ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ - Αλ Αΐν 4-1: Πρωταθλήτρια κόσμου για τρίτη διαδοχική σεζόν

Ream Madrid players celebrate after scoring their second goal during the Club World Cup final soccer match between Real Madrid and Al Ain at Zayed Sport City in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday, Dec. 22, 2018. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Ream Madrid players celebrate after scoring their second goal during the Club World Cup final soccer match between Real Madrid and Al Ain at Zayed Sport City in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday, Dec. 22, 2018. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 4-1 την Αλ Αΐν στο Αμπού Ντάμπι και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για τρίτη διαδοχική σεζόν. Πρώτος τίτλος για τον Σαντιάγκο Σολάρι, πρώτοι οι "μερένγκες" στις κατακτήσεις. (VIDEOS)

Κορυφαία ομάδα στον κόσμο και για το 2018 είναι η Ρέαλ. Οι "μερένγκες" συνέτριψαν με 4-1 την Αλ Αΐν και κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2018. Είναι, μάλιστα, η τρίτη διαδοχική σεζόν που το κατορθώνουν (συνιστά ρεκόρ).

Τις δύο προηγούμενες το κατάφεραν με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο, τούτη με τον Σαντιάγκο Σολάρι. Ο Αργεντινός, μάλιστα, πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στον πάγκο της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας.

Η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης ήταν από μόνη της επιτυχία για την Αλ Αΐν. Η ομάδα από τα ΗΑΕ πέρασε τρία εμπόδια (Ουέλινγκτον, Εσπεράνς, Ρίβερ Πλέιτ), αλλά ο Μάρκους Μπεργκ και οι συμπαίκτες του έμειναν με την... όρεξη για το "θαύμα".

Η Ρεάλ είναι μόνη πρώτη στις κατακτήσεις των τροπαίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Έχει πλέον τέσσερις - όλες μετά το 2014 - και προσπέρασε την Μπαρτσελόνα που έχει τρεις. Εάν προσθέσουμε και τα Διηπειρωτικά και πάλι η Ρεάλ είναι η πρώτη με 7, δεύτερη η Μίλαν με 4.

Η Αλ Αΐν έχασε μεγάλη ευκαιρία 13 λεπτά μετά την εξέλιξη του ματς. Ύστερα από λάθος του Μαρσέλο, ο Ελ Σαχάτ από δεξιά μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Κουρτουά και πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά ο Σέρχιο Ράμος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ με το αριστερό του πόδι!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (14') η Ρεάλ άνοιξε το σκορ. Ο Μόντριτς άνοιξε δεξιά στον Καρβαχάλ, αυτός γύρισε στον Μπενζεμά, ο Γάλλος έσπασε τη μπάλα στον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας για το τρέχον έτος και ο Κροάτης με το αριστερό από το όριο της περιοχής νίκησε τον Έισα.

Στο 35', ο Λούκας Βάθκεθ από δεξιά γύρισε την μπάλα στον Μπενζεμά, ο Γάλλος αστόχησε αφύλακτος με το δεξί λίγο έξω από την μικρή περιοχή. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς (60') η Ρεάλ διεύρυνε το προβάδισμά της. Ο Άχμεντ έδιωξε με κεφαλιά το κόρνερ του Κρόος, η μπάλα έφτασε στο όριο της περιοχής και πριν σκάσει ήρθε ο Γιορέντε με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση να σκοράρει για το 2-0.

Το τρίτο γκολ της αναμέτρησης δεν άργησε να έλθει και ήταν και πάλι για τη Ρεάλ. Στο 78' εκτέλεσε το κόρνερ ο Μόντριτς κι ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Οι Άραβες ήταν να μειώσουν. Στο 86' ήταν η εκτέλεση φάουλ του Κάιο από δεξιά. ο Σιοτάνι με πανέμορφη κεφαλιά μείωσε το σκορ για την ομάδα του. Πολύ ωραία η κίνηση του Ιάπωνα, ακόμη πιο ωραία η εκτέλεσή του. Δεν διαμόρφωσε, όμως, και το τελικό σκορ.

Αυτό το έκανε ένας συμπαίκτης του. Υπέρ της Ρεάλ όμως. Στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του δευτέρου ημιχρόνου (90'+1') ο Βινίσιους μπήκε στην περιοχή από αριστερά, βρέθηκε απέναντι στον Έισα και επιχείρησε να σκοράρει, ο Ναντέρ στην προσπάθεια του να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-1.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σαντιάγο Σολάρι):Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κρόος (71' Θεμπάγιος), Γιορέντε (82' Καζεμίρο), Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ (84' Βινίσιους), Μπέιλ, Μπενζεμά.

ΑΛ ΑΪΝ (Ζόραν Μάμιτς):Έισα, Μοχάμεντ Αμπντουλραχμάν (67' Αμέρ Αμπντουλραχμάν), Αλ Ζαμπέρι, Αχμέντ, Αχμάντ (64' Μπαντάρ), Ελ Σαχάτ, Ντουμπιά, Φαγέζ, Σιοτάνι, Κάιο, Μπέργκ (75' Ναντέρ).

Οι παγκόσμιοι τίτλοι μέχρι το 1995 ήταν 20 υπέρ των ομάδων της Νότιας Αμερικής (20 εναντίον 13 της Ευρώπης), μετά το 1995 είναι 24 υπέρ των ευρωπαϊκών ομάδων (24 έναντι 11 αυτών της Νοτίου Αμερικής).

Οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν κατακτήσει το τρόπαιο στους 11 από τους τελευταίους 12 τελικούς, έξι διαδοχικά μάλιστα. Ο Σολάρι έγινε ο πέμπτος (μετά τους Κουμπίγια, Μουχίκα, Αντσελότι και Ζιντάν) που το κατακτούν τόσο ως παίκτης όσο κι ως προπονητής.

Ο Τόνις Κρόος έχει πέντε κατακτήσεις και ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Προσπέρασε τον πρώην συμπαίκτη του, τον άφησε στις 4. Ρεκόρ και για τον Σέρχιο Ράμος. Σκόραρε σε δύο τελικού Champions League, σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, σε δύο ευρωπαϊκά Super Cup. Δεν υπάρχει άλλος αμυντικός που να το 'χει καταφέρει.

H "ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ" ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ρεάλ Μαδρίτης 4 (2014, 2016, 2017, 2018)

Μπαρτσελόνα 3 (2009, 2011, 2015)

Κορίνθιανς 2 (2000, 2012)

Σάο Πάουλο 1 (2005)

Ιντερνασιονάλ 1 (2006)

Μίλαν 1 (2007)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1 (2008)

Ίντερ 1 (2010)

Μπάγερν 1 (2013)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ