ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόντριτς: ο μοναδικός νικητής Χρυσής Μπάλας με ένα γκολ μέσα στη χρονιά!

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÅËËÁÄÁ - ÊÑÏÁÔÉÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA  / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÅËËÁÄÁ - ÊÑÏÁÔÉÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Λούκα Μόντρις πήρε (και) τη Χρυσή Μπάλα και έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος που κερδίζει το φημισμένο βραβείο έχοντας πετύχει μόνο ένα γκολ με την ομάδα του σ'ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος!

Κατέκτησε το Champions League (τρίτο διαδοχικό) με την Ρεάλ Μαδρίτης, έπαιξε τελικό Μουντιάλ με την Κροατία και αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης στα γήπεδα της Ρωσίας το περασμένο καλοκαίρι και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης του υποκλίθηκε λίγους μήνες αργότερα για όλα τα παραπάνω κατορθώματά του.

Ο Λούκα Μόντριτς κατέκτησε κατά σειρά το βραβείο της FIFA για τον κορυφαίο της χρονιάς, το βραβείο της UEFA και εκείνο της IFFHS (Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου) για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή μέσα στο 2018 και στον τελευταίο μήνα του χρόνου ήρθε το "κερασάκι στην τούρτα".

Και τι κερασάκι! Ο εγκέφαλος της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Κροατίας κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για πρώτη φορά στην καριέρα του (το βραβείο που δίνει κάθε χρόνο από το 1956 και μετά το γαλλικό περιοδικό France Football) και μπορεί να καμαρώνει επίσης για το ότι είναι ο πρώτος που έσπασε το δίπολο Μέσι-Ρονάλντο που είχαν μοιραστεί τους τίτλους (5 ο καθένας) από το 2008 ως το 2017!

Real midfielder Luka Modric, center, runs with the ball between Real midfielder Gareth Bale, right, and Roma defender Kostas Manolas during a Champions League, Group G soccer match between Roma and Real Madrid at the Rome Olympic stadium, Tuesday, Nov. 27, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Real midfielder Luka Modric, center, runs with the ball between Real midfielder Gareth Bale, right, and Roma defender Kostas Manolas during a Champions League, Group G soccer match between Roma and Real Madrid at the Rome Olympic stadium, Tuesday, Nov. 27, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Η επιτυχία μάλιστα του 33χρονου μέσου αποκτά μυθικές διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς πως είναι ο μοναδικός νικητής στην ιστορία της Χρυσής Μπάλας που να έχει να επιδείξει μόλις 1 γκολ μέσα στο ημερολογιακό έτος για το οποίο βραβεύτηκε, με το σύλλογό του, την Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πέτυχε μάλιστα στις αρχές του 2018 και συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου, με τον Μόντριτς να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ των "μερένγκες" (από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο με τακουνάκι) στο εμφατικό 7-1 επί της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Μέσα στη χρονιά αυτή πάντως έχει πετύχει και δύο σημαντικά γκολ με τη φανέλα της εθνικής Κροατίας, στο Μουντιάλ της Ρωσίας: έκανε το 2-0 για την "χρβάτσκα" στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων κόντρα στην Νιγηρία (με πέναλτι στο 71ο λεπτό) αλλά και το 2-0 απέναντι στην Αργεντινή (με δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 80ο λεπτό) και πάλι στη φάση των ομίλων.

Photo Credits: Eurokinissi, AP Photo/Andrew Medichini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ