ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αργεντινός φορ-"τανκ" με περισσότερα γκολ από Αγκουέρο, Μέσι, Ικάρντι, Ιγκουαΐν, Ντιμπάλα

Ο Αργεντινός φορ-"τανκ" με περισσότερα γκολ από Αγκουέρο, Μέσι, Ικάρντι, Ιγκουαΐν, Ντιμπάλα
Σάλα

Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε ομάδα της πατρίδας του. Έχει εφέτος περισσότερα γκολ από Ιγκουαΐν, Ικάρντι, Αγκουέρο και Μέσι. Ο Εμιλιάνο Σάλα της Ναντ είναι ο πιο "καυτός" Αργεντινός επιθετικός που αγωνίζεται σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κουβαλά το προσωνύμιο "Tanque"!

Ποιος είναι εφέτος ο πιο παραγωγικός Αργεντινός επιθετικός στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης έως σήμερα; Ούτε ο Μάουρο Ικάρντι, ούτε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ούτε ο Λιονέλ Μέσι, ούτε ο Σέρχιο Αγκουέρο, ούτε ο Πάουλο Ντιμπάλα.

Πρόκειται για τον επιθετικό της Ναντ, Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε ομάδα της πατρίδας του. Την Κυριακή (4/11) ο 28χρονος (γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1990) σημείωσε δύο γκολ στο 5-0 της ομάδας του απέναντι στη Γκινγκάμπ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Ligue 1, και έφτασε τα δέκα τέρματα στο πρωτάθλημα σε έντεκα συμμετοχές.

Στην εκκίνηση της σεζόν, ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν είχε στα πλάνα του τον υψηλόσωμο Σάλα (έχει ύψος 1.87), με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής να φτάσει κοντά σε μεταγραφή στη Γαλατάσαραϊ κατά την τελευταία μέρα των μεταγραφών.

Ο Νοτιοαμερικανός, γεννημένος στο Κουλουλού, επαρχία του Σάντα Φε (200 χιλιόμετρα μακριά από τη γενέτειρα του Λιονέλ Μέσι, Ροσάριο), σημείωσε δύο γκολ προερχόμενος από τον πάγκο στα τρία πρώτα παιχνίδια των "καναρινιών", καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Τα γκολ του Σάλα δεν ήταν ικανά να σώσουν τον Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς. Η άφιξη του Βόσνιου ανέβασε τη Ναντ, η οποία έχει σημειώσει 14 γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς, σε καθένα από τα οποία σκόραρε ο Σάλα!

Όταν ο 66χρονος ρωτήθηκε πρόσφατα για τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή του, σχολίασε: " Σκοράρει; Και τι έγινε; Γι' αυτό πληρώνεται. Όταν ήρθα, το ηθικό του ήταν χαμηλό, αλλά συνέχισε τη σκληρή δουλειά. Δεν είναι ο τύπος του επιθετικού που βλέπουμε σήμερα, παίζοντας με την πλάτη του στο γκολ. Είναι το σημείο αναφοράς στη γραμμή κρούσης μας".

Για πολύ καιρό η Ναντ δεν είχε σημείο αναφοράς στην επίθεση. Τελευταία φορά που επιθετικός της σημείωσε περισσότερα από 12 γκολ σε μία σεζόν ήταν το 2000! Ο Σάλα πήγε στην Ευρώπη πιτσιρικάς και γράφτηκε στην ακαδημία της Μπορντό. Αφού δόθηκε δανεικός σε Καέν και Νιόρ, και αφού ουδέποτε εντυπωσίασε στην πρώτη ομάδα των Γιορνδίνων, πωλήθηκε αντί 1 εκατ. ευρώ στη Ναντ το 2015.

Πλέον η γαλλική ομάδα είναι φτιαγμένη γύρω του. Ένας ταλαντούχος στράικερ, δουλευταράς και με προπονητή που τον πιστεύει και τον στηρίζει. Μόνο ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει σημειώσει περισσότερα γκολ στη Ligue 1 από τον Σάλα, έχοντας έντεκα, ένα περισσότερο από τον Αργεντινό!

AP Photo/David Vincent

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ