ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γκριεζμάν έκανε εθνική... δήλωση για τη Χρυσή Μπάλα

Atletico's Antoine Griezmann celebrates after winning the UEFA Super Cup final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the Lillekula Stadium in Tallinn, Estonia, Wednesday, Aug. 15, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Atletico's Antoine Griezmann celebrates after winning the UEFA Super Cup final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the Lillekula Stadium in Tallinn, Estonia, Wednesday, Aug. 15, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Ο Αντουάν Γκριεζμάν λαχταράει να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα σπάζοντας το δίπολο Μέσι-Ρονάλντο, όμως σε περίπτωση που δεν το πετύχει υπάρχει ένα ακόμα σενάριο που θα τον κάνει ευτυχισμένο.

Το 2016 τον είχε πληγώσει βαθύτατα καθώς μέσα σε δύο μήνες πήρε μέρος σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς και βγήκε χαμένος και στους δύο (ήττα από την Ρεάλ στον τελικό του Champions League, ήττα από την Πορτογαλία στον τελικό του Euro), όμως δύο χρόνια μετά έρχεται η αποζημίωσή του, ίσως μάλιστα και με... τόκο!

Πρώτα κατέκτησε το Europa League με την Ατλέτικο Μαδρίτης (3-0 την Μαρσέιγ στον τελικό) και κατόπιν έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γαλλίας (4-2 την Κροατία στον τελικό), με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να θέτει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για έναν ακόμα φημισμένο βραβείο στο τέλος της χρονιάς: τη Χρυσή Μπάλα.

Το συγκεκριμένο τρόπαιο καταλήγει από το 2008 και μετά είτε στον Λιονέλ Μέσι είτε στον Κριστιάνο Ρονάλντο (έχουν αμφότεροι από 5 κατακτήσεις), όμως φέτος υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, με τον Γκριεζμάν να καθιστά πάντως σαφές πως υπάρχει τρόπος να χαρεί ακόμα και αν δεν λάβει την τιμητική αυτή η διάκριση.

Πώς; Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην Marca. "Θα ήταν πολύ ωραίο αν κατακτούσε τη Χρυσή Μπάλα ένας Γάλλος. Ακόμα καλύτερα αν είμαι εγώ, αλλά αν δεν είμαι εγώ και είναι άλλος συμπατριώτης μου, θα ήμουν το ίδιο υπερήφανος.

Για μένα θα ήταν όνειρο να πάρω τον τίτλο καθώς έτσι θα έμπαινα στην ιστορία του συλλόγου μου, της Ατλέτικο Μαδρίτης", τόνισε ο 27χρονος παίκτης των "ροχιμπλάνκος", για να προσθέσει:

France's Antoine Griezmann celebrates with the trophy after the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. France won the final 4-2. (AP Photo/Matthias Schrader)
France's Antoine Griezmann celebrates with the trophy after the final match between France and Croatia at the 2018 soccer World Cup in the Luzhniki Stadium in Moscow, Russia, Sunday, July 15, 2018. France won the final 4-2. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

"Είμαι ευγνώμων απέναντι σε όσους με σκέφτηκαν για τον τίτλο, όμως χωρίς τη συλλογική προσπάθεια δεν μπορούμε να φιλοδοξούμε σε τίποτα, πόσο μάλλον να μιλάμε για τη Χρυσή Μπάλα".

Ερωτηθείς για το πόσο έχει αλλάξει η ψυχολογία του μετά τους δύο μεγάλους τίτλους που κατέκτησε αυτή τη χρονιά, με δεδομένο πως το 2016 είχε φύγει ηττημένος στους δύο που είχε πάρει μέρος, απάντησε ειλικρινώς:

"Είχα χάσει και πίστευα πως το φταίξιμο ήταν δικό μου. Το είχα πει και το σκεφτόμουν πραγματικά. Όμως στους τελευταίους τελικούς μπόρεσα να είμαι καθοριστικός".

Σημειώνεται πως στην ίδια συνέντευξη, ο Αντουάν Γκριεζμάν ρωτήθηκε για το πού φαντάζεται τον εαυτό του στο απώτερο μέλλον, με τον Γάλλο να δείχνει την αγάπη που έχει για το NBA λέγοντας: "Σε 20 χρόνια από τώρα με βλέπω στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ένα εισιτήριο διαρκείας του NBA".

Photo Credits: AP Photo/Pavel Golovkin, AP Photo/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ