ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έρλινγκ Χάλαντ: Ο "δολοφόνος" με το αγγελικό πρόσωπο

Salzburg's Erling Braut Haaland, left, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Salzburg's Erling Braut Haaland, left, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League Group E soccer match between FC Red Bull Salzburg and Napoli in Salzburg, Austria, Wednesday, Oct. 23, 2019. (AP Photo/Kerstin Joensson) AP

Ο Έρλινγκ Χάλαντ πέτυχε δύο ακόμη γκολ στο Champions League, έφτασε τα έξι στα πρώτα του τρία παιχνίδια στην διοργάνωση και κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει.

Μία ακόμη ποδοσφαιρική παράσταση έδωσε ο Έρλινγκ Χάλαντ στο κοινό του Champions League. Μπορεί η Ζάλτσμπουργκ να έχασε με 3-2 από τη Νάπολι, όμως εκέινος ήταν ξανά εκεί για να λάμψει. Σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε πως έχει έρθει με σκοπό να κατακτήσει τα όνειρά του αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Με τα δύο τέρματα που πέτυχε απέναντι στους "παρτενοπέι" έφτασε τα έξι γκολ στα πρώτα του τρία παιχνίδια στην διοργάνωση, γράφοντας για μία ακόμη φορά ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που το καταφέρνει.

Όμως τα κατορθώματά του δεν σταματούν εκεί. Με τα γκολ που πέτυχε απέναντι στην Νάπολι έγινε μόλις ο δεύτερος teenager που σκοράρει σε κάθε παιχνίδι στους πρώτους του τρεις αγώνες στο Champions League μετά τον Καρίμ Μπενζεμά.

Έχει γίνει ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που έβαλε χατ - τρικ στην νίκη της Σάλτσμπουργκ επί της Γκενκ και ο πρώτος μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ που το καταφέρνει στο ντεμπούτο του στο Champions League.

Μέχρι στιγμής, έχει φτάσει τα 20 γκολ την φετινή σεζόν στα πρώτα του 13 παιχνίδια με την φανέλα της Σάλτσμπουργκ και όλα αυτά πριν βγει ο Οκτώβρης, ενώ έχει πετύχει τέσσερα χατ - τρικ.

Αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην Αυστρία με 11 τέρματα αλλά και στο Champions League με έξι γκολ, μπροστά από ποδοσφαιριστές όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (5).

Ήδη οι μεγαλύτεροι σύλλογοι του πλανήτη έχουν μπει σε διαδικασίες έτσι ώστε να αποκτήσουν τον 19χρονο Νορβηγό, αφού ο γεννημένος στο Λιντς επιθετικός σκοράρει κατά ριπάς με χαρακτηριστική ευκολία.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ

Όσοι δεν τον έχουν παρακολουθήσει, θα έχουν στο μυαλό τους πως ο Χάλαντ είναι ένας βαρύς φορ περιοχής, με κύριο μέλημά του τις κινήσεις στο κουτί. Βλέπετε με ύψος 1,94 είναι λογικό να υπάρχει αυτή η πεποίθηση. Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική.

Πολύ συχνά βγαίνει στα πλάγια για να πάρει την μπάλα, έχει την ικανότητα να δημιουργεί αλλά και να ντριμπλάρει με άνεση τους αμυντικούς που πέφτουν στην παγίδα, λόγω του σωματότυπού του, ενώ είναι εξαιρετικά ταχύς. Πολλές φορές φεύγει στον χώρο, εκθέτοντας τις αντίπαλες άμυνες που δεν πιστεύουν σε αυτό το θαύμα της φύσης.

Στον αέρα φυσικά είναι ανίκητος, ενώ η εκτελεστική του δεινότητα τον κάνει να ξεχωρίζει. Είναι ένα δυνατό κορμί που παλεύει συνεχώς μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Διακρίνεται από την οξυδέρκεια στο παιχνίδι του αφού δεν παρατάει τις φάσεις, ενώ συχνά πυκνά θα τον δει κανείς να κυνηγά τους αντιπάλους του παίζοντας άμυνα εκεί που τον χρειάζεται η ομάδα του.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, έχει όλο το πακέτο έτσι ώστε να πετύχει και να αφήσει εποχή. Γράφει από τώρα ιστορία, έχει όλο το μέλλον είναι μπροστά του και θα είμαστε τυχεροί που θα τον παρακολουθούμε για τα επόμενα χρόνια.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ