ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι ατζέντηδες στον πλανήτη

Sports agent Scott Boras attends batting practice before a baseball game between the Los Angeles Dodgers and Oakland Athletics, Tuesday, April 10, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Michael Owen Baker)
Sports agent Scott Boras attends batting practice before a baseball game between the Los Angeles Dodgers and Oakland Athletics, Tuesday, April 10, 2018, in Los Angeles. (AP Photo/Michael Owen Baker) AP PHOTO/MICHAEL OWEN BAKER

Το Forbes γνωστοποίησε τους πλουσιότερους ατζέντηδες στον πλανήτη σε όλα τα αθλήματα. Αυτός που βρίσκεται στην κορυφή δεν προέρχεται από τον μαγικό χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά από το μπέιζμπολ.

Το αμερικάνικο περιοδικό Forbes έκανε γνωστή τη λίστα με τους πλουσιότερους ατζέντηδες αθλητών σε όλα τα σπορ και στην κορυφή για έναν ακόμη χρόνο παραμένει ο Σκοτ Μπόρας από το μπέιζμπολ.

Μέσα στο 2018 κατάφερε να εισπράξει περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες, για ένα σύνολο συμβολαίων αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έχει εννέα παίκτες με συμβόλαια αξίας άνω των 100.000.000 δολαρίων. Οι προμήθειές του έφτασαν τα 105.000.000 δολάρια φέτος.

Στον λαμπερό κόσμο του ποδοσφαίρου, ο Ζόρζε Μέντες παραμένει ο πλουσιότερος όλων από τα deals που κάνει, έχοντας μεταξύ άλλων στο πελατολόγιό του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος φέτος το καλοκαίρι έκανε τη μεγάλη μετεγγραφή από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Γιουβέντους. Από τρίτος στο σύνολο αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση με συμβόλαια αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και 100,5 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες.

Στη δεκάδα της κατάταξης βρίσκονται ακόμη τρεις ποδοσφαιρικοί ατζέντηδες. Ο Τζόναθαν Μπαρνέτ του Ομίλου Stellar πέρασε στην τρίτη θέση με προμήθειες 79,56 εκατ. δολάρια, πέμπτος είναι ο Μίνο Ραϊόλα με παίκτες όπως οι Μάριο Μπαλοτέλι και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (62, 89 εκατ. δολάρια προμήθειες), ενώ ο Βόλκερ Στρουτ, ατζέντης μεταξύ άλλων των Ρόις, Γκέτσε και Κρόος, ανέβηκε στην 8η θέση της λίστας με 46,4 εκατομμύρια δολάρια προμήθειες.

Μεταξύ των 50 πλουσιοτέρων μάνατζερ στη λίστα, κυριαρχεί το μπέιζμπολ με δεκατρείς μάνατζερ και ακολουθείται από το μπάσκετ (έντεκα), το ποδόσφαιρο (οκτώ), το αμερικάνικο ποδόσφαιρο (οκτώ), το χόκεϊ (επτά), το τένις (ένας) και το γκολφ (ένας).

Εξάλλου, η Creative Artists Agency είναι η Νο1 εταιρεία μάνατζερ στον κόσμο όσον αφορά στις προμήθειες από μετεγγραφές, έπεται η Wasserman και τρίτη είναι η Excel Sports Management που έχει βασικό πελάτη της τον κορυφαίο γκολφέρ όλων των εποχών, Τάιγκερ Γουντς.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ:

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι ατζέντηδες στον πλανήτη

AP Photo/Michael Owen Baker

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ