ΑΕΚ

Δόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ ο... κύριος Μπέλεκ

Δόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ ο... κύριος Μπέλεκ
INTIME SPORTS

Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, αποτέλεσε την βασική επιθετική επιλογή της ΑΕΚ, αλλά από τις 23/12/11 και μετά παρουσίασε ένας διαφορετικό πρόσωπο, προς το χειρότερο. Ο Λέο Στιβ Μπελέκ, εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκεται εκτός... ΑΕΚ. Το Sport24.gr αναλύει (vds)

Ήρθε ως αντικαταστάτης του Ίσμαελ Μπλάνκο(δανεικός), με τις προσδοκίες του κόσμου να είναι πολλές μετά και την τελευταία εμφάνιση στην Ελλάδα με την φανέλα του Πανθρακικού. Ότι προέρχεται από την Ουντινέζε και ότι οι Ιταλοί δαπάνησαν ένα ποσό προκειμένου να τον αγοράσουν, ήταν το καλύτερο... δόλωμα.

Δόκτορ... Μπέλεκ

Ο Καμερουνέζος σε 21 ματς στον πρώτο γύρο αγωνίστηκε 1490 λεπτά, πέτυχε 6 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και μοίρασε τρεις ασίστ.

Ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν και είχε πρόβλημα στην επικοινωνία με τα δίχτυα, αλλά σιγά σιγά το ξεπέρασε και με δικά του τέρματα, έδωσε σημαντικούς βαθμούς στην ΑΕΚ και έγινε βασικός στην ενδεκάδα (δικαίως).

Μέχρι και το ματς με την Καλαμάτα για το Κύπελλο, ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας και είχε την προοπτική ενός ολόκληρου γύρου προκειμένου να αυξήσει τα νούμερα του.

Χαρακτηριστικό του στοιχείο, μόλις βρήκε τα πατήματα του, ήταν ο τρόπος που έπαιζε τόσο μέσα στην περιοχή όσο και στην δεξιά πλευρά, με τους αμυντικούς που τον αντιμετώπιζαν να έπρεπε να φλερτάρουν με την κάρτα για να μπορέσουν να τον ρίξουν κάτω.

Μίστερ... Λέο Στιβ

Στον δεύτερο γύρο ο επιθετικός της ΑΕΚ σε 12 ματς, αγωνίστηκε 696 λεπτά, δηλαδή σε παραπάνω από τα μισά ματς του πρώτου γύρου, δίχως να πετύχει γκολ ή να δημιουργήσει κάποια φάση.

Με την καλή του παρουσία στο πρώτο μισό της σεζόν, όλοι περίμεναν πολλά από τον βασικό επιθετικό της ΑΕΚ. Αντ' αυτού, σχεδόν σε όλα τα ματς του δευτέρου γύρου, η ΑΕΚ με τον Μπέλεκ στην ενδεκάδα έπαιζε με 10 ποδοσφαιριστές.

Χωρίς πρωτοβουλία, χωρίς όρεξη, δίχως τα τρεξίματα που έκανε στον πρώτο γύρο αλλά και την δύναμη που έδειχνε στις προσωπικές μονομαχίες. Σίγουρα τα οικονομικά θέματα που σκάσανε μετά τον Γενάρη επηρέασαν το ποδοσφαιρικό τμήμα και την απόδοση της ομάδας.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές βρέθηκαν να είναι στα όρια τους, ειδικότερα όσοι είχαν να πάρουν αρκετά χρήματα και όχι κάποια... χιλιάρικα. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι προσπάθησαν να κρατήσουν ψηλά την ΑΕΚ στα δύσκολα.

Ο Στιβ Μπέλεκ, ήταν από την άλλη μεριά όπως απέδειξε με τις εμφανίσεις του, το οποίο είναι απολύτως σεβαστό. Ξενερωμένος, αδιάφορος, δίχως διάθεση να προσφέρει στην ΑΕΚ, με συμπεριφορά εντός αγωνιστικού χώρου (αφήνουμε το τι κάνει εκτός) που δηλώνει πως από την 1/1 του νέου έτους το μυαλό του ήταν στην Ουντινέζε και μόνο.

Βεβαίως, το να μην θες για τους δικούς σου λόγους, να παραμείνεις στην ίδια ομάδα, είναι δεκτό, αλλά το να σου δίνουν όμως συνέχεια ευκαιρίες και εσύ να της πετάς επιδεικτικά, είναι το λιγότερο εκνευριστικό!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ