ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουρέ και Εσιέν στην κορυφαία 11άδα Αφρικανών όλων των εποχών

Τουρέ και Εσιέν στην κορυφαία 11άδα Αφρικανών όλων των εποχών

Οι Γιαγιά Τουρέ και Μάικλ Εσιέν συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη 11άδα Αφρικανών ποδοσφαιριστών όλων των εποχών σύμφωνα με μεγάλη ψηφοφορία σε μια από τις κορυφαίες ιστοσελίδες της "μαύρης ηπείρου".

Για την ποδοσφαιρική αξία του Γιαγιά Τουρέ και του Μάικλ Εσιέν ούτε λόγος να γίνεται. "Μιλούν" άλλωστε τα κατορθώματά τους στα ευρωπαϊκά γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια. Αμφότεροι έπαιξαν και στην Ελλάδα στους δυο αιωνίους σε διαφορετική χρονική περίοδο και τους θυμόμαστε για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Ο πρώτος μάγεψε τη σεζόν 2005-06 με τη φανέλα του Ολυμπιακού και φέτος επέστρεψε πιο ώριμος από ποτέ για να... συνεχίσει το έργο που άφησε στη μέση, ενώ ο δεύτερος περισσότερο ταλαιπώρησε τον Παναθηναϊκό παρά βοήθησε. Εντούτοις, δεν ακυρώνεται η καριέρα του σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τσέλσι, ενώ ο Τουρέ μετά τον Ολυμπιακό είχε επιτυχημένη πορεία σε Μονακό, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι.

Πάντως, για τους Αφρικανούς είναι ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ηπείρου όλων των εποχών. Ο Ιβοριανός και ο Γκανέζος είναι πολύ δημοφιλείς και χαίρουν της εκτίμησης του κόσμου. Έτσι, λοιπόν, συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη 11άδα Αφρικανών σύμφωνα με ψηφοφορία που διενεργήθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες της Αφρικής, τη "footballlive.ng".

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 385.836 άτομα και ο Τουρέ συγκέντρωσε το 28,1% ανάμεσα στους μέσους, ενώ ο Εσιέν το 17,4%. Η 11άδα περιλαμβάνει τρανταχτά ονόματα με πλούσια καριέρα και το ότι οι δυο άσοι βρίσκονται σε αυτή, φανερώνει και το πόσο σπουδαία καριέρα έχουν πίσω τους. Μάλιστα, ο άσος του Ολυμπιακού έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απ' όλα τα ονόματα της 11άδας.

Δείτε αναλυτικά την κορυφαία ενδεκάδα:

Τερματοφύλακας:

Βίνσεντ Ενιάμα (Νιγηρία) - 41%

Αμυντικοί:

Μεχντί Μπενάτια (Μαρόκο) - 11,2%

Κόλο Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού) - 17,1%

Καλιντού Κουλιμπαλί (Σενεγάλη) - 13,1%

Ριγκομπέρ Σονγκ (Καμερούν) - 11%

Μέσοι:

Μάικλ Εσιέν (Γκάνα) - 17,4%

Γιαγιά Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού) - 28,1%

Τζέι-Τζέι Οκότσα (Νιγηρία) - 21,8%

Επιθετικοί:

Σάμουελ Ετό'ο (Καμερούν) - 25,8%

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού) - 25,9%

Ζορζ Γουεά (Λιβερία) - 16,5%

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ