ΑΓΓΛΙΑ

Διαιτητής της Premier League και της EFL για τη σεξουαλικότητά του: "Ο κόσμος γνωρίζει ότι είμαι ομοφυλόφιλος και το δέχεται"

Ο Άγγλος διαιτητή, Τζέιμς Άντκοκ, όταν αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος
Ο Άγγλος διαιτητή, Τζέιμς Άντκοκ, όταν αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος PRINT SCREEN TWITTER BBC

Ο Άγγλος διαιτητής, Τζέιμς Άντκοκ, σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο BBC, μίλησε για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αναφέροντας πως πλέον όλοι γνωρίζουν ότι είναι ομοφυλόφιλος και το αποδέχονται.

Ο Τζέιμς Άντκοκ, ο οποίος έχει διευθύνει περισσότερα από 500 ματς στην διαιτητική του καριέρα, πολλά από αυτά σε Premier League και EFL, παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στο BBC, μιλώντας την Παγκόσμια Ημέρα Coming Out για τη σεξουαλική του κατεύθυνση.

Με αφετηρία τις ΗΠΑ και τη Δυτική Ακτή, η Παγκόσμια Ημέρα Coming Out ή αλλιώς "έξοδος από την ντουλάπα" γιορτάζεται κάθε 11η Οκτωβρίου σε πολλές χώρες. Η ημερομηνία παραπέμπει στη μεγάλη Εθνική Πορεία για τα γκέι δικαιώματα προς την Ουάσινγκτον (11/10/1987) και αναφέρεται στην αποδοχή και τη γνωστοποίηση του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου ενός ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου προς την οικογένειά του, τους φίλους του και το ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον.

"Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είμαι ομοφυλόφιλος και απλά το δέχονται, είμαι τυχερός σε αυτό. Τώρα όλοι οι συνάδελφοί μου το γνωρίζουν. Και για να είμαι ειλικρινής, υπήρξαν συνάδελφοι που μου έλεγαν: "Είμαι περήφανος για σένα Τζέιμς, που μπόρεσες να πεις ανοιχτά ότι είσαι ομοφυλόφιλος.

Είναι απόλυτα υποστηρικτικοί και δεν αλλάζουν τον τρόπο που μου μιλούν επειδή νόμιζαν ότι ήμουν ετεροφυλόφιλος και τώρα διαπίστωσαν ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Δεν χρειάζεται να φορέσω μπλουζάκι που να λέει: "Είμαι ο Τζέιμς Άντκοκ και είμαι ομοφυλόφιλος. Ο κόσμος το γνωρίζει και το αποδέχεται.

Δεν έχω δεχθεί καμία ομοφοβική συμπεριφορά και δεν έχω να σας πω μια ιστορία όπου πρέπει να καταπολεμήσω ή να ξεπεράσω. Πολλοί διαιτητές θα πιστεύουν ότι δεν μπορούν να βγουν και να μιλήσουν ανοικτά γι' αυτό, γιατί θα επηρεάσει την εξέλιξή τους στο άθλημα. Αλλά δεν κρίνεστε από τη σεξουαλικότητά σας - και αν είστε αρκετά σίγουροι για τον εαυτό σας, θα έχετε κάθε υποστήριξη από κάθε συνάδελφο και δεν πρόκειται να σας επηρεάσει.

Για να γίνεις ομοφυλόφιλος ή όχι πρέπει να το επιλέξεις ως άτομο και όχι ως διαιτητής. Η οικογένειά μου, οι φίλοι και οι συνάδελφοί μου ήταν τόσο υποστηρικτικοί", ανέφερε ο Άγγλος διαιτητής.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ