ΙΣΠΑΝΙΑ

Διαδήλωση διαμαρτυρία 60.000 οπαδών της Μπέτις!

Διαδήλωση διαμαρτυρία 60.000 οπαδών της Μπέτις!
μπετις

Πάνω από 60.000 φίλοι της Μπέτις διαδήλωσαν ειρηνικά απαιτώντας από τον ιδιοκτήτη να πουλήσει τις μετοχές

Το σύνθημα που δόνησε χθες το απόγευμα ολόκληρη τη Σεβίλλη ήταν το "Lopera vete ya" (Λοπέρα φύγε!). Πάνω από 60.000 φίλαθλοι της Μπέτις βγήκαν στους δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τα αποτελέσματα της κακής διαχείρισης του ιδιοκτήτη της ιστορικής Μπέτις και απαίτησαν την απομάκρυνσή του από τη διοίκηση.
Η οργανωμένη διαμαρτυρία "Yo voy Betis, por tu dignidad y tu futuro" ("εγώ πάω μαζί σου Μπέτις, για την αξιοπρέπεια και το μέλλον σου") στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ανάμεσα στους απλούς ανώνυμους φιλάθλους, βρέθηκαν αντιπρόσωποι 100 και πλέον συνδέσμων από ολόκληρη την Ανδαλουσία, αλλά και μεγάλες προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου, όπως οι Χαβιέρ Λόπεθ, Χούλιο Καρντενιόσα, Σεμπαστιάν Αλαμπάντα, Χουάν Αντόνιο Γκαρθία Ζοριάνο, Πάκο Μπιθκότσο (όλοι αυτοί από την Κυπελλούχο ομάδα του 1977) και φυσικά ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε ποτέ η Ρεάλ Μπέτις Μπαλομπιέ, ο θρυλικός Ράφα Γκορδίγιο. Μαζί και οι παλιότεροι Λουίς ντελ Σολ, Χοακίν Πάρα και Χοακίν Σιέρα Κίνο.

Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από το καμπαναριό του Καθεδρικού, την περίφημη "Χιράλδα" και περνώντας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέληξαν στην πλατεία "Plaza Nueva", εκεί όπου βρίσκεται ο ναός του Σαν Φερνάντο, προστάτη της Σεβίλλης.

Τα δυο ονόματα που κυριολεκτικά αποθεώθηκαν παρά το γεγονός ότι απουσίαζαν, ήταν αυτά του Κούρο Ρομέρο (ενός από τους μεγαλύτερους ταυρομάχους της σύγχρονης Ισπανίας και φανατικού φίλου της ομάδας) και βέβαια του Λορένθο Σέρα Φερέρ, ο οποίος μάλιστα είχε στείλει μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στους οπαδούς.

Άλλο ένα σύνθημα που ακούστηκε πολύ στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ήταν το "102 χρόνια ιστορίας και όχι 17", κάνοντας αναφορά στα χρόνια που ο Λοπέρα διοικεί την Μπέτις. Εκτός από τη Σεβίλλη, φίλοι των "βερδιμπλάνκος" συγκεντρώθηκαν και στις Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Κόρδοβα, αλλά και σε σημεία του Βελγίου και της Γαλλίας.

Όλοι περιμένουν πλέον την αντίδραση του ντον Μανουέλ Ρουίθ ντε Λοπέρα, ενός από τους πλέον ιδιόρρυθμους ποδοσφαιρικούς παράγοντες της μεταπολεμικής Ισπανίας. Πάντως χθες η διοίκηση της Μπέτις ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί προσφορές για την παραχώρηση του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες.








TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ