Μαντσίνι: "Ουδείς ήθελε να κάτσει στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας"

Ο τεχνικός της εθνικής Ιταλίας Ρομπέρτο Μαντσίνι υποστήριξε πως όταν πήρε το χρίσμα ουδείς άλλος ήθελε να αναλάβει την σκουάντρα ατζούρα ενώ αναφέρθηκε στους στόχους που έχει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Η Ιταλία έκανε παρέλαση στα προκριματικά του Euro 2020 (ήταν στο όμιλο της Εθνικής Ελλάδας) όπου και πανηγύρισε 10 νίκες σε ισάριθμα ματς, όμως δυστυχώς για αυτήν θα χρειαστεί να περιμένει έναν χρόνο μέχρι να διεκδικήσει κάποια διάκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, με τον κορονοϊό να μεταθέτει τη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε εθνικό επίπεδο για το 2021.

Πώς το αντιμετωπίζει όλο αυτό ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, που είναι χωρίς αμφιβολία ο αναμορφωτής της σκουάντρα ατζούρα; "Αυτούς τους δύο μήνες θα έπρεπε να είχαμε δώσει δύο σημαντικά φιλικά, με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ και με την Γερμανία στην Νυρεμβέργη.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ετοιμαζόμασταν να μπούμε στη μάχη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα", τόνισε ο "Μάντσιο" στο "Roma TV" και συνέχισε: "Χάσαμε τα πάντα σε ότι αφορά τη δουλειά μας και προφανώς την κανονικότητα της καθημερινής ζωής μας.

Νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο για τον οποιονδήποτε να μας νικήσει και θα διεκδικούσαμε κάτι σπουδαίο. Ελπίζω τουλάχιστον μέσα στο έναν χρόνο που θα μεσολαβήσει, να μαζέψουν εμπειρίες οι νεαροί παίκτες που διαθέτουμε".

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μαντσίνι υπογράμμισε πως "ο Τζανιόλο θα πρέπε να βρει το ρόλο του" ενώ αποκάλυψε πως ο λόγος που επέλεξε να αποδεχτεί την πρόταση ήταν για να δημιουργήσει κάτι το ξεχωριστό με τους ατζούρι.

"Η Ιταλία είχε πάντα καλούς παίκτες μέσα στα 110 χρόνια ιστορίας της και αυτό ισχύει και σήμερα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να νικάς, ακόμα και όταν έχεις απέναντί σου ασθενέστερους αντιπάλους, και θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό σε σύγκριση με το παρελθόν.

Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλά και να δώσουμε τον καλύτερο ευατό μας, αρχίζοντας από την προκριματική φάση. Όταν έφτασα, ουδείς ήθελε να αναλάβει την εθνική ομάδα, με ρώτησαν και απάντησα καταφατικά.

Πολλοί φοβήθηκαν να αναλάβουν μία δύσκολη κατάσταση όμως το ποδόσφαιρο έχει τέτοιες στιγμές και θα πρέπει να έχεις λίγη αυτοπεποίθηση και να πιστεύεις στις αρετές των νεαρών παικτών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η αναφορα του Μαντσίνι για Γιάγια Τουρε που έφερε πόλεμο στα αποδυτήρια της Σίτι
Η αναφορα του Μαντσίνι για Γιάγια Τουρε που έφερε πόλεμο στα αποδυτήρια της Σίτι  
 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS