ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κίνα: Αναβάλλουν την έναρξη του πρωταθλήματος λόγω κοροναϊού

In this Oct. 18, 2017 photo, Shanghai SIPG's Hulk, center, controls the ball, with Oscar, right, both of Brazil in the second leg of their Asian Champions League soccer semifinal against Urawa Reds in Saitama. The spending may have slowed but world-famous coaches such as Fabio Capello and Manuel Pellegrini and players like Hulk and Javier Mascherano still have the same objective in the 2018 Chinese Super League that kicks off on Friday: to stop Guangzhou Evergande from winning an eighth consecutive title.(AP Photo/Shuji Kajiyama)
In this Oct. 18, 2017 photo, Shanghai SIPG's Hulk, center, controls the ball, with Oscar, right, both of Brazil in the second leg of their Asian Champions League soccer semifinal against Urawa Reds in Saitama. The spending may have slowed but world-famous coaches such as Fabio Capello and Manuel Pellegrini and players like Hulk and Javier Mascherano still have the same objective in the 2018 Chinese Super League that kicks off on Friday: to stop Guangzhou Evergande from winning an eighth consecutive title.(AP Photo/Shuji Kajiyama) AP PHOTO/SHUJI KAJIYAMA

Την απόφαση να αναβάλλει την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν που ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Φεβρουαρίου, ελέω του κοροναϊού, ανακοίνωσε επίσημα η ομοσπονδία της Κίνας.

Ο κοροναϊός απειλεί την υγεία του πληθυσμού σε όλο τον πλανήτη και αν υπάρχει μία χώρα η οποία παίρνει τα πλέον αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του αυτή δεν είναι άλλη από την Κίνα καθώς από εκεί άρχισε να εξαπλώνεται ο ιός που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο πάνω από 130 ανθρώπων.

Τα σημάδια του μάλιστα έγιναν αντιληπτά και στον αθλητισμό, με την κινεζική ποδοσφαρική ομοσπονδία να παίρνει την απόφαση για την αναβολή της έναρξης όλων των πρωταθλημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της Chinese Super League που είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 22 Φεβρουαρίου.

"Η απόφαση αυτή πάρθηκε για την καταστολή και τον έλεγχο της επιδημίας πνευμονίας" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κίνας, που θέλησε να προστατεύσει τόσο τους ποδοσφαιριστές όσο και τους φιλάθλους.

Σύμφωνα πάντως την "Daily Mail" η επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλείσει ο κοροναΐός απειλεί το κινεζικό πρωτάθλημα και με άλλον τρόπο καθώς, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, αρκετοί είναι οι παίκτες που "έχουν μιλήσει στους μάνατζέρ τους για να τους βρουν έναν τρόπο διεξόδου και επιστροφής στην Ευρώπη πριν το κλείσιμο της χειμερικής μεταγραφικής περιόδου".

Το εν λόγω αγγλικό μέσο υπογραμμίζει πως ο πρώην φορ του Άγιαξ και νυν της Changchun Yatai, Ρισάιρο Ζίβκοβιτς, είναι κοντά στην μεταγραφή του στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ μεταξύ των παικτών που αγωνίζονται στην Κίνα και έχουν περάσει από την Premier League είναι οι Αρναούτοβιτς, Παουλίνιο, Ντεμπελέ, Φελαϊνί, Ιγκάλο και Ροντόν.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ