποία πήρε τη νίκη.

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο Στάδιο

Διαιτητής/Βοηθοί: Σελίμος (Λακωνίας)/ Γρεβένης (Χαλκιδικής), Κουρομπυλιά (Καρδίτσας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)/ Μπερσής (Αρκαδίας)

Καιρός: Συννεφιασμένος

Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Ψυχογιός, Τριποτσέρης, Γελαδάρης (62' Κάπελ), Λεάντρο, Λίμα, Γκαρακλίδης, Παπαδόπουλος (93' Μπριλλάκης), Ουέλινγκτον (40' Βάντερσον), Κυβελίδης, Ρούτσης.

Παναιτωλικός (Λεμονής): Τσενάμο, Ντολεζάι, Κούσας, Άντι, Σιόντης, Μουμίν, Θεοδωρίδης (54' Αναστασιάδης), Μητρόπουλος, Καμαρά, Ονουάτσι (68' Ακαλέ), Χαριστέας (76' Καραμαλίκης).

Κίτρινες κάρτες: Λεάντρο (5', Δόξα Δράμας), Γελαδάρης (21', Δόξα Δράμας), Τριποτσέρης (69', Δόξα Δράμας), Ψυχογιός (77', Δόξα Δράμας), Γκαρακλίδης (78', Δόξα Δράμας)-Ντολεζάι (24', Παναιτωλικός), Μουμίν (42', Παναιτωλικός), Αναστασιάδης (59', Παναιτωλικός), Μητρόπουλος (81', Παναιτωλικός)

Κόκκινη κάρτα: Ντολεζάι (51΄, Παναιτωλικός)

Σκόρερ: Λίμα (65', πεν. Δόξα Δράμας), Κυβελίδης (82', Δόξα Δράμας)-Κούσας (62', Παναιτωλικός)

Λίγα πράγματα στο πρώτο

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν αγχωμένα, καθώς ήθελαν τη νίκη, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ, ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξε και η κακοκαιρία.

Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης ήταν στο 10ο λεπτό για τους γηπεδούχους, όταν ο Κυβελίδης έκανε το σουτ υπό πίεση με τον Τσενάμο να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Παναιτωλικός στην συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, αλλά η υπεροχή που είχε ήταν ανούσια. Στο 11' μετά από σέντρα του Ονουάτσι ο Καμαρά μόνος του κάνει το σουτ, αλλά ήταν τρομερά άστοχο.

Στο 18΄, ήταν η σειρά του Ονουάτσι από το ύψος της περιοχής, να κάνει το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 22' από την κεφαλιά του Χαριστέα ο Σέρεμετ μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ο Παναιτωλικός ήταν αυτό που είχε δύο ακόμη φάσεις. Στο 26', ο Χαριστέας έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε σε αμυντικού της Δόξας, στη συνέχεια έκανε την κεφαλιά αλλά ο Σέρεμετ χωρίς δυσκολία μπλόκαρε.

Στο 31', ο Ντολεζάι έστρωσε με το στήθος στον Καμαρά, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν απελπιστικά άστοχο και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Κόκκινη και ανατροπή

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κατά πολύ καλύτερο από το πρώτο, καθώς οι δύο ομάδες μπήκαν για την νίκη, με τον Παναιτωλικό να έχει αποβολή, δοκάρι και ένα γκολ και την Δόξα δύο γκολ με τα οποία πήρε τη νίκη.

Το πρώτο σουτ στο δεύτερο μέρος ήταν για την Δόξα στο 48', από τον Παπαδόπουλο με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 51', οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Ντολεζάι έκανε φάουλ στον χώρο του κέντρο και δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Έτσι ο Παναιτωλικός συνέχισε με 1-0 παίκτες, ενώ αυτή η αποβολή ήταν η 12η συνολικά στο πρωτάθλημα για τους Αγρινιώτες!

Παρόλα αυτά αν και με δέκα παίκτες, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, στο 62', όταν ο Κούσας, έκανε μια ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή απέφυγε δύο αντιπάλους και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέρεμετ και έκανε το 0-1.

Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη για τον Παναιτωλικό. Τρία λεπτά αργότερα (65'), ο Ονουάτσι ανέτρεψε τον Ψυχογιό μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Λίμα το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-1 για τους "μαυραετούς".

Ο Παναιτωλικός μετά το 1-1, βγήκε στην επίθεση προσπαθώντας να σημειώσει το δεύτερο γκολ, αλλά τελικά η Δόξα ήταν αυτή που το πέτυχε κάνοντας την μεγάλη ανατροπή.

Στο 82', λοιπόν μετά από αντεπίθεση ο Κυβελίδης μπήκε στην περιοχή του Τσενάμο ο Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να τον κόψει και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη.

Παρά την ψυχρολουσία οι φιλοξενούμενοι έφτασαν δύο φορές κοντά στην ισοφάριση. Στο 85' από την κεφαλιά του Μητρόπουλου η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σέρεμετ, ενώ στο 94', από την κεφαλιά του Αναστασιάδη η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Έτσι δεν άλλαξε κάτι και η Δόξα Δράμας πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 2-1 (δεύτερη επί του Παναιτωλικού σε πέντε μέρες) και πλέον ελπίζει σοβαρά για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης με το γκολ που σημείωσε έδωσε στην Δόξα Δράμας μια πολύτιμη νίκη και την έβαλε δυνατά στο κόλπο της παραμονής στην Super League.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Ονουάτσι είναι ο αδύναμος κρίκος της αναμέτρησης, καθώς έκανε το πέναλτι στον Ψυχογιό με το οποίο η Δόξα έφτασε στην ισοφάριση.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ