ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτοιμος για επιστροφή στην Βundesliga ο Κλίνσμαν

United States coach Jurgen Klinsmann looks on prior a Copa America Centenario quarterfinal soccer match against Ecuador, Thursday, June 16, 2016 at CenturyLink Field in Seattle. (AP Photo/Ted S. Warren)
United States coach Jurgen Klinsmann looks on prior a Copa America Centenario quarterfinal soccer match against Ecuador, Thursday, June 16, 2016 at CenturyLink Field in Seattle. (AP Photo/Ted S. Warren) AP PHOTO/TED S. WARREN

Δέκα χρόνια μετά την παρουσία του στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν που έληξε άδοξα, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν φλερτάρει με την επιστροφή του στους πάγκους σε συλλογικό επίπεδο και μάλιστα στην πατρίδα του.

Ως ποδοσφαιριστής έκανε πολύ μεγάλη καριέρα τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο (φόρεσε μεταξύ άλλων τη φανέλα των Ίντερ, Μονακό, Τότεναμ, Μπάγερν ενώ κατέκτησε Euro και Μουντιάλ με την εθνική Γερμανίας), ωστόσο η προπονητική διαδρομή του Γιούργκεν Κλίνσμαν δεν το ίδιο εντυπωσιακή.

Ναι μεν βρέθηκε στον πάγκο της "Νάσιοναλμαντσαφτ" από το 2004 ως το 2006 και την οδήγησε στην τρίτη θέση του Μουντιάλ που διοργάνωσε το καλοκαίρι του 2006 (λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον Γιόακιμ Λεβ), έκτοτε όμως έχει να επιδείξει μόνο την πενταετή παρουσία του στον πάγκο των ΗΠΑ και τη θητεία του στην Μπάγερν τη σεζόν 2008-09 που δεν έληξε με επιτυχία.

Συγκεκριμένα, έλαβε τέλος στις 27 Απριλίου 2009, με τη διοίκηση των Βαυαρών να του δείχνει την πόρτα της εξόδου. Έκτοτε, ο Κλίνσμαν δεν έχει δουλέψει ξανά σε συλλογικό επίπεδο, όμως είναι πολύ πιθανό μετά από 10 χρόνια να κάνει comeback και μάλιστα να βρει δουλειά στην πατρίδα του.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Γερμανία "τον θέλει η Χέρτα, ομάδα στην οποία αγωνίζεται ως κίπερ ο 22χρονος γιος του Τζόναθαν, με τους Βερολινέζους να είναι έτοιμοι να κάνουν οικονομικές θυσίες για να τον φέρουν στον πάγκο τους".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενδιαφέρον για τον Κλίνσμαν έχει δείξει και η Στουτγκάρδη (ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Τάσος Δώνης), με την Χέρτα να φαντάζει όμως να έχει το προβάδισμα για να τον κάνει δικό της.

Ο Γερμανός τεχνικός από την πλευρά του, έχει ζητήσει απόλυτη ελευθερία όσον αφορά στη διαχείριση των αποδυτηρίων και στο μεταγραφικό πεδίο, με τους διοικούντες την Χέρτα να έχουν αποδεχτεί το συγκεκριμένο αίτημα για να τον πείσουν να αποδεχτεί την πρότασή τους.

Photo Credits: AP Photo/Ted S. Warren

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ