ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ

Δανία - Σερβία 3-0: Φιλική νίκη στην επιστροφή του Έρικσεν στο Πάρκεν

Ο Έρικσεν πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σερβία
Ο Έρικσεν πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σερβία @ 2022 PETER DEJONG / AP IMAGES

Ο Κριστιάν Έρικσεν αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός στην εθνική Δανίας, μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη και πέτυχε μάλιστα και γκολ, στη φιλική νίκη επί της Σερβίας με 3-0.

Ο Κριστιάν Έρικσεν επέστρεψε στο Πάρκεν, το γήπεδο στο οποίο υπέστη το καρδιακό επεισόδιο στο Euro 2020, πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα γκολ στη νίκη επί της Σερβίας με 3-0.

Μάλιστα το παιχνίδι ήταν το sold-out, λόγω της επιστροφής του Δανού μεσοεπιθετικού, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με τον Μέλε, το οποίο ήταν και σκορ πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο τη σκυτάλη πήρε ο Λίντσρομ, έπειτα από ασίστ Χόιμπιεργκ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Έρικσεν πέτυχε το τρίτο γκολ των Δανών και αποθεώθηκε για μια ακόμα φορά.

Οι Σέρβοι δεν πραγματοποιήσαν κακή εμφάνιση, όμως απείλησαν ελάχιστα την εστία του Σμάιχελ. Ο Μίτροβιτς στο 22' αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ ο Ράντονιτς στο 66ο λεπτό είδε την προσπάθειά του να καταλήγει λίγο άουτ. Βασικός για τους Σέρβους αγωνίστηκε ο Άντριγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 46ο λεπτό.

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Άντερσεν (66' Νέλσον), Βέστεγκαρντ, Μέλε, Έρικσεν (80' Μπίλινγκ), Νόργκαρντ, Χόιμπιεργκ (66' Γένσεν), Όλσεν (79' Μάξσο), Λίντστρομ (56' Λάρσεν), Ντόλμπεργκ (56' Κορνέλιους).

Σερβία: Ραίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (46' Νάστασιτς), Πάβλοβιτς (73' Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς (46' Ράντονιτς), Λούκιτς (46' Γιόβιτς), Γκούντελι, Κόστιτς, Μιλίνκοβιτς, Τάντιτς, Μίτροβιτς (62' Γκρούγιτς).

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ