ΑΕΛ

Δώνης:"Αποφασιστικότητα με ΑΕΚ"

Δώνης:"Αποφασιστικότητα με ΑΕΚ"
Δωνης

To τρίπτυχο για την επιτυχία στον σπουδαίο αγώνα που ακολουθεί με την ΑΕΚ, αποκάλυψε ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης

Ο τεχνικός της ΑΕΛ μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης των νέων αποκτημάτων της ομάδας στην αναμέτρηση με την "Ενωση"." Οι δύο τελευταίες νίκες κόντρα στον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό ήταν πολύ σημαντικής σημασίας γιατί μας ανέβασαν στην βαθμολογία και μας επέτρεψαν να βλέπουμε τη συνέχεια με αισιοδοξία. Το ματς με την ΑΕΚ είναι καθοριστικό για το μέλλον της ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα και για την προσπάθειά μας να βάλουμε κι άλλες ομάδες από κάτω μας στον πίνακα της Superleague.

Πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ αποφασιστικοί, πολύ παθιασμένοι και με μυαλό για να φτάσουμε στη νίκη",ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:" Η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν ήταν στην κορυφή του πρωταθλήματος. Το πλεονέκτημα που έχει δείξει ο αντίπαλός μας στα περισσότερα φετινά ματς είναι ότι διαθέτει πολλούς ικανούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με ατομικές ενέργειες μπορούν να διασπάσουν την άμυνα.

Γι αυτό πρέπει να παίξουμε με σωστή τακτική, με πολλές βοήθειες και όταν έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας να δημιουργούμε προβλήματα στον αντίπαλο. Σε αυτό το ματς δεν επιτρέπονται τα λάθη. Περιμένουμε την επιστροφή των διεθνών για να δούμε σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται και αναλόγως να αποφασίσουμε για την 11άδα. Έχουμε πολλά και σημαντικά προβλήματα εξαιτίας σημαντικών απουσιών, αλλά μετά το ματς του Σαββάτου με τις επιστροφές θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα πλήρες και πιο ουσιαστικό σύνολο".

Μετίν-Ζουράφσκι

Αναφορικά με την ετοιμότητα των Μετίν και Ζουράφσκι, είπε:" Γνωρίζουμε ότι προπονείτο διαρκώς όλο αυτό το διάστημα και ο ίδιος μας είπε ότι βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση. Όμως, πριν τον δούμε στην προπόνηση δεν μπορούμε να αποφασίσουμε. Ο Μετίν είχε μπει σε έναν συγκεκριμένο ρυθμό προπόνησης και δεν ξέρω τώρα – λόγω της απουσίας με την Εθνική – σε τι κατάσταση βρίσκεται. Σίγουρα, πάντως, είναι πιο εύκολο για έναν επιθετικό να χρησιμοποιηθεί άμεσα γιατί η δουλειά του μέσα στο γήπεδο είναι πιο απλή. Αντίθετα ένας κεντρώος πρέπει να ξέρει πολύ καλά την αμυντική τακτική και τις τοποθετήσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα".

"Να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό"

Όσο για το πως θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι με την ΑΕΚ, η ΑΕΛ τόνισε:" Δεν είμαστε ομάδα που προσαρμόζεται στον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου. Εξετάζουμε τις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά, ατομικά και ομαδικά, της άλλης ομάδας, αλλά η αγωνιστική μας λειτουργία παραμένει ίδια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Μέλημά μας είναι να επιβάλλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού, όπως έχουμε κάνει σε όλους τους εντός έδρας αγώνες μέχρι σήμερα και ειδικά απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, όπου ήμασταν ανώτεροι και αξίζαμε τη νίκη. Γενικά σε όσα ματς παίξαμε στο Αλκαζάρ ήμασταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και το ίδιο θα επιδιώξουμε να κάνουμε και το Σάββατο".

"Δεν σχολιάζω τις δηλώσεις"

Ο Γιώργος Δώνης εξάλλου δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΕΚ μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, λέγοντας:" Δεν σχολιάζω δηλώσεις παραγόντων ή προπονητών άλλων ομάδων. Δεν με απασχολεί το ζήτημα της διαιτησίας στο συγκεκριμένο ματς. Ο συγκεκριμένος διαιτητής και στους τρεις αγώνες που μας σφύριξε φέτος – ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τελείωσαν με αρνητικά αποτελέσματα για την ομάδα μας – συμπεριφέρθηκε πολύ καλά. Το ίδιο ελπίζω να γίνει και το Σάββατο".

Επίσης για το αν η Λάρισα θα αναθεωρήσει τους στόχους της, ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε:" Στην αρχή της σεζόν είχα πει ότι οι στόχοι μας είναι να αναρριχηθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται μέσω πρωταθλήματος και να μπούμε στα πλέι οφ, να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας στο Κύπελλο και να προκριθούμε στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ. Αυτή τη στιγμή λέω ότι ο μοναδικός μας στόχος είναι το ματς του Σαββάτου. Θα δούμε το κατά πόσο είμαστε σε θέση να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας, αν η απόδοσή μας και η βαθμολογική συγκομιδή είναι αυτή που πρέπει".

Γήπεδο

Επίσης για το θέμα του γηπέδου, ο προπονητής της ΑΕΛ, υποστήριξε:" Η αλλαγή πορείας της ομάδας εξαρτάται άμεσα από το γήπεδο. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να θεωρείσαι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της χώρας και να κερδίσεις τον σεβασμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μιλώντας με τον πρόεδρο κο Πηλαδάκη διαπίστωσα ότι είναι πολύ αισιόδοξος και πιστεύει ότι βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία. Δυστυχώς, η γραφειοκρατία – παρά τις όποιες καλές προθέσεις των εμπλεκόμενων φορέων – δυσκόλεψε το ζήτημα. Νομίζω ότι μας έχει μείνει πλέον η… ουρά".

Για τις μετεγγραφές

Τέλος για τα τρία αποκτήματα της ομάδας, ο Γιώργος Δώνης έκανε από ένα σχόλιο.

Για τον Βάζγκετς: " Θέλαμε έναν τερματοφύλακα νέο ση ηλικία, που να δουλέψει κοντά μας, να εξελιχθεί και να αποτελέσει ένα καλό τρίο με τους υπόλοιπους".

Για τον Μετίν:" Χρειαζόμασταν έναν χαφ με περισσότερες οργανωτικές ικανότητες και τον βρήκαμε στο πρόσωπο του Τουμέρ, έστω και γι αυτό το τετράμηνο. Υπάρχους, πάντως, οι προοπτικές επέκτασης της συνεργασίας".

Για τον Ζουράφσκι:" Ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση γιατί στο σημερινό ποδόσφαιρο οι παίκτες που σκοράρουν είναι περιζήτητοι και κοστίζουν ακριβά. Με τον Ζουράφσκι κάνουμε πιο δυνατή και ουσιαστική την ομάδα μας".































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ