DAILY BET

Daily bet: Δύο επιλογές από τη Βραζιλία

Ο προπονητής της Γκρέμιο, Ρενάτο Γκαούτσο, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ιντερνασιονάλ για το Copa Libertadores 2020, Πόρτο Αλέγκρε | Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
Ο προπονητής της Γκρέμιο, Ρενάτο Γκαούτσο, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ιντερνασιονάλ για το Copa Libertadores 2020, Πόρτο Αλέγκρε | Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 © 2021 DIEGO VARA/ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάρλυ αναλύει τα ματς της ημέρας στοιχηματικά και καταλήγει σε επιλογές.

Ύστερα απ' την ήττα από την Ατλέτικο Μινέιρο, 4η σε 8 παιχνίδια, απολύθηκε ο Ροζέριο Σένι από τη Φλαμέγκο. Η διοίκηση κατάφερε να γυρίσει το κλίμα, φέρνοντας στην Φλαμέγκο μία παλιά δόξα της ομάδας κι έναν αναγνωρισμένο προπονητή. Ο Ρενάτο Πορταλούπι με το παρατσούκλι "Γκαούτσο", από το 1987 έως το 1998 είχε 4 διαφορετικές θητείες στην Φλαμέγκο ως ποδοσφαιριστής.

Πέντε επιτυχημένα χρόνια στην Γκρέμιο

Η διοίκηση της Φλαμέγκο, από το 2017 που o Γκαούτσο πήρε το Copa Libertadores με την Γκρέμιο, είχε κάνει πολλές προσπάθειες να τον πείσει να αφήσει την ομάδα του, χωρίς επιτυχία. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός είχε 5 απόλυτα επιτυχημένα χρόνια στην Γκρέμιο, κατέκτησε το Copa Libertadores το 2017, το Copa Sudamericana το 2018 και ένα κύπελλο το 2016. Το πιο σημαντικό στοιχείο που χαρακτήρισε τα 5 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της Γκρέμιο ήταν το καλό ποδόσφαιρο. Η Φλαμέγκο έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στην σειρά, το Copa Libertadores του 2019, όμως φέτος δεν ξεκίνησε καλά. Παρότι ο Σένι πέρυσι είχε μαζέψει την ομάδα όταν ανέλαβε και πήρε το πρωτάθλημα, δεν είχε πίστωση χρόνου. Με ρεκόρ 4-0-4 απολύθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς ο Γκαούτσο ήταν ελεύθερος.

Η Φλάμεγκο την προηγούμενη αγωνιστική με υπηρεσιακό στον πάγκο της έκανε καλή εμφάνιση και επικράτησε 2-1 της Σαπεκοένσε. Ο Γκαούτσο έκανε πρεμιέρα μεσοβδόμαδα για το Copa Libertadores, όπου η Φλαμέγκο με κυνική εμφάνιση νίκησε 1-0 στην έδρα της Ντεφένσα κι έβαλε βάσεις για την πρόκριση.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας θα χρειαστεί ακόμη μια επαγγελματική νίκη, στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα. Έχει έδαφος να καλύψει, καθώς η Παλμέιρας, έστω και με δύο παιχνίδια περισσότερα, έχει πάρει απόσταση 10 βαθμών. Ασφαλώς και είναι στο χέρι της Φλαμέγκο να περάσει με διπλό από την Μπαΐα. Δίκαιο το 2,05 στο μέσο όρο των εταιριών.

Το προτζεκτ της Red Bull

Πριν από δύο χρόνια, η Red Bull αποφάσισε να επεκταθεί στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Αγόρασε την Μπραγκαντίνο, που βρισκόταν στη 2η κατηγορία. Η λογική της μοιάζει δύσκολο να μη δικαιωθεί. Αγοράζει ταλέντα από οικονομικά προβληματικές ομάδες, με ψίχουλα σε σχέση με αυτά που μπορεί να βγάλει.

Με την πρώτη χρονιά, ανέβηκε στην 1η κατηγορία, πέρυσι τερμάτισε στις μεσαίες θέσεις και πήρε εισιτήριο για το Copa Sudamericana και φέτος κάνει πρωταθλητισμό. Ο στόχος είναι να πηγαίνει σκαλί σκαλί κι έχει οριοθετηθεί στο πλασάρισμα στην πρώτη 6άδα και στη συμμετοχή στο Copa Libertadores.

Βρίσκεται στη 2η θέση, δύο βαθμούς πίσω από την Παλμέιρας και τρέχει ένα αήττητο ρεκόρ 6-5-0. Δεν νιώθει ιδιαίτερη πίεση για τον προημιτελικό που ακολουθεί με την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγε, καθώς τη νίκησε εύκολα στο Εκουαδόρ με 2-0. Για να φτάσει στα προημιτελικά, χρειάζεται απλώς μία διαχείριση.

Αντίθετα, η Σάντος έχει πολύ πιο δύσκολο έργο στη ρεβάνς. Έπαιξε εντός έδρας με την Ιντεπεντιέντε τα ξημερώματα της Παρασκευής και επικράτησε με 1-0. Δεδομένα θα υπάρχει κούραση και η ρεβάνς αναμένεται δύσκολη.

Η Μπραγκαντίνο έχει δείξει τις δυνατότητες της, έχοντας πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έχει κερδίσει με εμφατικό τρόπο τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκτός έδρας με 3-2 τη δύο συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Φλαμέγκο και εντός με 3-1 την κάτοχο του Copa Libertadores, Παλμέιρας. Δυσκολεύεται μόνο σε παιχνίδια που ο αντίπαλος κλείνεται. Συνολικά ανώτερη η Μπραγκαντίνο τη φετινή σεζόν, τη χωρίζει από τη Σάντος μία διαφορά 8 βαθμών. Οι φιλοξενούμενοι είναι πιο κουρασμένοι, καθώς έπαιξαν ξημερώματα Παρασκευής με την Ιντεπεντιέντε και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα τους αναγκάζει να έχουν το μυαλό τους στη ρεβάνς. Ο άσος στο 2,05 στο μέσο όρο των εταιριών είναι δίκαιος με τις συνθήκες που υπάρχουν.

02.00 Μπαΐα-Φλαμένγκο 2

02.30 Μπραγκαντίνο-Σάντος 1

TAGS DAILY BET ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ