ΑΕΛ

Δώνης:"Να βγάλουμε τον κόσμο από τον πάγο"

Δώνης:"Να βγάλουμε τον κόσμο από τον πάγο"
Δωνης

Το σύνθημα για ανασύνταξη έδωσε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης

Ο Έλληνας τεχνικός πιο χαρακτηριστικά ανέφερε:" Βρισκόμαστε σε δύσκολο σημείο μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μόνο πράξεις και αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο".

Συνεχίζοντας ο Έλληνας τεχνικός τόνισε:" Όλοι μας είχαμε στηρίξει πολλά στο πρόγραμμα του δευτέρου γύρου με τους εννιά εντός έδρας αγώνες και είναι φανερό ότι και ο κόσμος πίστεψε πολύ στην αντεπίθεση της ομάδας. Δυστυχώς σε ακόμη ένα ματς στο οποίο ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, δεν κατορθώσαμε να πάρουμε τη νίκη.

Ξέρουμε τα προβλήματα, προσπαθούμε και πρέπει να τα λύσουμε γιατί αντικειμενικά στο 80% των αγώνων που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα, ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε βαθμούς. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μετράμε δύο νίκες και δέκα ισοπαλίες και να βρισκόμαστε στο γκρουπ των ομάδων που παραμένουν στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Περιμένουμε να ξεφύγουμε πολύ σύντομα από αυτή την κατάσταση γιατί η ομάδα μας δεν ανήκει εκεί. Κι αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μόνο με νίκες ξεκινώντας από το ματς της Κυριακής στη Βέροια.

Είναι πολύ σημαντικός αγώνας με τη λογική ότι πρέπει σύντομα να βγούμε από αυτό το γκρουπ των ομάδων που παραμένουν στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας. Η ΑΕΛ δεν ανήκει εκεί και πρέπει να το αποδείξουμε αυτό την Κυριακή".

Μετεγγραφή επιθετικού

Αναφορικά με το γεγονός πως η ομάδα του δεν μπορεί να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα, ο Γιώργος Δώνης είπε:" Στους αγώνες με Λεβαδειακό, Παναθηναϊκό και Αστέρα δεχτήκαμε γκολ στα τελευταία λεπτά και χάσαμε πολύτιμους βαθμούς, ενώ στο ματς με την Καλαμαριά παρότι προηγηθήκαμε δεν διαχειριστήκαμε σωστά τον αγώνα ώστε να φτάσουμε στη νίκη.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα πρόβλημα που καλούμαστε να λύσουμε. Και το δύσκολο από τη δική μας πλευρά των προπονητών είναι το εξής: Πέρσι γνωρίζαμε ότι η ομάδα δεν είναι η καλύτερη, ξέραμε τα προβλήματα και προσπαθούσαμε να τα λύσουμε. Φέτος, όμως, η ομάδα είναι πολύ καλά δουλεμένη, έχει σωστή ανάπτυξη στο παιχνίδι της, διαθέτει ποιότητα, αλλά δεν φτάνει στο αποτέλεσμα.

Είτε γιατί δεν μπορεί να κρατήσει το σκορ στα τελευταία λεπτά, είτε επειδή δεν έχει ουσία στο παιχνίδι της. Γι αυτό οι στόχοι μας είναι οι εξής: Πρώτον να κάνουμε μια μεταγραφή επιθετικού που θα είναι πιο εύκολος στο γκολ από τους παίκτες που έχουμε ήδη στην ομάδα. Δεύτερον, να βρούμε τον τρόπο με τους παίκτες – δεν ξέρω αν θα είναι σκληρός ή όχι – ώστε να μπορούμε να κρατάμε το σκορ στα τελευταία λεπτά και να παίρνουμε τις νίκες".

Συνεχίζοντας για τα μετεγγραφικά ο τεχνικός της Λάρισας, τόνισε:" Οι περιπτώσεις που μας ενδιαφέρουν είναι πολύπλοκες. Δεν θέλουμε να φέρουμε παίκτες που δεν θα κάνουν τη διαφορά. Τουλάχιστον οι δύο θα είναι παίκτες ουσίας που θα ενισχύσουν τον συναγωνισμό μέσα στην ομάδα κι αυτό πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει.

Για την περίπτωση του Ματζιόλο έχουμε συμφωνήσει και με τον ποδοσφαιριστή και με την ομάδα και περιμέναμε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή πριν από 5-6 ημέρες, αλλά φαίνεται πως κολλάει στο ζήτημα που όλοι ξέρετε. Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι η Εστουδιάντες βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποκτήσει επιθετικό και ότι αν ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση, τότε εκτιμούμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Αν δεν ξεκαθαρίσει το ζήτημα μέσα στο επόμενο διήμερο θα αναγκαστούμε να εξετάσουμε άλλους στόχους. Υπάρχουν επίσης δύο ξεκάθαρες περιπτώσεις για τη θέση του χαφ, δύο πολύ δύσκολες περιπτώσεις από την ξένη αγορά. Ειδικά αν πραγματοποιηθεί η μία θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, αν κρίνει κανείς από το προφίλ του συγκεκριμένου παίκτη και την μέχρι σήμερα πορεία του.

Μακάρι να μπορέσουμε να τον αποκτήσουμε. Θα πρέπει, όμως, να καταλάβουμε όλοι το εξής: Είναι περιπτώσεις που η ολοκλήρωση της μεταγραφής δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Στην περίπτωση του χαφ για παράδειγμα, έχουμε προσφέρει ό,τι έχει ζητήσει και είμαστε σε αναμονή της απάντησής του. Μπορεί ο ίδιος ταυτόχρονα να διαπραγματεύεται και με άλλους συλλόγους".

Ακόμα για τον υπό δοκιμή Ρόμαν Βάλνερ, δήλωσε: « Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ακόμα. Για τη θέση του επιθετικού έχουμε σε προτεραιότητα άλλους ποδοσφαιριστές. Μας ενδιαφέρει να αποκτήσουμε παίκτη που θα έχει διαφορετικό στυλ από αυτούς που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ μας. Θέλουμε να είναι δυνατός, κινητικός και να κυνηγάει περισσότερο μέσα στην περιοχή».

"Όλοι στενοχωρημένοι"

Ακόμα για το πώς αντιμετωπίζουν οι παίκτες το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπορεί να μεταφράσει την ανωτερότητά της σε νίκες: « Όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ στενοχωρημένοι και φυσικά οι παίκτες, γιατί αντιλαμβάνονται σε κάθε ματς ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους αντιπάλους τους, ότι είναι καλύτεροι, αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί. Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να έρθουν πολλές νίκες για την ΑΕΛ.

Το ίδιο πιστεύω κι εγώ που είδα την ΑΕΛ να είναι κλάσεις ανώτερη από την 4η ομάδα του πρωταθλήματος. Όσο για τις δηλώσεις που στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Αστέρα, η αλήθεια είναι ότι κατ ιδίαν στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές έχω μιλήσει στο παρελθόν πολύ σκληρότερα στο παρελθόν και δεν υπάρχει θέμα διατάραξης της ισορροπίας ή της ηρεμίας στα αποδυτήρια».

Τέλος για τον κόσμο της ομάδας, ο Γιώργος Δώνης υποστήριξε:" Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η ατμόσφαιρα στο Αλκαζάρ στο τέλος του αγώνα με τον Αστέρα. Είμαστε ιδιαίτερα στενοχωρημένοι που με την πορεία μας κρατάμε τον κόσμο της ΑΕΛ στον… πάγο.

Νιώθουμε ότι οι φίλαθλοι έχουν την ίδια πίστη στην ομάδα με εμάς και περιμένουν κι αυτοί το ξέσπασμα. Βλέπουν κι αυτοί ότι είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, αλλά δυστυχώς τους κρατάμε στον πάγο. Όχι γιατί αυτό που βλέπουν ως ποδόσφαιρο δεν τους αρέσει, αλλά εξαιτίας των αποτελεσμάτων.

Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι που δεν μπορούμε να συνδυάσουμε το θέαμα με νίκες. Έτσι ακριβώς νιώθουν και οι παίκτες. Είναι ευσυνείδητοι άνθρωποι, ξέρουν τι τους προσφέρει η ομάδα και το εκτιμούν».





































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ