ΑΕΚ

Δώνης: "Να πάρουμε την πρόκριση"

Δώνης: "Να πάρουμε την πρόκριση"
Δώνης

Για όλα τα θέματα που αφορούν την ΑΕΚ μίλησε ο Δώνης ενόψει του αγώνα ρεβάνς με την Ομόνοια

Ιδού οι παρατηρήσεις και επισημάνσεις του:
Για τον αγώνα με την κυπριακή ομάδα:

" Έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς. Μας περιμένει ένας σκληρός αγώνας. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την πρόκριση. Ξέρουμε ότι σύμφωνα με το αποτέλεσμα του πρώτου ματς, η Ομόνοια έχει το προβάδισμα. Περιμένω την ομάδα μου να εμφανιστεί αποφασισμένη. Και ανεξάρτητα αν θα παίξουμε καλά ή όχι, να πάρουμε την πρόκριση".

Για τη λύση της συνεργασίας με τον Ριβάλντο:

" Πρόκειται για ένα γεγονός που είμαστε ενήμεροι εδώ και μια εβδομάδα. Είχα άψογη συνεργασία με τον Ριβάλντο. Ήταν άψογος επαγγελματίας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι πως με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, ανεξάρτητα με ότι ακούγεται, η ομάδα δεν έχει κτιστεί πάνω σε κανέναν παίκτη. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Είναι αναπόφευκτο να μην προσπαθήσουμε να κτίσουμε την ομάδα πάνω σ’ αυτόν τον παίκτη.

Η ομάδα θα βγει μέσα απ’ όλα αυτά τα θέματα πολύ δυνατή. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την ΑΕΚ. Όσον αφορά τις αποφάσεις και το κτίσιμο, αυτά δεν είναι εύκολα. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην ομάδα. Ο προγραμματισμός γίνεται σε δυο επίπεδα. Δεν μπορούμε να καθορίσουμε την πώληση ενός ποδοσφαιριστή. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως η διοίκηση ασπάζεται όλες τις ιδέες που έχω. Όλοι καταλαβαίνετε ότι για να παρουσιαστεί κάτι καλό, μετά από τόσες αλλαγές, πρέπει να υπάρχει μια λέξη ιδιαίτερα σημαντική. Η λέξη υπομονή. Καταλαβαίνω ότι οι φίλαθλοι μας δεν έχουν υπομονή γιατί η ομάδα είναι πολλά χρόνια χωρίς τίτλο. Νομίζω όμως ότι στο τέλος θα δικαιωθούν οι προσδοκίες μας".

Για την ενδεκάδα και το σύστημα:

" Για μένα κανένας παίκτης δεν ήταν σίγουρος για την ενδεκάδα. Αυτό που θέλω στο 4-3-3, είναι οι τρεις του κέντρου να τρέχουν, να έχουν καλή ποιότητα και γενικά να είναι πολλοί εργατικοί. Έχω δοκιμάσει διάφορα πρόσωπα στην μεσαία γραμμή. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε για την απόκτηση ενός επιθετικού και ενός μέσου. Πριν προκύψει το πρόβλημα με τον Ριβάλντο, είχαμε κινηθεί για την απόκτηση του επιθετικού".

Για το τι περιμένει στο αυριανό ματς:

" Αυτό που περιμένω πάνω απ’ όλα, είναι να τα δώσουν όλα οι παίκτες μας. Να δω μια ομάδα πολύ πιεστική. Κάθε φορά, όταν τελειώνει ένα ματς ανακαλύπτεις λάθη και σωστά. Αυτό που κοιτάμε είναι να βλέπουμε τα λάθη μας και να τα αναλύουμε στην προπόνηση" .

Για την προετοιμασία της ΑΕΚ με σκοπό να ανατρέψει το σκορ και να προκριθεί:

" Έχουμε δουλέψει πολύ καλά. Θεωρώ ότι στην παρούσα φάση είμαστε ιδιαίτερα δυνατοί στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Σίγουρα είναι διαφορετικό ένα φιλικό ματς από ένα επίσημο για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα, θα ήταν λάθος να μην ήξερα μια μέρα πριν από το ματς. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ενδεχόμενος αποκλεισμός θα είναι αποτυχία, είχα πει από την αρχή ότι έχουμε βλέψεις και προσδοκίες και στο κύπελλο UEFA".

Την σκυτάλη από τον προπονητή της ΑΕΚ πήρε ο αργεντινός μεσοεπιθετικός Νάτσο Σκόκο τονίζοντας:

" Γνωρίζουμε για πιο λόγο είμαστε εδώ. Έχουμε ένα περίπλοκο ματς μπροστά μας. Πρέπει να ανατρέψουμε αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος είναι δύσκολος. Αλλά εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και μπορούμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα"

" Είμαι προετοιμασμένος να παίξω σε οποιαδήποτε θέση. Από εκεί και πέρα σε κάθε θέση προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό".

" Πιστεύω πως τα φιλικά ματς έχουν μεγάλη διαφορά. Γνωρίζουμε ότι έχουμε αφήσει μια εκκρεμότητα γιατί οι δυνατότητες μας είναι πολύ μεγαλύτερες. Μπορούμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα".

" Γνωρίζαμε ότι θα έχει ζέστη,. Ξέρουμε πως το κλίμα είναι βαρύ και υγρό. Δεν πρέπει όμως να βάζουμε δικαιολογίες. Και για τις δυο ομάδες είναι οι ίδιες συνθήκες. Οπότε δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες".

" Αυτό που θέλουμε είναι νίκες και στα δυο παιχνίδια με Ομόνοια και Παναθηναϊκό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε βήμα - βήμα. Να είμαστε στο 100% της νοοτροπίας αύριο και μετά να ξεκινήσουμε για να πάρουμε την νίκη"

" Εύχομαι η ομάδα να νικήσει και να περάσει στον επόμενο γύρο. Θέλω να βάλω γκολ, αλλά ακόμα και αν το βάλει κάποιος συμπαίκτης μου, θα είναι πολύ καλό για να κερδίσουμε. Και θα είναι και το ίδιο πράγμα".

" Η Ομόνοια ένας σκληρός αντίπαλος. Και στο πρώτο ματς ήταν αποφασιστική και εκμεταλλεύτηκε τα δικά μας λάθη. Δεν κάναμε εμείς καλό παιχνίδι, αλλά πάλι δεν αξίζαμε να χάσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε τώρα εμείς αποφασισμένο στον αγωνιστικό χώρο και ανατρέψουμε την κατάσταση".

" Το θέμα του λίντερ δεν αφορά μόνο εμένα. Αλλά όλη την ομάδα. Μια ομάδα πρέπει να έχει έντεκα αρχηγούς στον αγωνιστικό χώρο και επτά αρχηγούς στον πάγκο. Όλοι πρέπει να δείξουμε νοοτροπία νικητή. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να έχω νοοτροπία νικητή".







































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ