ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Δοκιμασία στο Βίλεμ για PSV

Δοκιμασία στο Βίλεμ για PSV
Αιντχοφεν πανηγυρικο

Στο Βίλεμ κόντρα στην ομώνυμη ομάδα δοκιμάζεται στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Eredivisie η Αϊντχόφεν

Από `κει και πέρα, η εντυπωσιακή Χέρενφεν που την περασμένη εβδομάδα πέρασε αλώβητη από το «Φίλιπς Στάντιον» κόντρα στην PSV, φιλοξενείται από τη Χέρακλες στο «Πόλμαν». Εκεί όπου στοχεύει στο «τρίποντο» προκειμένου να παραμείνει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Εξάλλου, η Φέγενορντ υποδέχεται στο «Ντε Κάουπ» τη Φίτεσε και καλείται να είναι προσεκτική προκειμένου να αποφύγει νέα πιθανή «γκέλα».
Η αυλαία της αγωνιστικής άνοιξε στην «Αμστερνταμ Αρένα» εκεί όπου ο Αγιαξ διέλυσε την Σπάρτα Ρότερνταμ με 6-2.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο (16/2)

Βίλεμ - Αϊντχόφεν

Ντέρμπι της επαρχίας της Βραβλάνδης. Σημάδια βελτίωσης παρουσίασε στο εκτός έδρας ματς με τη Φένλο η Βίλεμ (17η, 20β.) αποσπώντας πολύτιμη ισοπαλία 1-1. Το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό αν αναλογιστεί κανείς ότι φέτος παρουσιάζεται τραγική στα εκτός παιχνίδια, έχοντας απολογισμό (3 ισοπαλίες και 9 ήττες). Σαφώς καλύτερη όταν αγωνίζεται στο «Βίλεμ ΙΙ». Στα αγωνιστικά, μία απώλεια, αλλά σημαντική και αφορά τον αμυντικό μέσο Κάργκμπο που είναι τιμωρημένος.

Την περασμένη Τετάρτη η Αϊντχόφεν (1η, 53β.) φιλοξένησε την Χέλσινμποργκ στο πλαίσιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, της οποίας και επιβλήθηκε άνετα με σκορ 2-0. Ετσι απέκτησε σαφές προβάδισμα για να προκριθεί στους «16» του θεσμού. Για το πρωτάθλημα, ύστερα από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι έμεινε στο 1-1 με τη Χέρενφεν (εντός έδρας), ωστόσο το θετικό είναι ότι η διαφορά που είχε από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου δεν μειώθηκε. Μετά και την επιστροφή του στόπερ Αντο από το Κόπα Αφρικα η PSV είναι πλήρης.

Ρόντα - Τβέντε
Τον τίτλου του «κακού δαίμονα» για τον Αγιαξ επιβεβαίωσε η Ρόντα (8η, 37β.) που επικράτησε του «Αίαντα» με 2-1 στο Κερκράντε. Πάντως μετά το παιχνίδι ο τεχνικός Ατεφελντ παραδέχθηκε: «Σταθήκαμε τυχεροί απέναντι σε μια ομάδα που είχε τις ευκαιρίες για να φτάσει στη νίκη». Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη μέσα στο νέο έτος που ήρθε σε ένα κομβικό σημείο αφού οι εμφανίσει που πραγματοποιούσε ήταν επιεικώς μέτριες. Εξέτισε την ποινή του ο στόπερ Κα, την ώρα που οφορ Οπερ θα αργήσει να επιστρέψει. Τραυματίας είναι επιθετικός Σισέ.

Επιστροφή στις νίκες ύστερα από τρεις αγωνιστικές για την Τβέντε (7η, 39β.) που επιβλήθηκε στην έδρα της με 2-1 της Χέρακλες στο γειτονικό ντέρμπι. Πάντως για μία ακόμη φορά δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της όντας πίσω στο σκορ μέχρι το 76ο λεπτό. Στα αγωνιστικά, ο τεχνικός Ρούτεν καλείται να αντιμετωπίσει μια σημαντική απώλεια στο χώρου κέντρου, γραμμή η οποία είναι η πιο αδύναμη της ομάδας του. Συγκεκριμένα, εκτός τέθηκε ο μεγαλόσωμος μέσος Ενγκελααρ που προσέδιδε ποιότητα και δημιουργικότητα στο κέντρο της Τβέντε.

Ναϊμέγκεν - Εξέλσιορ

Κρίσιμο ματς για την παραμονή και των δύο ομάδων. Αναγεννημένη παρουσιάζεται μέσα στο 2008 η Ναϊμέγκεν (13η, 24β.) που μετράει τρεις σερί νίκες. Τελευταία το εμφατικό 5-2 επί της Αλκμααρ στο «Ντε Χόφερτ». Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έδειξε χαρακτήρα «σκορπώντας» εν συνεχεία την αντίπαλό της. Μεγάλη βοήθεια προσφέρουν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου. Στα αγωνιστικά, αμφίβολη η συμμετοχή των στόπερ Ολσον και Ποτχάουζεν.

Μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη της (η πρώτη για φέτος) επί της Σπάρτα (1-0) η ουραγός Εξέλσιορ (18η, 19β.) παρέμεινε «ζωντανή» στη μάχη που δίνει για την παραμονή της στην κατηγορία. Επαιξε ψυχωμένα και με το σύστημα των αντεπιθέσεων κατάφερε να φτάσει σε ένα πολύτιμο «τρίποντο». Μείωσε τη διαφορά της από τις Φένλο και Βίλεμ και πλέον ελπίζει βάσιμα στη σωτηρία της. Εξέτισε η μπακ-χαφ Μπάντιαρ πάγια απουσιάζουν ο μέσος Φαν Ντίρεν και ο φορ Ρόχερ.

Χέρακλες - Χέρενφεν
Η γηπεδούχος αγωνίζεται σε συνθετικό χορτοτάπητα. Επί 76 ολόκληρα λεπτά η Χέρακλες (14η, 22β.) κρατούσε στα χέρια της ένα σπουδαίο «διπλό» μέσα στο Τβέντε, ωστόσο στο τελευταίο τέταρτο (στο 77` και το 86` δέχθηκε τα γκολ) έχασε τη συγκέντρωσή της και μαζί με το παιχνίδι με 1-2. Πάντως πιστοποίησε και πάλι ότι βρίσκεται σε πολύ καλύτερη αγωνιστική σε σχέση με τον πρώτο γύρο δείχνοντας ικανή να κερδίσει την παραμονή. Δυο σοβαρές απουσίες όσον αφορά την αμυντική της λειτουργία αφού ο αμυντικός μέσος Μάας και ο στόπερ Βάουτενς είναι τιμωρημένοι.

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας είναι τη δεδομένη στιγμή η Χέρενφεν (4η, 44β.). Εντυπωσιακή και μέσα στο «Φίλιπς Στάντιον» όπου απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) παραμένοντας αήττητη για μία ακόμη αγωνιστική. Θα μπορούσε, μάλιστα, να είχε φύγει με τη νίκη ωστόσο έπεσε πάνω στον πολύ καλό Γκόμες που της είπε «όχι» σε δύο μεγάλες ευκαιρίες που είχε στο 45` και το 60`. Να σημειωθεί ότι ο αυτό ήταν το 6ο ματς στο οποίο βρίσκει δίχτυα ο εξαιρετικός νεαρός χαφ Μπράντλεϊ. Εξαιρετικά αμφίβολος ο βασικός μέσος Πάουλσεν πάγια απουσιάζει ο στόπερ Νίλσεν.

Κυριακή (17/2)

Φέγενορντ - Φίτεσε

Μένοντας για τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη, η Φέγενορντ (3η, 44β.) επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας εκτός έδρας με 3-1 τη Ντε Γκράαφστσαπ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αποκομμένος ο φορ Μακάι που παλεύει μόνος στην επίθεση. Στο μεταξύ, έντονη είναι η φημολογία που θέλει τον τεχνικό Φαν Μάρβεϊκ να αποχωρεί το καλοκαίρι. Στα αγωνιστικά, αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του κεντρικού αμυντικού Γκριν που υπέστη διάσειση, την ώρα που θα απουσιάσουν σίγουρα ο δεξιός μπακ-χαφ Λούσιους και ο στόπερ Φλάαρ. Στον αντίποδα, επιστρέφει ο Λαντζάατ.

Γρήγορα συνήλθε από το ντροπιαστικό 0-7 στο Χέρενφεν η Φίτεσε (9η, 35β.), «απαντώντας» με 2-1 επί της Γκρόνιγκεν στο Αρνεμ. «Αυτή η νίκη ήταν το καλύτερο “φάρμακο” μετά από τη βαριά αυτή ήττα», τόνισε ικανοποιημένος ο τεχνικός Ντε Μός. Με τη νίκη αυτή η Φίτεσε βρέθηκε στο δεύτερο γκροπ των πλέι οφ που αφορά τις θέσεις 6 έως 9. Στον αγωνιστικό τομέα, μετά και την επιστροφή του βασικού κεντρικού αμυντικού Σπρόκελ δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Γκρόνιγκεν - Αλκμααρ
Η ήττα στο Αρνεμ από την Φίτεσε (1-2) έριξε τη Γκρόνιγκεν (6η, 41β.) από το πρώτο γκρουπ των πλέι οφ (θέσεις 2 έως 5). Κατάφερε να ισοφαρίσει στην επανάληψη, όμως τελικά δεν μπόρεσε να κρατήσει το θετικό αποτέλεσμα ως το τέλος. Καλείται να ξεπεράσει τις αποχωρήσει των Λίντγκρεν, Νέβλαντ και Σίλβα και θα προσπαθήσει να το κάνει μέσα από την ομαδική δουλειά και προσπάθεια. Παραμένουν εκτός ο μέσος Λεφτσένκο και ο στόπερ Σβέιντικ.

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η Αλκμααρ (11η, 29β.) που παρουσιάζει σημάδια αποσύνθεσης. Αν και ιδιαίτερα έμπειρος, ο Λουίς Φαν Γκάαλ έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο, καθώς με τις δηλώσεις του, την τακτική και τις κινήσεις που κάνει έχει γίνει αντιπαθής σε παίκτες και οπαδούς της ομάδας. Στο Ναϊμέγκεν η ομάδα του διασύρθηκε με 2-5, μένοντας για 6ο σερί ματς χωρίς νίκη. Εκανε το λάθος να… προηγηθεί στο 3ο λεπτό με τη συνέχεια να είναι οδυνηρή αφού μόλις 21 λεπτά αργότερα το ταμπλό έγραφε 4-1! Μακροχρόνιες οι απουσίες που υπάρχουν που δεν επηρεάζουν.

Ντε Γκράαφστσαπ - Μπρέντα
Παρότι προηγήθηκε επί της Φέγενορντ, τελικά η Μπρέντα (12η, 426β.) δεν μπόρεσε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα με 1-3. Εντονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό στον επιθετικό τομέα, τα οποία έχουν προκληθεί από την αποχώρηση του Πόβελ για την Γκρόνιγκεν. Επιπλέον, ο έτερος φορ Ντε Χρόοτ παραμένει τραυματίας και η συμμετοχή του είναι αφίβολη. Πάγιες οι υπόλοιπες απουσίες.

Αν και δεν πείθει με τις εμφανίσει που πραγματοποιεί, η Μπρέντα (5η, 44β.) καταφέρνει να παίρνει τις νίκες και αυτό είναι που εν τέλει μετράει. Με το 1-0 επί της Ουτρέχτης διεύρυνε το σερί της στις 6 νίκες και πλέον κάνει όνειρα για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας! Να σημειωθεί ότι επί 427 λεπτά η εστία της παραμένει ανέπαφη. Επιστρέφει ο μέσος Μολοχούκ που εξέτισε την ποινή του, ενώ σε μεγαλύτερη ετοιμότητα βρίσκεται πλέον ο φορ Αμόα.

Ουτρέχτη - Φένλο

Δεν αντεπεξήλθε στο κρίσιμο παιχνίδι με την Μπρέντα η Ουτρέχτη (10η, 35β.) Εντός έδρας ήττα με 0-1 πληρώνοντας μια απροσεξία των παικτών της στο 2ο λεπτό όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια είχε τον έλεγχο του ματς, ωστόσο δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις με συνέπεια να μην «τσιμπήσει» ούτε το βαθμό της ισοπαλίας. Τιμωρημένοι είναι ο αρχηγός μέσος Φαν Ντέικ και ο πολύτιμος αριστερός μπακ-χαφ Πίτερς. Τραυματίας είναι ο τερματοφύλακας Φορμ και ο βασικός φορ Λόβαλ. Εξέτισε ποινή τριών αγωνιστικών ο στόπερ Κέλερ.

Μετά το 1-1 απέναντι στη Βίλεμ, η Φένλο (16η, 20β.) παρέμεινε για 6η διαδοχική αγωνιστική μακριά από το «τρίποντο». Αρνητικό κρίνεται το αποτέλεσμα γι` αυτήν, αφού τέτοια παιχνίδια στην έδρα της θα πρέπει να τα κερδίζει αν θέλει να εξασφαλίσει τη σωτηρία της. Γενικότερα, πάντως, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Στα αγωνιστικά, το μοναδικό πρόβλημα αφορά τον μέσο Αουασάρ που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.










































TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ