ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αναφορα του Μαντσίνι για Γιάγια Τουρε που έφερε πόλεμο στα αποδυτήρια της Σίτι

Η αναφορα του Μαντσίνι για Γιάγια Τουρε που έφερε πόλεμο στα αποδυτήρια της Σίτι
AP PHOTO/TIM HALES

Ο Μάικα Ρίτσαρντς αποκάλυψε σε συνέντευξή του τη στιγμή που τα αποδυτήρια της Μάντσεστερ Σίτι πήραν φωτιά πριν μερικά χρόνια, με αναφορά του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον Γιάγια Τουρέ.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε τρομερή αδυναμία στον Γιάγια Τουρέ, θεωρώντας πως ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της Μάντσεστερ Σίτι στο διάστημα που ήταν εκείνος στους πολίτες, ωστόσο υπήρχε μία στιγμή που ακριβώς αυτη η στήριξη στον Ιβοριανό πήγε να τινάξει στον αέρα τα αποδυτήρια της ομάδας.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Άγγλος παλαίμαχος αμυντικός, Μάικα Ρίτσαρντς στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ιστοσελίδα Goal.com: "Ξέραμε πόσο σημαντικός ήταν για την ομάδα μας ο Τουρέ καθώς είναι ένας παίκτης που όταν ανεβάζει στροφές, ουδείς στον κόσμο μπορεί να τον κουμαντάρει.

Ήταν σημαντικό κομμάτι της ομάδας και αν μας άφηνε λόγω τραυματισμού για έναν μήνα, θα μπορούσαμε να χάσουμε σημαντικά ματς. Θυμάμαι ένα εκτός έδρας ματς με την Έβερτον όπου έλειπε ο Γιάγια και ο Μαντσίνι παραλίγο να προκαλέσει τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στα αποδυτήριά μας.

Μας είπε: "Δεν μπορείτε χωρίς τον Γιάγια". Τότε ακολούθησε έκρηξη στα αποδυτήρια. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ ένα τέτοιο πράγμα, όλοι θέλαμε να παλέψουμε με τον Μαντσίνι. Αφού ηρεμήσαμε, μας είπε:

Η αναφορα του Μαντσίνι για Γιάγια Τουρε που έφερε πόλεμο στα αποδυτήρια της Σίτι
MARTIN RICKETT/PA VIA AP

"Το είπα επιτηδες επειδή ήξερα πως θα έβλεπα αυτή την αντίδραση. Ο τρόπος που αντιδράσατε τώρα είναι ο τρόπος που θέλω από εσάς να αντιδράτε κάθε εβδομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ήξερα πως στο φινάλε θα παίρναμε τον τίτλο του 2012, ανεξάρτητα από τα εμπόδια που είχαμε στο δρόμο μας, ήξερα πως θα ξεπερνούσαμε", δήλωσε χαρακτηριστικά ο άλλοτε αμυντικός των "πολιτών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ