ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπέροχη χειρονομία του Κλαούντιο Μπράβο αποκαλύφθηκε με καθυστέρηση δύο ετών

Manchester City goalkeeper Claudio Bravo in action during the first half of an International Champions Cup tournament soccer match against Liverpool, Wednesday, July 25, 2018, in East Rutherford, N.J. (AP Photo/Julio Cortez)
Manchester City goalkeeper Claudio Bravo in action during the first half of an International Champions Cup tournament soccer match against Liverpool, Wednesday, July 25, 2018, in East Rutherford, N.J. (AP Photo/Julio Cortez) AP

Εννιάχρονος ζήτησε από τον Κλαούντιο Μπράβο μία φανέλα και εκείνος έκανε δώρο στην πυρόπλικτη οικογένειά του ένα ολοκαίνουριο σπίτι.

Ήταν το καλοκαίρι του 2017 όταν μία μεγάλη πυρκαγιά έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους και μαζί τα σπίτια χιλιάδων ανθρώπων. Τότε ένας άγνωστος προσέφερε σπίτια σε τέσσερις οικογένειες χωρίς ποτέ να αποκαλυφθεί το όνομα του.

Τελικά, αυτός ήταν τελικά ο Κλαούντιο Μπράβο. Ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι φυσικά είχε ενημερωθεί για τις δραματικές στιγμές που ζούσαν οι συμπατριώτες του και είχε συγκλονιστεί από ένα εννιάχρονο αγόρι.

Ο μικρός Καμίλο είχε βγει στην τηλεόραση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην τηλεόραση και το μόνο που είχε ζητήσει ήταν μία φανέλα από τον Κλαούντιο Μπράβο. Το συγκεκριμένο συμβάν έφτασε άμεσα στα αφτιά του τερματοφύλακα της Εθνικής ομάδας της Χιλής ο οποίος επικοινώνησε με τον παππού του 9χρονου.

Ο κίπερ της Σίτι όχι απλά προσέφερε μία εμφάνισή του στο μικρό αγόρι, αλλά φρόντισε να φτιάξει σπίτι στην οικογένεια του Καμίλο. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό έδωσε τα χρήματα για την κατασκευή ακόμα τριών σπιτιών στην περιοχή Λος Αρόμος της Σάντα Κλάρα.

Μάλιστα, η σύζυγος του ποδοσφαιριστή, Κάρλα Πάρντο, επισκέφτηκε συχνά την περιοχή για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι όπως πρέπει για την οικογένεια του Καμίλο και πήγε τον 9χρονο να συναντήσει τον Κλαούντιο Μπράβο σε αγώνα της εθνικής ομάδας της Χιλής.

Για να γίνει αντιληπτό το πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια του τερματοφύλακα της Σίτι τόσο στην οικογένεια του Καμίλο, όσο και στις άλλες τρεις που απέκτησαν σπίτι αρκεί να αναφέρουμε ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε πρόχειρα καταλύματα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ