ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η φοβερή ατάκα του Ιμπραχίμοβιτς για το άγαλμα στη Σουηδία

Η φοβερή ατάκα του Ιμπραχίμοβιτς για το άγαλμα στη Σουηδία

Την Τρίτη (8/10) έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος προς τιμήν του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο Μάλμε. Η φοβερή ατάκα του του Σουηδού στράικερ, που επικαλέστηκε το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς τιμήθηκε την Τρίτη (8/10) στο Μάλμε, στην πόλη που γεννήθηκε και που πρωτόπαιξε μπάλα. Έξω από το γήπεδο της τοπικής ομάδας έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος προς τιμήν του 38χρονου στράικερ, ο οποίος ανήκει στους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Το χάλκινο άγαλμα που δημιούργησε ο Σουηδός αρτίστας Πέτερ Λίντε είναι χάλκινο, έχει ύψος 2,7 μέτρα, ζυγίζει μισό τόνο, του πήρε τέσσερα χρόνια να το τελειοποιήσει και δείχνει τον "'Ίμπρα" να πανηγυρίζει. Εκατοντάδες οπαδοί βρέθηκαν έξω από το γήπεδο όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια, με τον Ζλάταν να επιφυλάσσει φοβερή ατάκα μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media:

" Όταν πας στη Νέα Υόρκη έχεις το Άγαλμα της Ελευθερίας, όταν έρχεσαι στη Σουηδία έχεις το Άγαλμα του Ζλάταν". Με την εθνική Σουηδίας ο Ιμπραχίμοβιτς έχει πετύχει 62 γκολ σε 116 συμμετοχές, έχει παίξει σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Παρί, ο Άγιαξ και η Γιουνάιτεντ, ενώ στην καριέρα του έχει σημειώσει περισσότερα από 450 γκολ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ