ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπλάτερ: Απαλλάχθηκε από τις ελβετικές αρχές το πρώην αφεντικό της FIFA

Μπλάτερ: Απαλλάχθηκε από τις ελβετικές αρχές το πρώην αφεντικό της FIFA

Οι ελβετικές αρχές αποφάσισαν να απαλλάξουν το πρώην αφεντικό της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, σχετικά με την κατηγορία της πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Καραϊβικής που θεωρήθηκε "δυσμενές συμβόλαιο" για την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Έκλεισε η μία από τις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Σεπ Μπλάτερ. Οι ελβετικές αρχές αποφάσισαν να απαλλάξουν το πρώην αφεντικό της FIFA σχετικά με την κατηγορία της πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Καραϊβικής.

Ο 84χρονος, ωστόσο, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δεύτερη ποινική έρευνα για την αμφισβητούμενη πληρωμή ύψους 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων στον Μισέλ Πλατινί, τον πρώην πρόεδρο της UEFA. Η ποινική έρευνα εις βάρος του Μπλάτερ άνοιξε το 2015 για "υποψίες για αθέμιτη διαχείριση και παραβίαση της εμπιστοσύνης".

Οι Ελβετοί εισαγγελείς υποψιάστηκαν ότι ο Μπλάτερ είχε υπογράψει συμβόλαιο "δυσμενές για τη FIFA" με την ένωση ποδοσφαίρου της Καραϊβικής, τότε υπό τον έλεγχο του Τζακ Βάρνερ, στον οποίο απαγορεύτηκε δια βίου η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και κατηγορήθηκε για διαφθορά από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο πλαίσιο της τότε συμφωνίας, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Καραϊβικής έλαβε τηλεοπτικά δικαιώματα για τα Παγκόσμια Κύπελλα 2010 και 2014. Ο Μπλάτερ, πρόεδρος της FIFA από το 1998 έως το 2015, εκτίει εξαετή απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες του παγκόσμιου φορέα διοίκησης ποδοσφαίρου.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ