Δέλλας: “Η βλακεία είναι ανίκητη”

Ο Τραϊανός Δέλλας εμφανίστηκε φανερά στεναχωρημένος για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ αλλά και το γεγονός ότι λίγοι κατόρθωσαν και πάλι να χαραμίσουν την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 65.000.
Εμφανώς απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της ΑΕΚ με το γκολ του Χάρα στο 89′ αλλά και το γεγονός ότι ελάχιστοι φίλαθλοι κατάφεραν να χαλάσουν την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 65.000 φίλοι της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Τραϊανός Δέλλας στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό.
Ο τεχνικός της ΑΕΚ πολύ σοβαρός και σωστός απάντησε για ένα “ντεζαβού” που έζησε με την διακοπή των αγώνα ενώ αναφορικά με το αν ήταν χέρι το γκολ του Χάρα σημείωσε ότι πρώτα θέλει να το δει και μετά θα τοποθετηθεί.
Δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια που έκαναν και έφτασαν στα ημιτελικά και τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί το πρωτάθλημα.
Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε:
“Τα συναισθήματα είναι πολύ περίεργα. Για το παιχνίδι θα ήθελα να πω ότι είναι ένα ντέρμπι, ένα δυνατό παιχνίδι με δύο καλές ομάδες άσχετα αν μας χωρίζει μία κατηγορία. Αποδείξαμε για ακόμη μία φορά ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό χάρη στην προσπάθεια των παιδιών. Δυστυχώς για εμένα, για την ομάδα ατυχήσαμε να δεχτούμε ένα γκολ σε ένα ματς που το ελέγχαμε μέχρι που μπήκε το γκολ χωρίς να δεχτούμε πίεση και μεγάλες φάσεις.
Είχαμε τις φάσεις για να σκοράρουμε εμείς. Ζω πραγματικά ένα ντεζαβού με το σημερινό, αλλά δεν θέλω να δώσω καμία συνέχεια σε αυτό γιατί πολλές φορές έχω μιλήσει. Τελικά ο μόνος αντίπαλος που δεν κερδίζεις είναι η βλακεία. Αυτό είναι ανίκητο πραγματικά. Δεν θα μείνω σε αυτούς, αλλά θα σταθώ στους χιλιάδες που ήρθαν να δουν την ομάδα.
Τους αξίζουν συγχαρητήρια όπως και στα παιδιά που έφτασαν ως εδώ. Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι ο βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Το Κύπελλο ήταν κάτι που θέλαμε να προχωρήσουμε. Δυστυχώς ο τρόπος που έγινε μας πικραίνει περισσότερο. Αν θέλετε να αναλύσουμε τα δυο παιχνίδια, στο τέλος δεν πέρασε η καλύτερη ομάδα.
Αυτό που με λυπεί είναι το ντεζαβού που ζω σήμερα. Το είχα ξαναζήσει και πριν από δύο χρόνια και είναι λυπηρό να μην βάζουμε μυαλό από τα δικά μας λάθη. Θα σταθώ στους παίκτες μου, είμαι δίπλα τους, τους στηρίζω, έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο για να φτάσουμε την ομάδα εκεί που τους αξίζει και του χρόνου με το καλό να δούμε πάλι ένα καλό παιχνίδι”.
Η εικόνα των παιδιών ήταν ότι έμοιαζαν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Θα τους επηρεάσει στη συνέχεια;
” Σήμερα η ομάδα μας αποτελείται από πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και αντιλαμβάνονται το βάρος της φανέλας. Σε δύο παιχνίδια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Στο τελευταίο λεπτό δέχτηκαν γκολ, αλλά να τους «κλέβουν» έστω το δικαίωμα στο να τους χειροκροτήσει ο κόσμος και να τους χειροκροτήσουν και οι ίδιοι, γιατί πραγματικά ήταν τεράστια εμπειρία για αυτά τα παιδιά, και εντός και εκτός έδρας έδειξαν χαρακτήρα και ότι μπορούν να φοράνε αυτή τη φανέλα. Δεν νομίζω να μας επηρεάσει γιατί είναι παιδιά με χαρακτήρα. Έχουμε πει αρκετά πράγματα αυτό το διάστημα. Εμείς θα συνεχίσουμε απερίσπαστοι τη δουλειά μας για να κάνουμε τον στόχο μας που είναι να ανεβάσουμε την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία”.
Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εσάς να μην έχετε ποτέ στο μέλλον ένα τέτοιο ντεζαβού;
” Αυτό θα πρέπει να το δούμε, δεν είναι δική μου δουλειά. Όλος ο κόσμος να ξέρει ότι όσοι είμαστε εδώ, από τον πρόεδρο μέχρι τον κηπουρό, προσπαθούμε κάθε μέρα με πάρα πολύ δουλειά να φτιάξουμε κάτι καλό. Αν πέντε-δέκα θέλουν το κακό της ομάδας, τότε…”
Την αντίδραση του συναδέλφου σας την ώρα του γκολ πώς την κρίνετε;
” Την αφήνω στη δική ας κρίση. Μην με βάζετε στη διαδικασία να κρίνω συνάδελφο. Κοιτάξτε εμείς σήμερα για 89 λεπτά νομίζω ότι αποδείξαμε ότι θέλουμε κάτι άλλο από αυτό που ήδη υπάρχει. Και ο κόσμος μας, και η συμπεριφορά των παικτών μας δείχνουν ότι θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο. Εμείς αυτοί είμαστε και έτσι θα συνεχίσουμε”.
Πιστεύετε ότι ο τραυματισμός του Μάνταλου ήταν από τις στιγμές που μπορεί να έκριναν την έκβαση;
“ Ο Μάνταλος είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ. Και μετά την αλλαγή του Πέτρου πάντως δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό. Όλα τα παιδιά γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο και ανά πάσα στιγμή πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι για να αντικαταστήσουν οποιονδήποτε”.
Από τη μία πλευρά έχουμε την εικόνα του Αραβίδη που συμπάσχει στον τραυματισμό του Μανιάτη και από την άλλη κάποιους επίσημους του Ολυμπιακού να κάνουν χειρονομίες προς τον κόσμο.
“ Με αυτή τη λογική δεν είναι ούτε υπεύθυνοι, ούτε επίσημοι”.
Τη στιγμή του γκολ είδαμε τον Ανέστη να διαμαρτύρεται για τη φάση του γκολ για χέρι;
” Μου είπαν τα παιδιά, θέλω να το δω πρώτα. Μου είπαν ότι το γκολ μπήκε με το χέρι. Δεν έχω άποψη για να μπορώ να πω με σιγουριά ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Όπως και να ‘χει όμως, εγώ είμαι υπερήφανος για τα παιδιά, υπερήφανος για αυτό τον κόσμο, για τις χιλιάδες κόσμου που ήρθαν εδώ και στήριξαν την ομάδα. Είχε μία φανταστική συμπεριφορά, αλλά δυστυχώς ένα-δύο λεπτά μετά το γκολ έγινε το μοιραίο. Και για αυτό τον λόγο είπα ότι ζω πραγματικά ντεζαβού με το παιχνίδι με τον Πανθρακικό”.