ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημόπουλος: "Ο ΠΑΟΚ καίγεται"

Ο Θανάσης Δημόπουλος εξηγεί στο SPORT 24 πως ο "ΠΑΟΚ καίγεται περισσότερο για τη νίκη"

Ο... μικρός φονιάς, θα βρεθεί το βράδυ της Τετάρτης στις εξέδρες της Τούμπας για να δει το μεγάλο ντέρμπι του κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων, με τις οποίες έγραψε και τις πιο λαμπρές σελίδες της καριέρας του.
"Είναι σαφές ότι ο ΠΑΟΚ... καίγεται περισσότερο γι’ αυτό το παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός για του Σαββάτου στην Ξάνθη. Μην ξεχνάμε ότι αυτό το ντέρμπι ουσιαστικά είναι... ημιτελικός και όχι προημιτελικός διότι όποιος περάσει είναι και το μεγάλο φαβορί να βρεθεί στον τελικό.

Ο Παναθηναϊκός είναι λογικό να έχει ως βασικό στόχο το πρωτάθλημα, τον τίτλο ή στη χειρότερη περίπτωση να εξασφαλίσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παρατήσει το κύπελλο, αλλά είπαμε για τον ΠΑΟΚ είναι το μόνο που του έχει απομείνει, στην προσπάθεια για διάκριση την εφετινή χρονιά και το κίνητρο είναι μεγαλύτερο"

λεει ο βετεράνος άσος, που έχει παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια και των δύο ομάδων εφέτος.

"Σίγουρα έχουν αρκετά κενά και ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα και στους τρεις στόχους του με έχει απογοητεύσει.

Ακούω ότι πάνε να πάρουν και άλλο επιθετικό, όταν έχουν τόσο καλή επίθεση, αλλά σε αυτούς ποιος θα περνά τη μπάλα. Ουσιαστικά η ομάδα χρειάζεται ένα δεκάρι που θα την πάρει στους ώμους του"

συνεχίζει ο Θανάσης Δημόπουλος, που πιστεύει ότι τα γκολ θα μπουν με το... σταγονόμετρο.

"Θα κριθεί στο γκολ το παιχνίδι και μετά βίας να σημειωθούν 1-2, αφού θα βρεθούν αντίπαλες μια πολύ καλή άμυνα όπως αυτή του ΠΑΟΚ, με μια πολύ καλή επίθεση όπως του Παναθηναϊκού. Αν οι γηπεδούχοι πάρουν βοήθεια από τους παίκτες στα άκρα, τότε θα έχουν τύχη, αλλιώς αν παίξουν όμως με την ΑΕΚ με τρία αμυντικά χάφ, ο Μίετσελ θα είναι απομονωμένος και δύσκολα θα έρθει το γκολ.

Οσο για τον Παναθηναϊκό, βασίζεται στην επίθεση, αλλά θα πρέπει να δείξει σαφώς διαφορετική εικόνα από αυτή που είχε στην τελευταία του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη κόντρα στην Καλαμαριά, αν θέλει να πάρει θετικό αποτέλεσμα"

.

Οι θεατές αναμένεται να κατακλύσουν την Τούμπα και βετεράνος άσος, επισημαίνει τα θετικά και τα αρνητικά: "Ο κόσμος απαιτεί μια διάκριση από τον ΠΑΟΚ και θα το ζητήσει και σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά από την άλλη πλευρά θα δημιουργήσει έξτρα άγχος στους παίκτες της ομάδας.

Με την ΑΕΚ για παράδειγμα έπαιξαν πολύ πιο άνετα και τους βγήκε το παιχνίδι, διότι και να μην νικούσαν δεν θα άλλαζαν βαθμολογική θέση. Εδώ υπάρχει η πρόκληση του κυπέλλου, αλλά ο ΠΑΟΚ θέλει καθαρή νίκη, χωρίς δηλαδή να δεχτεί γκόλ, για να πάει με περισσότερες ελπίδες στην Αθήνα"

.

Η επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, σαφώς αποτελεί σημείο αναφοράς και σύμφωνα με τον έμπειρο παίκτη: "Θεωρώ ότι θα είναι παρών απών. Πιστεύω ότι θα αποδοκιμαστεί με τον τρόπο που έφυγε, αφού οι φίλοι του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι τους πρόδωσε, όταν έκανε προσφυγή ενώ αυτοί μάζευαν χρήματα. Το θέμα είναι αν θα ανταπεξέλθει ο ίδιος και θα μπορέσει να μείνει ανεπηρέαστος στο παιχνίδι του. Εύχομαι πάντως να κυλήσουν όλα ομαλά".

Οσο για το τι θα μετρήσει περισσότερο:

"Η καρδιά και το πάθος. Οποια ομάδα έχει περισσότερο αυτά τα στοιχεία, θα έχει σοβαρό προβάδισμα. Πάντως όλα ξεκινούν από το 50-50 και η συνέχεια επί του... γηπέδου".












TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ