ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φαινόμενο Εμπαπέ: Τρεις φορές περισσότερα γκολ από Μέσι και Ροναλντο

PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring the opening goal during the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Monaco at the Parc des Princes stadium in Paris, Sunday April 21, 2019. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring the opening goal during the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Monaco at the Parc des Princes stadium in Paris, Sunday April 21, 2019. (AP Photo/Michel Euler) AP PHOTO/MICHEL EULER

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποτελεί φαινόμενο των γηπέδων και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς από τα γκολ που έχει πετύχει σε όλες τις διοργανώσεις, σε σχέση με τα όσα είχαν σκοράρει στην ηλικία του οι Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ερίζουν εδώ και μία δεκαετία για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στο πλανήτη, ωστόσο όλα δείχνουν πως εδώ και μερικά χρόνια ανατέλλει ένα νέο αστέρι που φωτίζει το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη, ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως έχει κατακτήσει ήδη την Ligue 1 με δύο διαφορετικές ομάδες (Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν) αλλά και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας, δεν είναι μόνο το ταλέντο του που ξεχειλίζει στο χορτάρι και το οποιό συνδυάζει ταχύτητα, έκρηξη και τεχνική, είναι και οι αριθμοί που τον συνοδεύουν και οι οποίοι εντυπωσιάζουν.

Όπως μάλιστα υπογραμμίζει σχετικο θέμα που φιλοξενεί η μαδριλένικη "As", ο Κιλιάν Εμπαπέ μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός πως στην ηλικία του έχει πετύχει πολλά περισσότερα τέρματα σε σύγκριση με όσα είχαν πετύχει τα δύο "ιερά τέρατα" της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς, Μέσι και Ρονάλντο.

Στην ηλικία των 20 ετών, 4 μηνών και 5 ημερών, ο Εμπαπέ "τρέχει" σχεδόν με 100, καθώς έχοντας φορέσει τη φανέλα της Μονακό, της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Γαλλίας, μετράει ήδη 96 γκολ στην επαγγελματική καριέρα του, εκ των οποίων τα 12 φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο.

Τι είχαν κάνει στην ίδια ακριβώς ηλικία ο "Pulga" και ο "CR7"; Όπως αναφέρει η "As", ο Λιονέλ Μέσι προσπαθούσε εκείνη την περίοδο να βρει σταθερή θέση στην ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα και είχε πετύχει μόλις 30 γκολ (λιγότερο από το 1/3 των γκολ του Εμπαπέ), με τα 4 εξ αυτών να είναι με την Αργεντινή.

Τα πράγματα δε είναι ακόμα καλύτερα για τον Εμπαπέ στην άτυπη κόντρα του με τον Κριστιάνο Ροναλντο, ο οποίος σε ηλικία 20 ετών, 4 μηνών και 5 ημερών, είχε να επιδείξει 27 ετών αγωνιζόμενος για Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εθνική Πορτογαλίας (9 γκολ με τους Ίβηρες).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ