ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φερέιρα: "Δεν πρέπει να φοβηθούμε τη Μπάρτσα"

Φερέιρα: "Δεν πρέπει να φοβηθούμε τη Μπάρτσα"
INTIME SPORTS

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τόνισε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ότι ο ο Παναθηναϊκός πρέπει να αγωνίζεται πάντα για τη νίκη και οι παίκτες του να μη φοβηθούν τους Καταλανούς, ενώ συμπλήρωσε πως μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης της ομάδας

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Μπαρτσελόνα:

Με δύο προπονήσεις τι θετικό μπορείτε να περάσετε στους παίκτες σας και από τη στιγμή που δεν ξέρετε την ομάδα καλά σκέφτεστε να διατηρήσετε τον ίδιο κορμό;

" Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους που την τελευταία εβδομάδα είναι ναι μαζί μου όμως καταλαβαίνετε ότι θα έπρεπε να υπάρχει και μια περίοδο σιωπής και για μένα όπως καταλαβαίνετε είναι σημαντικό να έχω μια καλή σχέση μαζί σας τόσο για το καλό του Παναθηναϊκού όσο και για το καλό των φιλάθλων μας αλλά και των μέσων πους εσείς εκπροσωπείτε. Αυτό που έχουμε είναι το πάθος αλλά το πάθος που μας κάνει να δουλέψουμε γρήγορα όχι μόνο για την Μπαρτσελόνα. Για το μέλλον βεβαίως έχουμε τρεις σημαντικές διοργανώσεις. Το ελληνικό πρωτάθλημα που ο Παναθηναϊκός ήταν πρωταθλητής και βεβαίως το κύπελλο που επίσης είχε κατακτήσει ο Παναθηναϊκό. Άρα έχω έρθει εδώ σε μια ομάδα που πρέπει να κερδίσει, πρέπει να νικήσει για την ιστορία της. Είναι μια πρόκληση αυτή σημαντική που επιθυμώ διακαώς να την φέρω εις πέρας και βεβαίως μου αρέσει να εργάζομαι σε μια ομάδα που θέλει πάντα τίτλους".

Πώς βρήκατε την ομάδα ερχόμενος στην Ελλάδα; Ποια είναι η εικόνα που είδατε; Έχετε παρακολουθήσει την κόντρα που έχει δημιουργηθεί στην Ισπανία ανάμεσα στον Μουρίνιο και τον Μανουέλ Πρεσιάδο (σ.σ. τεχνικός της Σπόρτινγκ Χιχόν).

" Βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω μόνο για το ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα και να πω κάτι σημαντικό. Και επίσης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είμαι εδώ για να χάσω πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Θα μιλάω μόνο για το ποδόσφαιρο και ότι έχει να κάνει με αυτό και αυτό που με ρωτήσατε δεν έχει σχέση με την ομάδα. Θέλω να πω ότι έχω δει τον αγώνα με τον Ηρακλή έχω δει σε βίντεο τα ματς με Μπαρτσελόνα και Ρούμπιν Καζάν, δεν ξέρω πολλά από το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά αρκετούς από τους παίκτες τους έχω δει να παίζουν. Γνωρίζω αρκετούς έλληνες διεθνείς. Άλλο να τους ξέρεις από την τηλεόραση ή να τους έχει δει σε αγώνες και άλλο να τους ζεις στη καθημερινότητα τους. Ξέρω ότι έχει παίκτες από την Βραζιλία, βραζιλιάνους που έπαιζαν στην Αγγλία. Υπάρχουν παίκτες που έχουν μια διαφορετική άποψη. Εγώ έχω μια διαφορετική άποψη και θέλω οι παίκτες να κατανοούν τη δική μου άποψη. Όπως έλεγα είναι σημαντικό να δουλέψουμε όλοι μαζί να τα δώσουμε όλα. Είμαστε επαγγελματίες και σε κάθε αγώνα που δίνουμε πρέπει να κερδίζουμε ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Μια ομάδα σοβαρή να ξέρει τι θα κάνει θα βγει και θα είναι αντίστοιχη των προσδοκιών που έχουμε. Βεβαίως θα πω ότι σκοπός μου είναι να δώσω το έναυσμα στους παίκτες μου ότι δεν πρέπει να φοβηθούμε την Μπαρτσελόνα. Ίσως δεν μπορέσουμε να αλλάξουμε όλα όσα έχω δει αλλά κάτι από αυτά. Δεν εννοώ τις θέσεις των παικτών αλλά το μυαλό και τον τρόπο σκέψης. Αν κατόπιν πάμε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ θα πρέπει και εκεί να δώσουμε τη μάχη μας. Έχουμε όμως και άλλους αγώνες μπροστά μας και πρέπει πάνω από όλα να ξαναδώσουμε στον Παναθηναϊκό να δείξει το μεγαλείο του".

Ποια ομάδα πιστεύετε ότι είναι το φαβορί για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και ποιο πιστεύετε ότι είναι το ιδανικό μοντέλο ομάδας. Είναι η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα ή η Ρεάλ Μαδρίτης του Μουρίνιο;

" Για τον Γκουαρντιόλα είναι η τρίτη του χρονιά στην ομάδα και τα πάει περίφημα. Για μένα φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ μια Αγγλική ομάδα, μια Ιταλική μια από τη Γερμανία. Όσο για το πνεύμα της Μπαρτσελόνα ποντάρει πολύ στην επίθεση και θέλει να δημιουργεί νίκες. Για μένα το ιδανικότερο είναι μια ομάδα με δυνατότητες, με άποψη ώστε σε σωστούς συνδυασμούς να καταφέρνει την νίκη".

Είστε πολύ λίγο καιρό, είχατε τον χρόνο να αλλάξετε την ομάδα του Παναθηναϊκού;

" Σίγουρα δεν είναι ο Παναθηναϊκός που εγώ θα επιθυμούσα στο εγγύς μέλλον. Το λέω αυτό διότι έχω ιδέες που πρέπει να λάβουν σάρκα και οστά. Οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν αύριο. Θα παραταχθεί η ομάδα που έπαιξε κόντρα στον Ηρακλή με την αλλαγή ενός παίκτη. Θα πρέπει να βρω έναν ποδοσφαιριστή που θα είναι άξιος και θα αναλάβει την ευθύνη να παίξει αύριο. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε τις όποιες αλλαγές θέλουμε".

Είπατε ότι έχετε δει τον Παναθηναϊκό σε κάποια ματς, εσείς όμως πως φαντάζεστε τον δικό σας Παναθηναϊκό;

" Για να είμαστε σοβαροί θα πρέπει να καταλάβετε πως εγώ και οι παίκτες μου θέλουμε να παίζουμε σωστά, να είμαστε σοβαροί και νικητές κόντρα σε όλους και με τις μεγάλες ομάδες και τις μικρές. Από τις μικρές χάνονται τα πρωταθλήματα. Να κάνουμε τους φιλάθλους μας να είναι ενθουσιασμένοι με την ομάδα. Εμείς οι προπονητές βέβαια εξαρτιόμαστε από τους παίκτες και για να κάνουμε ότι είναι καλύτερο θα πρέπει να παραμείνουμε πρωταθλητές. Ήρθα εδώ για να κάνω το καλύτερο αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να έρθω".

Θα προτιμούσατε στο πρώτο σας παιχνίδι να παίζατε με κάποιον άλλο αντίπαλο;

" Όχι, όχι είναι τέλειο που παίζουμε με την Μπαρτσελόνα. Είναι μέσα στις δύο τρεις καλύτερες ομάδες του κόσμου όμως αύριο θα έχω μια καλύτερη ιδέα για την ομάδα. Θα δείξει το πνευματικό της επίπεδο, την ποιότητα της, την ικανότητα που μπορούμε να αναπτύξουμε γιατί αύριο αντιμετωπίζοντας μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και είμαι πεπεισμένος ότι και οι παίκτες μου θα δώσουν το 100%. Δεν πρόκειται για ανάλυση αποτελέσματα αλλά για ανάλυση συμπεριφοράς όλων. Για αυτό λέω πως για εμάς είναι ένας τέλειος αντίπαλος. Ένας τέλειος αγώνας. Τελειώνοντας δεν είναι το αποτέλεσμα σημαντικό για μένα, και αυτό μετράει, αλλά πιο σημαντικό είναι να δω την συμπεριφορά των παικτών μου. Πως ακριβώς θα συμπεριφερθούν σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Αύριο είναι σίγουρο ότι όλοι θα δώσουν τα καλύτερα τους αποτελέσματα και τις καλύτερες τους ενδείξεις σε όλους και σε μένα. Για αυτό είναι σημαντικό ώστε να δω πράγματα και να προχωρήσω στο μέλλον κάνοντας την ανάπτυξη που έγω θέλω. Για αυτό είπα ότι είναι τέλειος ο αντίπαλος. Αν ήταν κάποιος άλλος ίσως να μην μπορούσα να αντλήσω όλα αυτά τα συμπεράσματα".


Έρχεστε από το Ισπανικό πρωτάθλημα συντάσσεστε με την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ Μαδρίτης;

" Και με τους δύο. Ξέρετε ότι μετά την 10-11 αγωνιστική υπάρχουν ανισορροπίες στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Και οι δύο ομάδες είναι δυνατές. Το θέμα είναι πως βλέπεις τα πράγματα. Ανάλογα με ποιον είσαι. Αν είσαι με την Μπαρτσελόνα είσαι με την Μπαρτσελόνα αν είσαι με την Ρεάλ είσαι με την Ρεάλ".

Προέρχεστε από το Ισπανικό πρωτάθλημα και ξέρετε πως παίζει η Μπαρτσελόνα;

" Δεν θα παίξω εγώ οι παίκτες μου θα παίξουν. Όλοι ξέρουν τη Μπαρτσελόνα. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον αυριανό αγώνα και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε".


Είστε διατεθειμένος να δώσετε μια ακόμη ευκαιρία στον Γκοβού που έχει υποπέσει σε ένα σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Έχετε μιλήσει με αυτό με τον Νικόλα Πατέρα;

" Είπα κάτι στην αρχή το οποίο είναι σημαντικό. Στις συνεντεύξεις Τύπου δεν αναφέρομαι σε εξωαγωνιστικά θέματα, μιλάω μόνο για ποδόσφαιρο. Το τι λέω με διοικητικούς παράγοντες ή με τον πρόεδρο της ομάδας μένει μεταξύ μας. Μέσα σε δύο μέρες εγώ πάντως δεν αντιμετώπισα κανένα πειθαρχικό πρόβλημα με κανέναν. Άρα και οι 25 παίκτες για μένα αποτελούν για μένα κομμάτι της ομάδας. Είναι παίκτες μου".


Είπατε πριν ότι η Μπαρτσελόνα δεν σας φοβίζει, μήπως σας φοβίζει ο Μέσι, θεωρείται ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου;

" Βεβαίως ο Μέσι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Δεν υπάρχει μέθοδος για να τον αντιμετωπίσεις. Αδιαμφισβήτητα είναι ο καλύτερος παίκτες του κόσμου εξελέγη άλλωστε ο καλύτερος παίκτης του κόσμου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ