ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπόθεση Σάλα: Σε γαλλική ακτή δύο μαξιλάρια καθισμάτων του αεροσκάφους

Flowers and tributes are placed near a giant picture of Argentine soccer player Emiliano Sala outside the FC Nantes training camp, in Nantes, western France, Thursday, Jan. 24, 2019, after a plane with Sala on board went missing over the English Channel on Monday night. Sobbing after the active search for her brother was halted, the sister of Argentine soccer player Emiliano Sala urged authorities Thursday not to give up trying to find the remains of his plane that disappeared from radar over the English Channel. (AP Photo)
Flowers and tributes are placed near a giant picture of Argentine soccer player Emiliano Sala outside the FC Nantes training camp, in Nantes, western France, Thursday, Jan. 24, 2019, after a plane with Sala on board went missing over the English Channel on Monday night. Sobbing after the active search for her brother was halted, the sister of Argentine soccer player Emiliano Sala urged authorities Thursday not to give up trying to find the remains of his plane that disappeared from radar over the English Channel. (AP Photo) AP PHOTO

Δύο μαξιλάρια καθισμάτων, που πιθανότατα ανήκουν στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα στην Ουαλία, βρήκαν οι ερευνητές στη Νορμανδία, περίπου 20 μίλια μακριά από την τελευταία γνωστή θέση του αεροσκάφους.

Μπροστά από την άκρη του νήματος, στο μυστήριο που συνοδεύει το χαμένο αεροσκάφος που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα από την Γαλλία στην Ουαλία προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Κάρντιφ, ίσως να βρίσκονται οι ερευνητές της υπόθεσης.

Και αυτό γιατί σε γαλλική ακτή, στην περιοχή της Νορμανδίας, βρέθηκαν δύο μαξιλάρια καθισμάτων του αεροπλάνου, περίπου 20 μίλια μακριά από την τελευταία γνωστή θέση του στα ραντάρ.

Η αγγλική επιθεώρηση αεροπλοΐας έκανε γνωστή και την περιοχή που επικεντρώνεται πλέον η έρευνα και αφορά μια έκταση τεσσάρων ναυτικών μιλίων, όπου πιστεύουν ότι ενδέχεται να βρίσκονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Μια ομάδα με ειδικούς από το Υπουργείο Άμυνας και το κέντρο επιχειρήσεων των πεζοναυτών, έχουν αναλάβει την εύρεση του αγνοούμενου αεροσκάφους. Για την ώρα η έναρξη της επιχείρησης καθυστερεί εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Σε δήλωση της, η ΑΑΙΒ (Air Accidents Investigation Branch), αποκάλυψε τα εξής:

"Το πρωί της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου πληροφορηθήκαμε από το ομοσπονδιακό τμήμα αναλύσεων, την γαλλική αρχή για την έρευνα ασφαλείας, ότι ένα τμήμα μαξιλαριού από κάθισμα βρέθηκε σε μια παραλία κοντά στο Surtainville στη χερσόνησο Cotentin. Ένα δεύτερο ίδιο εύρημα, ανακαλύφθηκε αργότερα την ίδια μέρα. Από την προκαταρκτική εξέταση καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό τα μαξιλάρια να προέρχονται από το αεροσκάφος που αγνοείται.

Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε την έρευνά μας την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, συγκεντρώσαμε στοιχεία όπως τα αρχεία πτήσης, αεροσκαφών και προσωπικού και αναλύσαμε δεδομένα από τα ραντάρ και ταινίες εναέριας κίνησης. Έχουμε συνεργαστεί στενά με άλλες διεθνείς αρχές και έχουμε ενημερώσει τις οικογένειες των συμμετεχόντων για την πρόοδό μας.

Από τη στιγμή που λάβαμε ειδοποίηση για το αεροσκάφος που λείπει, εξετάσαμε τη σκοπιμότητα διεξαγωγής υποβρύχιας αναζήτησης θαλάσσιου βυθού για συντρίμμια αεροσκάφους. Με βάση μια λεπτομερή αξιολόγηση της διαδρομής πτήσης και της τελευταίας γνωστής θέσης ραντάρ, εντοπίσαμε τώρα μια περιοχή αναζήτησης προτεραιότητας περίπου τεσσάρων τετραγωνικών ναυτικών μιλίων.

Μέσω της ομάδας έργου Salvage and Marine Operations (SALMO) του Υπουργείου Άμυνας, έχουμε αναθέσει σε ένα ειδικό σκάφος έρευνας να πραγματοποιήσει μια υποβρύχια έρευνα του θαλάσσιου βυθού, για να προσπαθήσει να εντοπίσει και να αναγνωρίσει πιθανά συντρίμμια αεροσκάφους.

Λόγω των καιρικών συνθηκών και των συνθηκών στη θάλασσα, αναμένουμε ότι η υποβρύχια αναζήτηση στο βυθό θα ξεκινήσει στο τέλος αυτού του Σαββατοκύριακου και θα διαρκέσει έως τρεις ημέρες. Εξοπλισμός σόναρ πλευρικής σάρωσης θα χρησιμοποιηθεί για να προσπαθήσει να εντοπίσει τα συντρίμμια στο βυθό της θάλασσας. Εάν βρεθεί το ναυάγιο, θα χρησιμοποιηθεί ένα τηλεχειριζόμενο όχημα (ROV) για την οπτική εξέταση των ευρημάτων.

Γνωρίζουμε ότι διεξάγεται επίσης ιδιωτική έρευνα στην περιοχή και είμαστε σε στενή επαφή με τους εμπλεκόμενους για να μεγιστοποιήσουμε την πιθανότητα εντοπισμού οποιουδήποτε ευρήματος από συντρίμμια και να εξασφαλίσουμε μια ασφαλή αναζήτηση. Η αποστολή μας είναι να διεξάγουμε έρευνες ασφαλείας για να διαπιστώσουμε την αιτία των ατυχημάτων. Δεν καταλογίζουμε ευθύνη ή λάθος".

AP Photo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εμιλιάνο Σάλα: Δωρεά 30.000 ευρώ από τον Εμπαπέ για να συνεχιστούν οι έρευνες
Η αδερφή του Σάλα ικετεύει μέσω Twitter για να συνεχιστούν οι έρευνες
Εμιλιάνο Σάλα: Η αλλαγή logo της Ναντ και το πρωτοσέλιδο της Equipe
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ