ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρουμανία: Κρίνεται το πρωτάθλημα σε παιχνίδι με κανόνες τελικού

CFR's Andrei Burca, right, celebrates after scoring his side's first goal during an Europa League group E soccer match between CFR Cluj and Celtic, at the Constantin Radulescu stadium, in Cluj, Romania, Thursday, Dec. 12, 2019. (AP Photo/Cristian Cosma)
CFR's Andrei Burca, right, celebrates after scoring his side's first goal during an Europa League group E soccer match between CFR Cluj and Celtic, at the Constantin Radulescu stadium, in Cluj, Romania, Thursday, Dec. 12, 2019. (AP Photo/Cristian Cosma) AP

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα και την Κλουζ που θα κρίνει τον πρωταθλητή στην Ρουμανία θα διεξαχθεί με κανόνες τελικού. Δηλαδή θα υπάρξει παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας.

Το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη, το οποίο δεν έχει βγάλει πρωταθλητή μέχρι στιγμής είναι αυτό της Ρουμανίας. Την Δευτέρα (3/8) είναι το deadline που έχει δώσει η UEFA και οι Ρουμάνοι θα αναδείξουν τον νικητή της λίγκας τους με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Οι δύο ομάδες που βρίσκονται σε τροχιά τίτλου είναι η Κλουζ και η Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, την οποία είχε αντιμετωπίσει η ΑΕΚ το περσινό καλοκαίρι για την προκριματική φάση του Europa League. Τα δύο αυτά κλαμπ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την Δευτέρα (3/8).

Τρεις ώρες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι η ρουμανική ομοσπονδία προχώρησε σε μία απίστευτη ενέργεια. Συγκεκριμένα έγινε γνωστό ότι το ματς θα διεξαχθεί με αγώνες τελικού. Δηλαδή σε περίπτωση ισοπαλίας μετά από 90 λεπτά, τότε θα υπάρχει παράταση και πέναλτι.

Στην βαθμολογία η Κλουζ βρίσκεται πρώτη με 46 βαθμούς, έναντι 44ων της Κραϊόβα, αλλά με μία αγωνιστική περισσότερη. Επομένως, αποφασίστηκε το παραπάνω format, ώστε να προλάβουν το deadline της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ