ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Εμποκού συγχώρεσε ρατσιστή οπαδό της Κορτράικ που έκανε ήχους μαϊμούς

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πολ Εμποκού έπεσε θύμα ρατσισμού στον αγώνα της Κορτράικ με τη Σταντάρ Λιέγης και ένας εκ των οπαδών που έκαναν τον ήχο μαϊμούς κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού του ζήτησε συγγνώμη και εκείνος τον συγχώρεσε.

Πολλές φορές στο παρελθόν ο Πολ Εμποκού έχει καταγγείλει ρατσιστικές επιθέσεις τις οποίες έχει δεχτεί και γενικότερα έχει δείξει την ευαισθησία του σε αυτό το θέμα. Η τελευταία επίθεση την οποία κατήγγειλε ήταν στο ματς της Σταντάρ Λιέγης με την Κορτράικ την περασμένη Κυριακή (11/11).

Ο αρχηγός της Σταντάρ Λιέγης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 0-2, όμως όπως κατήγγειλε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν φίλαθλοι της Κορτράικ οι οποίοι έβγαζαν ήχους μαϊμούς κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα.

"Πάντα το ίδιο συμβαίνει εδώ. Τι έκαναν; Ήχους μαϊμούς. Ξέρετε γιατί όλο αυτό είναι ατυχές; Γιατί κανένας τους δεν έρχεται να στο κάνει πρόσωπο με πρόσωπο. Πραγματικά δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο σχετικά" είπε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Εμποκού.

Από την πλευρά της η Κορτράικ τόνισε πως η αστυνομία δεν ανέφερε κάτι τέτοιο στους ανθρώπους της ομάδας, ωστόσο εάν κάτι τέτοιο συνέβη θα λάβει μέτρα. Κι όπως αποδείχτηκε μπορεί η αστυνομία και ο διαιτητής να μη σημείωσαν κάτι, όμως το έκανε ο παρατηρητής της αναμέτρησης και η Κορτράικ κινδυνεύει με πρόστιμο και αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΚΟΥ

Μία ημέρα μετά το συμβάν ένας εκ των οπαδών της Κορτράικ που υπέπεσε στα ρατσιστικά σχόλια εις βάρος του Εμποκού του ζήτησε συγγνώμη με μήνυμα που του έστειλε στο λογαριασμό του στο instagram. "Γεια σου Πόλο, θέλω να απολογηθώ για αυτό που έκανα. Είμαι ο άνδρας που έδειχνες μετά την λήξη του παιχνιδιού σχετικά με αυτά που έκανα με τις μαϊμούδες. Είμαι βέβαιος πως ξέρεις ποιος είμαι. Είδα άρθρα στις εφημερίδες για ρατσιστική συμπεριφορά. Δεν είμαι ρατσιστής, απλά υπήρχαν έντονα συναισθήματα μετά την λήξη του αγώνα, όπου η Κόρτραϊκ ήταν καλύτερη. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης, μείνε ο εαυτός σου και συνέχισε έτσι. Συγνώμη".

Από την πλευρά του ο Πολ Εμποκού τόνισε: "Κανένα πρόβλημα. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίζεις το λάθος σου και να μην το επαναλάβεις".

Ο σχετικός διάλογος των δύο ανδρών όπως τον ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του ο Εμποκού.

Ο Εμποκού συγχώρεσε ρατσιστή οπαδό της Κορτράικ που έκανε ήχους μαϊμούς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ