COPA AMERICA

Copa America 2021: Ξεκίνημα με νίκη για Βραζιλία και Κολομβία

Ο Νεϊμάρ πανηγυρίζει το τέρμα του κόντρα στην Βενεζουέλα
Ο Νεϊμάρ πανηγυρίζει το τέρμα του κόντρα στην Βενεζουέλα 2021 AP PHOTO/ERALDO PERES

Η Βραζιλία επικράτησε 3-0 της Βενεζουέλας και η Κολομβία 1-0 του Εκουαδόρ στην πρεμιέρα του Copa America 2021. (VIDEOS)

Η πρώτη σέντρα στο Copa America 2021 έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής (13/06) με την Βραζιλία να αντιμετωπίζει την Βενεζουέλα.

Οι Βραζιλιάνοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς, εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες της αντιπάλου τους λόγω των 13 κρουσμάτων κορονοϊού και έφτασαν άνετα στη νίκη με 3-0.

Η ομάδα του Ζοζέ Πεσέιρο άντεξε για 23 λεπτά. Τότε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ ο Μαρκίνιος εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα και άνοιξε το σκορ.

Παρά την πίεση της Βραζιλίας το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τη σελεσάο να φτάνει στο 2-0 στο 62ο λεπτό. Ο Κουμάνα ανέτρεψε τον Ντανίλο και ο Νεϊμάρ ευστόχησε κάνοντας το 2-0. Αυτό ήταν το 67ο τέρμα του με την Εθνική Βραζιλίας και χρειάζεται ακόμα δέκα για να φτάσει τον Πελέ στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκαμπιγκόλ στο 89ο λεπτό μετά από ασίστ και πάλι του Νεϊμάρ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Έντερ Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Λόντι (46' Αλέξ Σάντρο), Πακετά (46' Έβερτον Ριμπέιρο), Καζεμίρο, Φρεντ (86' Φαμπίνιο), Νεϊμάρ, Γκαμπριέλ Ζεζούς (86' Βινίσιους), Ρισάρλιζον (65' Γκαμπιγκόλ).

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (Ζοζέ Πεσέιρο): Γκρατερόλ, Γκονσάλες (90+2' Ερνάντες), Λα Μαντία, Μαρτίνες, Ντελ Πίνο, Κουμάνα, Μορένο, Μανσάνο (77' Σέλις), Κάσερες (84' Καστίγιο), Χοσέ Μαρτίνες, Αριστεγκιέτα (77' Κόρδοβα).

Κρατά το τρίποντο η Κολομβία

Στο δεύτερο ματς της πρεμιέρας η Κολομβία επικράτησε 1-0 του Εκουαδόρ. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές καλές στιγμές και ουσιαστικά κρίθηκε από μία πανέξυπνη κομπίνα των Κολομβιανών σε εκτέλεση φάουλ.

O Καρντόνα πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του μετά το γκολ που πέτυχε με την Κολομβία κόντρα στο Εκουαδόρ
O Καρντόνα πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του μετά το γκολ που πέτυχε με την Κολομβία κόντρα στο Εκουαδόρ 2021 AP PHOTO/BRUNA PRADO

Στο 42ο λεπτό οι παίκτες της Κολομβίας εκτέλεσαν με πάσα φάουλ σε καλή θέση και έπειτα από πανέμορφο συνδυασμό ο Καρντόνα βρέθηκε απέναντι από τον Ορτίς και έκανε το 1-0. Το τέρμα αρχικά ακυρώθηκε αφού ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ, αλλά έπειτα από τη χρήση του VAR το γκολ κανονικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Εκουαδόρ πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση και έτσι η Κολομβία πήρε τη νίκη με 1-0.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Μουνιόθ, Μίνα, Μουρίγιο, Μορένο, Κουαντράδο, Μπάριος, Ουρίμπε, Καρντόνα, Μπορέ, Μπόρχα

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ορτίς, Πρεσιάδο, Αρμπολέντα, Ινκαπίας, Εστουπινιάν, Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο, Μαρτίνεζ, Βαλένσια, Εστράδα

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Βραζιλία - Βενεζουέλα 3-0 (23' Μαρκίνιος, 62' πεν. Νεϊμάρ, 89' Γκαμπιγκόλ)

Κολομβία - Εκουαδόρ 1-0 (42' Καρντόνα)

*Ρεπό το Περού

Βαθμολογία

Βραζιλία 3

Κολομβία 3

Περού 0

Εκουαδόρ 0

Βενεζουέλα 0

Επόμενη αγωνιστική

Κολομβία - Βενεζουέλα (00:00)

Βραζιλία - Περού (03:00)

*Ρεπό το Εκουαδόρ

TAGS COPA AMERICA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ