ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο αρχαιότερος ανταποκριτής της "Eκίπ" επέζησε από το Άουσβιτς και "έφυγε" στα 92 του χρόνια

Ο αρχαιότερος ανταποκριτής της "Eκίπ" επέζησε από το Άουσβιτς και "έφυγε" στα 92 του χρόνια

Ο Ισραηλινός Νοά Κλίγκερ, ένας από τους ελάχιστους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ο οποίος έγινε αθλητικογράφος και υπήρξε ο αρχαιότερος ανταποκριτής της "Equipe", "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Ο Νοά Κλίγκερ υπήρξε μια εμβληματική μορφή του Ισραήλ. Από τους τελευταίους επιζώντες του ολοκαυτώματος, πριν από δυο χρόνια (στα 90 του) βραβεύτηκε ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία, εν ενεργεία, δημοσιογράφος.

Λάτρευε το μπάσκετ και τα σπορ, καθώς μετά την κόλαση του Β' παγκοσμίου πολέμου, το Άουσβιτς και τον πόλεμο για την ανακήρυξη του κράτους του Ισραήλ, αφιέρωσε τη ζωή του στον αθλητισμό.

Όταν μπήκε στο στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς, οι πιθανότητες να επιβιώσει ήταν ελάχιστες. Έμελλε να ζήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα και να "σβήσει" σε ηλικία 92 ετών. Από τους λίγους που μπορούν να πουν ότι "γεύτηκαν" τον θάνατο και τον "ξεγέλασαν".

Ήταν μόνιμος ανταποκριτής της Equipe στο Τελ Αβίβ, του άρεσε η πυγμαχία και έγινε μέλος της επιτροπής μπάσκετ της ΑΙPS, της διεθνούς ένωσης των αθλητικών δημοσιογράφων. Πάντα, όμως, ήταν (και είναι) ένας επιζών του ολοκαυτώματος. Έδωσε μεγάλο αγώνα να μην επέλθει η λήθη, να μην ξεχαστεί η ανθρώπινη κτηνωδία.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ