ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντζουργκάρντεν: Θρίλερ στην Σουηδία με πρωταθλητή τον Αϊντάρεβιτς

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πρωταθλήτρια Σουηδίας στέφθηκε τελικά η Ντζουργκάρντεν του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Ο τίτλος άλλαξε χέρια μέσα σε 45 λεπτά, καθώς η πρωταθλήτρια στο δικό της ματς έχανε 2-0 και ισοφάρισε σε 2-2 στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο.

Φινάλε στο σουηδικό πρωτάθλημα. Μετά από μία κούρσα με ανατροπές και τρομερό σασπένς, η Ντζουργκάρντεν στέφθηκε πρωταθλήτρια την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς χρειαζόταν ένα βαθμό για να κλειδώσει τον τίτλο, αλλά για ένα 45λεπτο δεν τον είχε καθώς έχανε με 2-0.

Την ίδια ώρα η Μάλμε διέλυε την Έρεμπρο με 5-0 και κρατούσε στα χέρια της το πρωτάθλημα για 45 λεπτά. Ωστόσο, στο β' μέρος του Νόρκεπινγκ - Ντζουργκάρντεν και με την είσοδο του Αστρίτ Αϊντάρεβιτς το 2-0 έγινε 2-2 με γκολ του Κάλστρομ στο 50' και του Μπούγια Τουράι στο 65'.

Αυτός ήταν ο 12ος τίτλος της Ντζουργκάρντεν με τον τελευταίο να καταγράφεται το 2005. Όπως και με την ΑΕΚ, έτσι και με την σουηδική ομάδα ο Αϊντάρεβιτς σήκωσε πρωτάθλημα το οποίο ήταν το 12ο της ιστορίας των δύο κλαμπ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ

1. Ντζουργκάρντεν 66

2. Μάλμε 65

3. Χάμαρμπι 65

4. ΑΙΚ Στοκχόλμης 62

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ