COPA AMERICA

Copa America: Θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία

Οι παίκτες της εθνικής Βραζιλίας αγκαλιάζονται πριν από ματς στο Copa America απέναντι στο Περού (7 Ιουλίου 2019)
Οι παίκτες της εθνικής Βραζιλίας αγκαλιάζονται πριν από ματς στο Copa America απέναντι στο Περού (7 Ιουλίου 2019) @ 2019 NATACHA PISARENKO/ASSOCIATED PRESS

Η CONMEBOL ανακοίνωσε ότι το Copa America θα πραγματοποιηθεί φέτος, όμως μετακινείται στη Βραζιλία, καθώς η Αργεντινή και η Κολομβία δεν είναι δυνατόν να το διοργανώσουν.

Με την Αργεντινή να μην είναι σε θέση να διοργανώσει το Copa America εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά και την Κολομβία πριν από περίπου 10 μέρες να κάνει γνωστό ότι δεν δύναται να φιλοξενήσει μέρος της διοργάνωσης λόγω των σφοδρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και των επεισοδίων που μαίνονται στη χώρα, ο θεσμός βρισκόταν στον αέρα.

Ωστόσο, η λύση βρέθηκε. Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL), το Copa America θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με τη Βραζιλία να αναλαμβάνει το ρόλο του διοργανωτή.

Μάλιστα, τις επόμενες ώρες θα επικυρωθούν τα γήπεδα, αλλά και οι αγωνιστικές που θα διεξαχθούν οι αγώνες της μεγάλης διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Έτσι, η σέντρα θα γίνει στις 13 Ιουνίου, με τον τελικό να πραγματοποιείται στις 10 Ιουλίου.

Η Βραζιλία είχε διοργανώσει και το τελευταίο Copa America το καλοκαίρι του 2019 και η Σελεσάο είχε αναδειχθεί νικήτρια επικρατώντας 3-1 του Περού στον τελικό.

"To COPA America θα γίνει στην Βραζιλία. Η εκκίνηση και το τέλος του τουρνουά επιβεβαιώνονται. Τα γήπεδα και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες. Το πιο παλιό τουρνουά εθνικό ομάδων στον κόσμο θα συνεχίσει να ταρακουνά την ήπειρο" αναφέρει η ανακοίνωση, με την CONMEBOL να ευχαριστεί τον πρόεδρο της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, και την ομοσπονδία της Βραζιλίας.

TAGS COPA AMERICA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ