ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φέλιξ Μπόρχα: Η συμβουλή του Κλοπ και ο Ολυμπιακός

Φέλιξ Μπόρχα: Η συμβουλή του Κλοπ και ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο 37χρονος Φέλιξ Μπόρχα μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Εκουαδόρ για την κοινή του θητεία στη Μάιντς με τον Γιούργκεν Κλοπ, ενώ αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό και τον πολύ καλό του φίλο, Ριβάλντο.

Το καλοκαίρι του 2006 ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Φέλιξ Μπόρχα. Είχε μπει στο μάτι του Τροντ Σόλιντ προτού τελειώσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2005-06. Ο στράικερ του Εκουαδόρ έπιασε λιμάνι, αφού δόθηκε το 1 εκατ. ευρώ που χρειαζόταν για να φύγει από τη Νασιονάλ.

Ουδέποτε εκπλήρωσε τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν γι' αυτόν. Είχε έρθει για να βάλει 25 γκολ το χρόνο και εντέλει στη μία σεζόν που έμεινε, έκανε 30 συμμετοχές και σημείωσε έξι τέρματα. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο παραχωρήθηκε δανεικός στη Μάιντς, την οποία προπονούσε εκείνο τον καιρό ο Γιούργκεν Κλοπ. Μαζί με τον νυν προπονητή της Λίβερπουλ τα κατάφερε πολύ καλύτερα, πραγματοποιώντας 32 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία με 16 γκολ.

Την Κυριακή (14/6) η επονομαζόμενη "Κόμπρα του Ισημερινού" έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio La Red 102.1" και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη θητεία του στον Ολυμπιακό, αλλά και στη συμβουλή που του είχε δώσει ο Κλοπ.

Είπε αρχικά: " Πήραμε το πρωτάθλημα με τη Νασιονάλ και δέχτηκα πρόταση από τη Φλαμένγκο. Έμεινα 15 μέρες στη Βραζιλία, αλλά δεν υλοποιήθηκε η μεταγραφή. Αργότερα πήγα στον Ολυμπιακό, η διοίκηση δεν είχε ενδοιασμούς. Προπονήθηκα πολύ για να προσαρμοστώ γρήγορα, ενώ ο Ριβάλντο ήταν φίλος μου και με βοήθησε".

Φέλιξ Μπόρχα: Η συμβουλή του Κλοπ και ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο 37χρονος σήμερα Μπόρχα συνέχισε: "Μετά το Μουντιάλ του 2006, ερωτεύτηκα τη Γερμανία. Ο Ελκίν Σότο που έπαιζε στη Μάιντς, με συνάντησε και μου είπε ότι με θέλουν. Με κάλεσε ο Γιούργκεν Κλοπ, μου μίλησε για ένα μεγάλο πρότζεκτ, για την προσπάθεια της Μάιντς για άνοδο. Όταν όμως πήγα το 2017, μου είπε ότι δεν θα ήμουν βασικός. Σε μια προπόνηση πριν από αγώνα, μου είπε: «Αν δεν προπονείσαι καλά, δεν θα είσαι έτοιμος για τον αγώνα». Έπαιξα, έβαλα γκολ και βγήκα μετά από 70 λεπτά. Μου είπε: «Είσαι έτοιμος, όλα είναι στο μυαλό σου»".

Ο Μπόρχα έπαιξε για τελευταία φορά στη Νασιονάλ το 2017. Με την εθνική Εκουαδόρ έκανε 22 συμμετοχές και σημείωσε τρία γκολ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ