ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανατροπή για τη... μεταμορφωμένη Γερμανία, 2-1 το Περού

Ανατροπή για τη... μεταμορφωμένη Γερμανία, 2-1 το Περού
AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Η Γερμανία παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές και τελικά χρειάστηκε ένα λάθος του τερματοφύλακα για να νικήσει το Περού με 2-1 σε φιλική αναμέτρηση.

Μετά από την παταγώδη αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, ο Γιόαχιμ Λεβ παρουσίασε τη νέα έκδοση της Γερμανίας, η οποία χρειάστηκε ανατροπή και γκάφα του αντίπαλου τερματοφύλακα για να νικήσει με 2-1 το Περού σε φιλική αναμέτρηση.

Τρεις μέρες μετά από τη "λευκή" ισοπαλία με τη Γαλλία στο Nations League, η "νάτσιοναλμανσαφτ" παρατάχθηκε με 4-3-3, με τον Μάρκο Ρόις στην κορυφή και τον Τίμο Βέρνερ για πρώτη φορά μετά από καιρό στα πλάγια. Ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν πήρε θέση κάτω από την εστία, ενώ αγωνίστηκαν και οι Ματίας Γκίντερ και Νίκο Σουλτς στα άκρα της άμυνας, με τον Γιόζουα Κίμιχ να ανεβαίνει στο κέντρο.

Οι Περουβιανοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, πάντως, με τον Λουίς Αντβίνκουλα να εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του και να κάνει το 1-0 στο 22'. Τρία λεπτά αργότερα, ένα "τσίμπημα" της μπάλας από τον Γιούλιαν Μπραντ έφερε την ισοφάριση. Οι δύο ομάδες έχασαν από δύο μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια, για να έρθει ο... ντόπιος αμυντικός της Χόφενχαϊμ Σουλτς στο ντεμπούτο του να κάνει το 2-1 στο 83' μετά από λάθος του Πέντρο Γκαλέσε. Ντεμπούτο πραγματοποίησε και ο Τιλό Κερέρ, ο 21χρονος αμυντικός που πήρε μεταγραφή δεκάδων εκατομμυρίων στην Παρί Σεν Ζερμέν και έχει και γαλλικές ρίζες.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Γκίντερ (72' Κερέρ), Μπόατενγκ (46' Ρίντιγκερ), Ζίλε, Σουλτς, Γκιουντογάν (84' Μίλερ), Κίμιχ, Κρόος, Μπραντ (70' Πέτερσεν), Ρόις (46' Ντράξλερ), Βέρνερ (88' Χάβερτς)

ΠΕΡΟΥ (4-1-4-1): Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Αραούχο, Σανταμαρία, Τράουκο, Ακίνο, Φαρφάν, Κουέβα, Γιοτούν (76' Καλκατέρα), Φλόρες (67' Λόπες), Ρουιντίας (85' Πένια)

Photo credits: AP Photo/Michael Probst

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ