ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ

Δανία - Σερβία: Ο Έρικσεν επέστρεψε στο γήπεδο όπου υπέστη καρδιακή προσβολή και αποθεώθηκε

Ο Κρίστιαν Έρικσεν πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην επιστροφή του στην εθνική Δανίας στο φιλικό με την Ολλανδία
Ο Κρίστιαν Έρικσεν πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην επιστροφή του στην εθνική Δανίας στο φιλικό με την Ολλανδία © 2022 PETER DEJONG / AP IMAGES

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έκανε την επανεμφάνισή του στο κατάμεστο "Πάρκεν" της Κοπεγχάγης, στο γήπεδο όπου πριν από εννέα μήνες υπέστη καρδιακή προσβολή.

Ήταν 12 Ιουνίου όταν ο Κρίστιαν Έρικσεν πάτησε για τελευταία φορά το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο του "Πάρκεν" της Κοπεγχάγης.

Ο αρχηγός της εθνικής Δανίας υπέστη καρδιακή προσβολή στον αγώνα με τη Φινλανδία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 και αποχώρησε πάνω σε φορείο από το γήπεδο.

Εννέα μήνες αργότερα και συγκεκριμένα 290 ημέρες έπειτα από το τρομακτικό συμβάν, ο 30χρονος μέσος πάτησε ξανά στο χορτάρι του "Πάρκεν", ξανά ως αρχηγός της εθνικής Δανίας.

Αυτήν τη φορά σε φιλικό παιχνίδι με τη Σερβία, όπου το περίμεναν 38.000 φίλαθλοι, κάνοντας το πρώτο sold out στο εν λόγω γήπεδο για φιλικό από το 2005.

Δεν ήταν μόνο οι συμπατριώτες του που ήθελαν να αποθεώσουν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Έρικσεν. Το ίδιο έκαναν και οι Σέρβοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο, με ένα πανό που έγραφε "καλωσήρθες σπίτι Έρικσεν".

Δανία - Σερβία: Ο Έρικσεν επέστρεψε στο γήπεδο όπου υπέστη καρδιακή προσβολή και αποθεώθηκε
TWITTER


Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή του με την εθνική Δανίας ύστερα από την καρδιαική προσβολή. Η επιστροφή του με το εθνόσημο έγινε προ ημερών, στην ήττα από την Ολλανδία στο Άμστερνταμ, όπου ο Έρικσεν πέρασε στον αγώνα στο ημίχρονο και σκόραρε δύο λεπτά αργότερα.

TAGS ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ