ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Η ιδιοκτησία δεν έχει σταθερότητα στον τρόπο που διοικεί"

Ο Γιώργος Δώνης από παιχνίδι του Παναθηναϊκού
Ο Γιώργος Δώνης Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ ΑΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ο Γιώργος Δώνης σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε πως ο Ρόκα ήθελε να κάνει τις μεταγραφές χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή.

Ο Γιώργος Δώνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “TotalFootball” του OPEN την Κυριακή το βράδυ και μεταξύ άλλων μίλησε για τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος, για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ , ΑΕΚ και φυσικά τον Παναθηναϊκό όπου τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η ιδιοκτησία και οι αποφάσεις που παίρνει ενώ αναφέρθηκε και στον Τσάβι Ρόκα με τον οποίο δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί.

Για το πως βλέπει τον ΠΑΟΚ στο έως τώρα ξεκίνημα του:
"Είναι πάντα μια δύσκολη περίοδος για τις ομάδες. Η προετοιμασία ήταν διαφορετική στις ομάδες που συμμετείχαν στα Ευρωπαϊκά ματς. Ήταν καλός και στις λεπτομέρειες αποκλείστηκε από την Κράσνονταρ και θεωρώ πως ήταν καλύτερος στα δύο παιχνίδια. Οι λεπτομέρειες ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ".

Για τα αποτελέσματα των ομάδων που μετέχουν στην Ευρώπη:
"Πάντα θα είναι δύσκολο το επόμενο παιχνίδι μετά από Ευρωπαικό όχι μόνο για τη σωματική εξασθένηση αλλά και την ψυχολογική. Εκεί θα φανεί και το βάθος που θα έχει η κάθε ομάδα. Φάνηκε και στις τρεις ομάδες που σήμερα είχαν ευρωπαϊκά παιχνίδια στη διάρκεια της εβδομάδας".

Για το αν γίνει η μεταγραφή του Πέλκα στη Φενέρ:
"Ο Δημήτρης είναι πλέον ένας ώριμος ποδοσφαιριστής αλλά δεν μπορώ να πω εγώ κάτι πάνω σε αυτό, είναι θέμα που το αποφασίζει πλέον η ομάδα του. Στο δρόμο των παικτών βρίσκονται οι προπονητής, φαινόταν από μικρή ηλικία πως θα κάνει μια σπουδαία καριέρα και την καταφέρνει".

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού:
"Δεν βγήκα να μιλήσω για τον Παναθηναϊκό αλλά για το ποδόσφαιορ γενικότερα εδώ οι έξι Έλληνες προπονητές έχουμε περάσει δύο εβδομάδες δύσκολες. Το 50% της ομάδας μας υπέφερε από κορονοϊό. Σκεφτείτε ότι χάσαμε 11 παίκτες από την 18άδα μας. Ήμασταν αξιοπρεπείς, αποκλειστήκαμε αλλά επιστρέφουμε στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια”.

Για τη νέα προσπάθεια στον Παναθηναϊκό:
"Δεν μπορώ να πάρω θέση για κάτι καινούργιο. Κάνει μια νέα αρχή με διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Όταν υπάρχουν αλλαγές στο ποδόσφαιρο χρειάζεται χρόνος".

Για τον Τσάβι Ρόκα και τη λύση της συνεργασίας του με έναν έμπειρο προπονητή ανεξαρτήτου αν είναι καλός ή μέτριος:
"Με έναν πολύ καλό προπονητή θα πω εγώ. Δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον κ. Ροκα για το λόγο πως ο Παναθηναϊκός την πρώτη σεζόν δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές. Το δεύτερο χρόνο έκανε μεταγραφές και πολλές απ' αυτές απέτυχαν. Οπότε από τον Ιανουάριο δεν μπορούσα να αφήσω την ομάδα να έρχονται ποδοσφαιριστές χωρίς τα δικά μου θέλω. Ο τεχνικός διευθυντής είχε ένα μοντέλο που παρέκαμπτε τον προπονητή. Είχε διαβάσει το συμβόλαιο μου και γνώριζε πως αν δεν έπαιρνε έγκριση δεν θα μπορούσε να κάνει μεταγραφή. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας θα βρισκόταν σε ένα δίλλημα είτε οι μεταγραφές να περνάνε από μένα, είτε να τις κάνει ο τεχνικός διευθυντής και επέλεξε το δεύτερο".

Για τη μεταγραφή των Αγιούμπ-Καρλίτος που έγιναν από κοινού και αν έδωσε το οκ:
"Για τον Καρλίτος ναι. Για τον Αγιούμπ ήταν προσωπική επιλογή του τεχνικού διευθυντή".

Για τις μεταγραφές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια:
"Νομίζω ότι ξέρετε πολύ καλά και έχω τοποθετηθεί εδώ και καιρό πως από τη στιγμή που μπήκε στη διαδικασία των μεταγραφών δεν έδωσε δύναμη προπονητή αλλά στους τεχνικούς διευθυντές".

Για το μοντέλο στον Παναθηναϊκό και τους πολλούς ξένους:
"Εγώ θεωρώ πως πάντα για τις αλλαγές στο πλάνο ευθύνονται οι ιδιοκτήτες και να ξεκαθαρίσουμε κάτι το οποίο χρησιμοποείται λανθασμένα. Δεν ξεκίνησε ένα μοντέλο για να αναδείξει νέους παίκτες αλλά για να σωθεί από την κατάσταση που είχε βρεθεί τότε ο Παναθηναϊκός. Με -6 βαθμούς, κοντά στον υποβιβασμό. Οι συνθήκες ήταν τέτοιες που έπρεπε να σωθεί".

Για τον αν θα μπορούσε να βρεθεί λύση και να υπάρξει συνεργασία με τον Ρόκα:
"Επειδή για μένα η επιλογή μου ήταν πρώτα απ' όλα η συναισθηματική έκανα πολλές προσπάθειες το τελευταίο εξάμηνο για να μείνω αλλά υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας. Ο τεχνικός διευθυντής ήθελε να κάνει το απόλυτο κουμάντο και δεν μπορούσε να συνεργαστεί με έναν προπονητή που είχε ισχυρή φυσιογνωμία".

Για το αν ο Ρόκα κάνει μεταγραφές χωρίς τη συγκατάθεση του Πογιάτος:
"Δεν μπορώ να το ξέρω αλλά μπορώ να απαντήσω με ποιο μοντέλο ήθελε να λειτουργήσει ο τεχνικός διευθυντής. Οπότε την ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτης".

Για τον Καρλίτος και την εντύπωση που είχε πως έχει αρκετά το γκολ:
"Έχω δείξει το πόσο σέβομαι τους συναδέλφους μου. Ο ίδιος τους προπονεί και ξέρει καλύτερα από εμένα. Έχει όντως το γκολ, εμείς τον είχαμε σε μια περίοδο που δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση του, με πολλά κιλά".

Για το τι φταίει στον Παναθηναϊκό:
"Πρώτα απ' όαλ πρέπει να πούμε πως η ιστορία δεν σβήνει. Θα πρέπει να αποδεχόμαστε όμως την πραγματικότητα και τις συνθήκες που υπάρχουν. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις. Τις πρώτες τρεις αγωνιστικές πέρυσι ναι μεν είχαμε ένα βαθμό αλλά υπήρχε ήδη ένας προπονητής ένα χρόνο στην ομάδα και είχαμε καλά δείγματα από την προετοιμασία. Να κάνει μια αξιολόγηση και πάλι, να δει τι δεν πηγαίνει καλά, να κάνει μια αλλαγή στο πλάνο και να αλλάξει ότι δεν πάει καλά μέσω μιας επαφής με τους παίκτες. Τώρα σε ότι αφορά την ιδιοκτησία σίγουρα ο Παναθηναϊκός. Η ιδιοκτησία δεν έχει σταθερότητα στις ιδέες με τις οποίες διοικεί. Όταν δεν έχεις σταθερότητα και άλλες φορές είσαι άμετοχος, άλλες να εμπλακείς οδηγείσαι σε δύσκολες μέρες".

Για το αν του λείπουν όσα γίνοται στην Ελλάδα με τη διαιτησία:
"Πέρυσι έγιναν κάποιες προτάσεις στη Super League και μαζί με το δικό μας αντιπρόσωπο τον κ. Κωνστάντο του είχα κάνει μια πρόταση. Είτε παράγοντας, είτε ομάδα θα βγαίνει να κάνει δηλώσεις και να σχολιάζει θα πρέπει να έχει αφαίρεση βαθμών -3 και -6 βαθμούς. Εγώ ειμαι μέρος του παιχνιδιού μέσα στο παιχνίδι και θα τιμωρηθώ και κινδυνεύω να μείνω μια και δύο και τρεις αγωνιστικές εκτός πάγκου. Αυτό που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο μας υποβαθμίζει στην Ευρώπη”.





TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ